Widok

CZERWIEC 2011 CZ. II

Wesele Temat dostępny też na forum:
Panny Młode – czerwiec 2011:

03.06.2011 => aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
03.06.2011 => blondiigda ( Roma i Darek)
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011 => Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
04.06.2011 => Celine - sala ZŁOTA RÓŻA/ orkiestra Ostry Dyżur/ foto Lupa Studio
04.06.2011 => gosiunia1108- (Małgorzata i Paweł) kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku/ wesele Gospoda Gdańska/ Fotograf Marta Streng,/ dj Karol Balicki
04.06.2011 => dziundzia
04.06.2011 => Migotka
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi /zespół Antares
10.06.2011 => zaba_zonk – kościoł św. Bernarda w Sopocie/ wesele NaturaTour Kolibki
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio / Kościół św. Maksymiliana w Gdyni godzina 16
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011 => czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011 => yevele
11.06.2011 => jantarka (Maria i Piotr) w kościele P. w. Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu/ wesele w Maciejce w Koleczkowie/
11.06.2011 => Oliwka2010 – kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Św. w Rumii
11.06.2011 => tinka79 – sala Dzikie Wino/ ślub w kościele św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumii
11.06.2011 => Agajoop - Agnieszka i Łukasz / wesele Villa Palladium/
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011 => izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011 => Kitek888 i Marcin, Kościół św.Katarzyny w Redzie godz.15, wesele "Czardasz" w Luzinie, Dj. MC Mike
18.06.2011 => olcik44- sala dzikie wino reda/ kosciol w redzie katarzyne aleksandryjskiej
18.06.2011 => ania1988 (Ania i Jacek) Kościół św.A.Boboli , wesele: Zaścianek, zespół: Jerus Band
18.06.2011 => Aga i Karol, kościół Podwyższenia Krzyża w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Kama1312, ślub w Gdyni, wesele w Dworze Kaszubskim Magnat w Bojanie, fotograf Julia Malinowska, dj, K. Kleszczynski
18.06.2011. => gosia (Gosia i Przemek)
22.06.2011 => justa1 – ślub w parafii w Chmielnie
23.06.2011 => housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Party/foto BW photography/skrzypce: Agnes/kamera prawdopodobnie videotom (jeszcze nie zamowiona)
23.06.2011 => kamilka85 (Kamila i Patryk)
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011 => Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011 => Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gd./sala Kania/Dj Radziun/fotograf,kamerzysta - J. Bugaryn/oprawa Mszy Św. Joanna Sobowiec-Jamioł i Piotr Jamioł
25.06.2011 => luska- (Łukasz i Paulina)- Kościół MAtki Bożej Fatimskiej Gdańsk żabianka, a wesele Rzemieślnik w Jelitkowie
25.06.2011 => Evelyn
25.06.2011 => PrzyszlaPanna – ślub w USC, wesele w Hotelu Morskim w Gdyni
25.06.2011 => oceandream
25.06.2011 => m iki - ślub w katedrze w Pelplinie godz.14, wesele Hotel Na Wzgórzu Gniew
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez mi sie tak wydaje-zapisana jestem ale lepiej bedzie dac o sobie znać.

ja pytalam naszego ksiedza o kartki do spowiedzi to powiedzial że nam je da.

a ile jest spowiedzi to sama nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm pewnie gdzieś sobie Ciebie zapisała, ale przypomnieć się nigdy nie zaszkodzi :)

A my przy spisywaniu protokołu nie dostaliśmy kartek do spowiedzi właśnie więc nie wiem czy ksiądz zapomniał czy da nam dopiero jak przyniesiemy zapowiedzi z parafii Narzeczonego, a może mamy tylko jedną spowiedź - nie mam pojęcia na razie :P
czy powinnam sie przypomnieć fryzjerce do ktorej zapisalam sie w zime na fryzurę slubna? jak sadzicie?
My to już po protokole i pierwszej spowiedzi :) ogólnie miki zazdroszczę Ci przeprowadzki też bym chciała a jak na razie się na to nie zanosi :(gdyż nie możemy się na nic zdecydować ale mam nadzieje że wszystko się ułoży i też już niedługo pójdzie u nas coś do przodu w tym kierunku:) we wtorek idziemy już rozwozić zaproszenia część poszła pocztą i są już potwierdzone:)
Hejka jak tam przygotowania,ja powoli zaczynam sie stresowac jeszcze przed slubem czeka nas przeprowadzka:(no ale musze sie pochwalic bo dzis odebralismy nasze zaproszenia:)jeszcze dwa spotkania z ksiedzem potem poradnia i spisanie protokolu a potem tylko drobiazgi zostana:)
To chyba normalne, że co do zasady załatwiając coś w urzędzie jeżeli jest płatne to opłatę uiszcza się najpierw :) co do aktów urodzenia to z tego co wiem są (a na pewno powinny być) honorowane także starsze (takie jeszcze z czasów PRL lata 70-80) - byleby były czytelne - warunkiem uznania dokumentu jest jego czytelność, orzełek oraz uiszczenie opłaty, ale niekoniecznie musi to być 22 zł, bo na starszych aktach nie będzie to 22 zł :P

A my dzisiaj mamy studniówkę do ślubu :D
my też opłatę 84 zł musieliśmy dokonać przed załatwieniem formalności.
My opłatę 84 zł musieliśmy dokonać przed załatwieniem formalności.
w USC jeśli oboje urodziliście się w tym samym mieście co bierzecie ślub to potrzebne są tylko dowody osobiste żaden akt urodzenia nie jest potrzebny a opłata faktycznie 84 złotych ale to dopiero przy odbiorze Aktu małżeństwa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my teraz czekamy na podziękowania dla rodziców, na naklejki na wódę i jakieś drobiazgi..
u nas może kilka osób z mojej rodziny nie przyjść z powodu żałoby..;(
A my nawet jeszcze nie zamówiliśmy zaproszeń :( I nie wiem,na które się zdecydować :(
akty urodzenia muszą być z opłatą skarbową 22 zł za jeden plus opłata 84 zł dla urzędu, w którym bierzecie ślub.
dowód osobisty
i wasze akty urodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny jakie dokumenty trzeba mieć do spisania protokołu w USC?
No u mnie to się znajomi śmieją że ja to ślub mogę brać już za tydzień bo praktycznie wszystko zrobionę teraz tylko same formalności i już dopinanie wszystkiego na ostatni guzik obrączki są zaproszenia wypisane, zawiadomienia kupione podziękowania są kwiaty zamówione w sobotę idę na makijaż próbny tylko jednego co nie mam to fryzjera:) ale to dla mnie najmniejszy problem bo mam pod domem :)
Oj oj to mi w takim razie strasznie wolno idzie:) Zaproszenia dojdą do nas za tydzień, nauki rozpoczęte, zaraz skończy się poradnia, suknia jest, alkohol i napoje są, niebawem protokół, zamawianie obrączek, dodatków do sukni, ale jeszcze nic a nic z pierdółek typu zawieszki, podziękowania:) A mam ten sam termin co Patusix:)
Trzeba chyba zacząć się spinać:)
Pozdrawiam
Hej dziewczyny przepraszam że nie pisałam wcześniej nie miałam czasu jak na razie to mogę się pochwalić że pierwsze zaproszenia dostarczone i co ważniejsze już potwierdzone :) 1 marca spisaliśmy protokół w Kościele a teraz to już czekamy tylko ogólnie to zrobiłam już zawieszki na wódkę i karteczki do cukierków oraz podziękowania dla świadków i rodziców :)
Pozdrawiam Wszystkich
ps. 3.03 mieliśmy 100-dniówkę :)
Czesc dziewczyny ja jak na razie skonczylam dopiero wypisywac zaproszenia a tak po zatym wszystko wtoku zalatwiania spraw dzisiaj tez mialam to zrobic ale niestety jakis dupek potracil moja kotke i musialam leciec z nia do weterynarza wiec jak widac i tak nie saowicie mam zajety dzien
No u nas co do odmów to głównie ze strony rodziny Narzeczonego (ja akurat mam małą rodzinę i spodziewam się tylko jednej odmowy jeśli w ogóle) - a to właśnie z ich przyczyny braliśmy większą salę niż początkowo myśleliśmy i jak tak dalej pójdzie to będziemy na siłę dopraszać jakieś dalekie kuzynostwo :/
eh żebym to ja jedną odpowiedź dostała, narazie są 3 ://
najpierw martwilam sie co to bedzie jak przyjdzie za dużo gosci i nie pomiescimy ich a teraz- trza będzie dopraszac, ale nie ma za bardzo kogo...

w ogole na weselu mojej siostry ludzie ktorzy nie przyszli mowili ze na moim sie pojawią i oczywiście teraz nie chca zawitać. Gdybym ja miala tak gadać, żeby gadać to wolałabym się nie odezwać:)
do góry