Widok

CZY TYLKO JA MAM TAKI KłOPOT Z PORADNICTWEM?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie, jak to jest, bo ja już zgłupiałam... Czy poradnictwo można zrobić gdziekolwiek, czy tylko w swojej parafii?
Wczoraj odesłano nas z "kwitkiem" z Okrąglaka na Przymorzu, pani z poradnictwa powiedziała,że mamy iść do naszej parafii (pomimo że w Okrąglaku ślub bierzemy).
Ale z kolei przy spisywaniu protokołu mówiono nam że możemy je odbyć gdziekolwiek.

Ale co tam, poszliśmy dzisiaj do naszej parafii.
Przywitała nas wstrętna baba, która na dzień dobry zakomunikowała że ona za "Bóg zapłać' nie pracuje i zażądała pieniędzy za jakieś tam "materiały dodatkowe".
Wyszłam.
I nie wiem co dalej ...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mnie to zastanowiło, dlaczego robi taki problem, przecież ja mogłam poczekać i przyjść na poradnictwo w czerwcu czy lipcu.

ja teraz patrze, ze macie slub 1 wrzesnia, przeciez to masa czasu.
Idzicie tam i niech was zapisuje, bo laski wam nie robi.
Parafia, w ktorej jest slub ma obowiazek zapewnic poradnictwo. no chyba, ze nie ma, to wysyla do zaprzyjaznionej parafi.
I niczym sie nie martw, tylko badz twarda:)))

image
no w tym okraglaku straszna kobieta://// tak mnie wkurzyla, ze powiedzialam sobie, ze jej nie popuszcze:)) bo przyszlam 2 m-ce przed slubem, a ona , ze juz za pozno, ona nie ma terminow.
jeszcze troche i dojdzie do tego, ze poradnictwo trzeba bedzie rok wczesniej zalatwiac:/

image
Martatymi- właśnie my daliśmy się tak zbyć tej pani z Okrąglaka.
Nie wykłócałam się bo po prostu sądziłam że ma rację.
Co za ludzie !
Tylko utrudniają...

parafia, w ktorej bierze sie slub musi zapewnic poradnictwo, no chyba, ze nie ma w danej parafii.
ja biore slub w okraglagu i tam wlasnie odbywam poradnictwo, chociaz pani z wielkim fochem nas zapisala. Chciala nas odeslac, ale powiedzielismy jej, ze to jej obowiazaek bo tutaj mamy slub i jakos odrazu zapisalala nas
dzieczyny nie dajcie sie, to jest ich obowiazek, a maja poprostu lenia!
Powodzenia

image
Byłam wczoraj zapisać się na poradnictwo rodzinne. Pani zaklepała mi już 3 spotkania, jedno mam w maju a dwa w czerwcu. Bardzo sympatyczna choć troszkę rozgadana. Jedyne co dziwne to to, że muszę kupić książkę za 20 zł, ale co tam. Nauki są na Chwarznie w Gdyni. Mogę podać namiary na e-maila zainteresowanym, ale trochę później bo jestem w pracy teraz i nie mam ich przy sobie.

image
Dziewczyny wysle Wam namiary do p.Justyny jutro na bank bo zapomnialam,ze nr.do niej mam w pracy.
ja mialam nauki i poradnictwo w gdyni orlowie- polecam, dodam ze to nie nasza parafia i nie bedziemy tez tam brać slubu. Dostalam broszurke i zeszyt cwiczen z wykresami za friko.

MY MAMY W INNYM KOSCIOLKU SLUB W INNYM NAUKI I W INNYM PORADNICTWO WIEC CHYBA WSZYTSKO MOZNA:):)

image
ja tez poprosze o namiary :)
Kazimiera prosze o nr do tej Pani :)
kazimiera a ile spotkan trzeba odbyc u tej pani z wrzeszcza? jak 1 to poprosze o kontakt

image
Kazimiera- ja poproszę kontakt na : cot@poczta.onet.pl
To tak na wszelki wypadek jakby kolejna wizyta w poradnictwie niewypaliła ;)

Ja polecam p.Justyne Stope z parafii p.w Sw.Stanislawa Biskupa we Wrzeszczu.Naprawde pani jest bardzo mila i mysle,ze idzie duzo na reke.
To jest akurat moja parafia ale poradnictwa nie trzeba robic ani w swojej ani w tej gdzie bierze sie slub.My mamy slub w Matemblewie i p.Ania po prostu nie miala juz wolnych terminow i polecila mi p/JUstyne.
Polecam i jesli ktos bedzie chcial nr.tel.do niej to moge pozniej napisac.
to ja chyba mialam szczescie... a moze dlatego ze bylam na pocz kwietnia........

image

To zaczyna być żenujące. Później się dziwią, że ludzie odwracają się od kościoła. Biurokracja, pieczątki podpisy. I tak 90% osób robi to, bo musi. Dziś byłam na naukach po 10 min ludzie ziewali i zaczynali się kręcić.
Nie mogą jakiś odpłatnych nauk prowadzić? Każdy by przychodził płacił i byłoby po sprawie. Przynajmniej więcej chętnych do prowadzenia takiego poradnictwa się znalazło.
sorki na 4 czerwca..nastepny wolny termin byl na 12..ja dzwonilam rano o 10 i az dziwne ze do tego czasu zmienilo sie ze wolne dopiero na 20 czerwca

image
mała i karcia. ja dzisiaj dzwonilam bo mialam na 22 maja zarezerwowane poradnnictwo i musialam potwierdzic a ze od 2 tyg nie moglam sie dodzwonic pani mi dzisiaj oznajmila ze na 2 czerwca...slub jest 16..a ja chcialam miec do konca maja wszystko zalatwione......ach.....

image
Rozumiem ;-) My w ten sposob będziemy mieli załatwione wszystko w Kwidzynie u Grzesia ;-))

Kiedyś byłam w służbie ołtarza i znam prawie wszystkich księży :-)

image

image[/url]
image

Inne tematy z forum Przymorze Małe

Willa Krzywoustego (7 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry