Widok

CZERWIEC 2011 CZ. II

Wesele Temat dostępny też na forum:
Panny Młode – czerwiec 2011:

03.06.2011 => aga (Agnieszka i Grzegodz)- Villa Uphangena
03.06.2011 => blondiigda ( Roma i Darek)
04.06.2011 => kopfer – sala weselna “Kania”/ zaspół Coemi/ video- Filmart/ foto- G.Laskowski Fotostan
04.06.2011 => Sasami- Hotel Amber/ Dj Gucio/ Kościół Bożego Miłosierdzia/ foto- K. Piotrowska
04.06.2011 => Celine - sala ZŁOTA RÓŻA/ orkiestra Ostry Dyżur/ foto Lupa Studio
04.06.2011 => gosiunia1108- (Małgorzata i Paweł) kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Maryi Panny w Gdańsku/ wesele Gospoda Gdańska/ Fotograf Marta Streng,/ dj Karol Balicki
04.06.2011 => dziundzia
04.06.2011 => Migotka
10.06.2011 (piątek) => Aniuulka86 i Patryk - sala Filip Osłonino, Kościół Pw.Św.Krzyża w Rumi /zespół Antares
10.06.2011 => zaba_zonk – kościoł św. Bernarda w Sopocie/ wesele NaturaTour Kolibki
11.06.2011 => patusix - Restauracja Kotwica / roman's band / sharkstudio / Kościół św. Maksymiliana w Gdyni godzina 16
11.06.2011 => calibera - Sala bankietowa Lublewo/ zespół na żywo/ Kościół NMP Królowej Polski w Lublewie
11.06.2011 => manka_gdansk (Monika i Sebastian) – hotel Gniecki/ foto tandem/ DJ Radziun/ kamerzysta Langa
11.06.2011 => aanita – Dwór Magnat w Bojanie
11.06.2011 => czarownica84 – sala i kościół w Gdańsku (godz.17)
11.06.2011=> Tragus – Dwór Magnat/foto Melrose Anna Grunwald/ DJ Maciek Józefowicz
11.06.2011 => yevele
11.06.2011 => jantarka (Maria i Piotr) w kościele P. w. Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu/ wesele w Maciejce w Koleczkowie/
11.06.2011 => Oliwka2010 – kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Św. w Rumii
11.06.2011 => tinka79 – sala Dzikie Wino/ ślub w kościele św. Józefa i Judy Tadeusza w Rumii
11.06.2011 => Agajoop - Agnieszka i Łukasz / wesele Villa Palladium/
18.06.2011 => paquerette (Kasia i Bartek) – restauracja „Pod Aniołem”/ zespół Malibu Latino/ foto naszestudio/ video antrakt.net/ Kościół p.w. Św. Judy Tadeusza w Gdańsku-Łostowicach godz.16/ dekoracja kościoła- p.Beata Dekoracje Britain
18.06.2011 => Kasia&Tomek – parafia Św. Mateusza Apostoła w Nowym Stawie
18.06.2011 => Asia&Marek – Dworek Oleńka/ foto Foto Ars/ zespół R.S.R
18.06.2011 => aurinio88 – dworek Novello w Baninie/ zespół Sami Swoi/ foto Monika Urbaniak- Sepia
18.06.2011 => Agnieszka i Karol – Zajazd Jawor w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Nefele / sala Lukullus / fotograf
18.06.2011 => izula- sala hydroinstal w Bolszewie/ zespół PULS
18.06.2011 => Kitek888 i Marcin, Kościół św.Katarzyny w Redzie godz.15, wesele "Czardasz" w Luzinie, Dj. MC Mike
18.06.2011 => olcik44- sala dzikie wino reda/ kosciol w redzie katarzyne aleksandryjskiej
18.06.2011 => ania1988 (Ania i Jacek) Kościół św.A.Boboli , wesele: Zaścianek, zespół: Jerus Band
18.06.2011 => Aga i Karol, kościół Podwyższenia Krzyża w Pruszczu Gdańskim
18.06.2011 => Kama1312, ślub w Gdyni, wesele w Dworze Kaszubskim Magnat w Bojanie, fotograf Julia Malinowska, dj, K. Kleszczynski
18.06.2011. => gosia (Gosia i Przemek)
22.06.2011 => justa1 – ślub w parafii w Chmielnie
23.06.2011 => housik- Kościół Św. Walentego/ Dworek Magnat/ zespół: Party/foto BW photography/skrzypce: Agnes/kamera prawdopodobnie videotom (jeszcze nie zamowiona)
23.06.2011 => kamilka85 (Kamila i Patryk)
24.06.2011 => karolina1982 - Pod Lipami w Łęgowie/ Allbama
25.06.2011 => iliana – ślub w Irlandii
25.06.2011 => Sussi
25.06.2011 => malgos.1985 (Gosia i Adam) – Dworek Oleńka
25.06.2011 => endżi – sala Casilla/ zespół Paradise/ foto fotogrupa
25.06.2011 => Magda - sala Kłosowo
25.06.2011 => blyskawica (Sabina i Grzegorz) – Dom Rekolekcyjny Straszyn/ zespół Rex
25.06.2011 => Agnies (Agnieszka i Bartek) – Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gd./sala Kania/Dj Radziun/fotograf,kamerzysta - J. Bugaryn/oprawa Mszy Św. Joanna Sobowiec-Jamioł i Piotr Jamioł
25.06.2011 => luska- (Łukasz i Paulina)- Kościół MAtki Bożej Fatimskiej Gdańsk żabianka, a wesele Rzemieślnik w Jelitkowie
25.06.2011 => Evelyn
25.06.2011 => PrzyszlaPanna – ślub w USC, wesele w Hotelu Morskim w Gdyni
25.06.2011 => oceandream
25.06.2011 => m iki - ślub w katedrze w Pelplinie godz.14, wesele Hotel Na Wzgórzu Gniew
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, witam Was wszystkie!!!! Fakt mało czasu zostało, my we wtorek mamy spisanie protokołu, a tak wszystko już raczej pozałatwiane, choć jeszcze nie wiem jaką fryzurę chcę. Ale to chyba nie tylko ja mam taki problem. Przymiarkę mam 1 czerwca, także za miesiąc, a wtedy to już się zleci:)
Trzymajcie się laski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do mojej fryzury to jest tak, że ja często na takie imprezy jak studniówka, wesela, uroczystości rodzinne mam włosy półupięte lub rozpuszczone - co do zabawy i upału to do tej pory nigdy mi to nie przeszkadzało :P kolejnymi argumentami za półupięciem z moim przypadku jest to, że Narzeczony nie przepada za tym jak mam spięte włosy, no i to co wspomniała Emenems, że jednak fryzurkę widać najwięcej z przodu :) a z drugiej strony minimalnie obawiam się, że mimowolnie zacznę się bawić włosami, a także nie jestem przekonana akurat do sukienki czy nie powinny być całkowicie spięte (np. biżuteria zdecydowanie ładniej byłaby wyeksponowana przy spiętych włosach) - no nic fryzura próbna jakoś w maju to wtedy może będę wiedzieć czego chcę :)

A z rzeczy załatwianych to my przed chwilą wracając do domku zaszliśmy do kwiaciarni zamówić bukiet dla mnie, dla Świadkowej i butonierki :)
Wesolych i spokojnych swiat dziewczyny ;) !
Również życzę Wam wszystkim radosnych i spokojnych świąt :)
hej,
ja też się sporo czasu nie odzywałam ale nie miałam czasu..
oby szybko do tego czerwca zleciało:P
ja jeszcze muszę kupić sukienkę na poprawiny:P
jeszcze kilka rzeczy nam do załatwiania zostało :)
Hej dziewczyny :)
Tyle spraw było do załatwiania , ze nie miałam czas tu wchodzic :(
Ja juz jestem po pierwszej przymiarce (wczoraj dokladie) - sukieka okazala sie troche za dluga wiec teraz czekam na II przymiasrke ale to juz tydzien pred weselem - ale sie denerwuje :(
Dodatki wszystke wczoraj zaupiłam, ale nie wzielam bolerk i teraz sie martwie - jak bedzie zimno albo deszcz bedzie padał? Podpowieddzie macie wszystkie bolerka?

paquerette a myslałac o pokreceniu wlosów i upieciu na blok? Ja tak bede robic bo nie lubi calkowice spietych wlosów

Co do kwiatk ow to bylam wczoraj w kwiaciRNI ale mam na poczatku czerwc przyjsc bo Pani musi sie dowiedzic o dosteposc roz cool water :)
derla ja nie mam bolerka- moja suknia ma gorset i gole plecy i ramiona.bez zandych ramiaczek czy rekawkow i nie przejmuje sie tym, a tak czy siak pod kosciol sie podjezdza i tak samo pozniej na wesele autem wiec nawet gdyby to ktos ci parasol podsunie i nie zmoknie sie za bardzo

a zimno to tez nie powinno byc w czerwcu
witam
i jak tam dziewczyny przygotowania bo u mnie jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem w zeszlym tygodniu bylam oddac suknie do skrucenia i co sie okazalo ze schudlam az trzy rozmiary w pasie az pani ktora mnie miezyla nie dowiezala stwierdzajac ze jestem pierwszaosoba o tak malych proporcjach a co do reszty przygotowan jestem w stresie bo jak na razie ksiadz przysparza problemow wciskajac jakas pare na nasza umowiona godzine podejzewamy z narzeczonym ze to pewnie jacys znajomi tego ksiedza lub rodzina ale my sie nie damy i twardo bedziemy walczyc a jesli chodzi o pogode w czercu mysle ze nie powinno padac wiec nie ma co sie stresowac pozdrowionka
Drela co do bolerka to ja podobnie jak Ania nie będę miała z tym, że moja sukienka ma koronkowe ramiączka dopinane na guziczki i mam nadzieję, że to wystarczy i że ksiądz nie będzie miał o to jakiś pretensji...
Co do pogody to czerwiec na ogół bywał ładny, często cieplejszy niż lipiec czy sierpień więc myślę, że zimno nam nie grozi a jeśli chodzi o deszcz to nawet jakby co to przecież chociażby świadkowie zadbają o jakiś parasol dla nas.

Derla a masz może jakieś przykładowe zdjęcie takiej fryzurki, że są włosy pokręcone i spięte z boku? Ja myślałam, żeby je podpiąć do tyłu tak żeby nie opadały na twarz i jednocześnie żeby było półupięcie :)

Aga i karol współczuję sytuacji z księdzem, ale nie ma co nie dajcie mu się - macie zarezerwowany ślub na daną godzinę to nie ma co im ustępować - trzymam kciuki, aby sytuacja rozwiązała się pomyślnie :*

Mam pytanko do osób, które robią winietki - co piszecie na tej dla siebie: Panna Młoda czy Pani Młoda? A może dla siebie w ogóle nie robicie winietki?

U nas ze spraw organizacyjnych to my jutro będziemy kręcić z naszym kamerzystą tzw. randkę przedślubną, która będzie na filmie :D
My dla siebie winietek raczej nie będziemy robić,chyba nikt na naszym miejscu nie usiądzie :)
A poza tym to postępów w przygotowaniach brak,nawet jeszcze w USC ani w kościele nie byliśmy :/
Nie mam butów i nawet nie wiem gdzie mam ich szukać,sukienka będzie dopiero 30 maja (mam złe przeczucia,że przyjdzie nie taka albo o 3 rozmiary za mała).
Zostały niecałe 2 miesiące,a ja mam wrażenie, że to wesele to będzie jedna wielka porażka :((
Evelyn, to na co czekasz? Do roboty! Mniej użalania, więcej działania! Na pewno wszytsko pójdzie ok (pod warunkiem, że nie zostawicie załatwiania wszytskiego na ostatni tydzień)
Wszystko ładnie pięknie,tylko oprócz ślubu i wesela mam masę innych spraw na głowie. Jak na złość wszystko musiało się skumulować.
Ale masz rację,trzeba zacząć działać - samo się nie zrobi.
Evelyn za formalności radziłabym się zabrać tym bardziej, że same zapowiedzi muszą przez jakiś czas powisieć. Wizyta w USC to jakieś 15 minut (najpóźniej można na miesiąc przed ślubem więc już Ci aż tak dużo czasu na to nie zostało), protokół u księdza trochę dłużej, bo nam koło pół godzinki zeszło, ale da się przeżyć - ważne żeby te formalności jakoś pozałatwiać jeszcze na spokojnie :)

Co do butów to zakup butów jest trudną sprawą - sporo salonów z sukienkami oferuje także buty, z tego co pamiętam to kolekcje ślubną ma też Ryłko, poza tym w sklepach z butami typu CCC czy Deichman też można na coś ślubnego trafić. Ja kupowałam tutaj: http://www.bialebuty.com.pl/ - można się umówić z babką prowadzącą ten sklep i pojechać do niej poprzymierzać.
Cześć Dziewczyny!
Ja będę miała bolerko, a w zasadzie to etolę... chyba tak to się fachowo nazywa;) Poza tym, jestem już po 1szej przymiarce sukni, 2gą mam umówioną na 2 tyg przed ślubem:) Kwiatki mam już ugadane z panią z kwiaciarni, że będą to czerwone duże goździki i że z nich właśnie będzie dekoracja kościoła i sali! Fryzurę też już mam wstępnie ustaloną - gładki kok asymetrycznie na boku, a nad nim czerwony goździk.
Już nawet kupiłam sobie, a raczej mama mi kupiła biżuterię....
Powoli, powoli wszystko się zapina na ostatni guzik....
Nic tylko czekać na czerwiec!
Pozdrawiam! :)
Hej dziewczyny :)
Uspokoiłyście mnie z tym bolerkiem :) dziekuje wam :) :) A pogode musimy miec piekna :)

Co do wiietek my tez nie bedziemy stawiac dla siebie, tylko dla gosci.

Evelyn trzeba brać sie do roboty := Ja dzis szukałam białych balerinek na zmiane gdybym nie dała rady na obcasiki i jet naprawde sporo butków białych na obcasie takze spokojnie znajdiesz ;

paquerette to bedxyie cos takiego + ale ta pani ma akurat gryzwke wiec bede usiaa cos y pryoedem wzkombinowc
Derla a możesz mi to zdjęcie z grzywką podesłać? Wklej tutaj lub wyślij mi na maila: kaskami16@wp.pl jakbyś mogła :) Ja akurat mam grzywkę, ale jeszcze nie wiem czy ją podepnę, zaczesze na bok czy zostawię tak jak jest :)
Kama a w etoli nie będzie Ci za ciepło? Bo z tego co kojarzę etole to bardziej takie futerkowate chyba :P
Nie, moja etola nie ma nic wspólnego z futerkiem;) Tu chodzi tylko o krój - bolerko jest zazwyczaj z rękawkami, a etola to taki jakby prosty pas... Wg. mnie ładniejsze to niż bolerko:)
A materiał mam dopasowany do sukni, tj. z tego samego materiału mi ją szyją:)
No patrz a mi może niesłusznie etole kojarzą się z futerkiem i wyobraziłam sobie czerwiec, miejmy nadzieję jakieś 20 stopni ciepła i pannę młodą w futerku :D
paquerette przesłałam Ci na e maila :) Bo tu mi blokada antyspamowa sie pojawia :( A kiedy macie próbne fryzurki? Ja juz mam welon ale nie weim czy jeszcze cos miec dopiet do wlosow jak zdejme welo o 12 - jak robicie dziewczyny?

Dziewczyny pamietam, ze zamawialyscie ksiegi z decorisusa - i jak wyszly?Polecacie?
do góry