Widok

CZY w ciąży można mieć okres czy nie..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
proszę o to czy któraś miała okres w ciąży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okresu czy miesiączki nie ma możliwości mieć w ciąży. Można mieć plamienia lub krwawienia, które zawsze należy konsultować z lekarzem.
image
image

image
to jak mam okres to nie mogę byc w ciązy .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
można mieć na początku.

moja mama będąc ze mną w ciąży do 3 miesiąca miała normalny regularny okres.

ale to podobno bardzo rzadko się zdarza.
a nie wiecie czy podczasz okresu można robić test ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powtarzam okresu w ciąży mieć nie można.

Miesiączka (menstruacja, okres ) to kilkudniowe comiesięczne krwawienie z dróg rodnych spowodowane złuszczaniem się i wydalaniem przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe.

Jeśli do zapłodnienia doszło występują plamienia lub krwawienia, jeśli zna się dobrze swój organizm można zauważyć różnicę .
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja znam osobe, ktora do 5 miesiaca ciazy nie wiedziala ze jest w ciazy, bo miala regularne comiesieczne krwawienia- miesiaczke. dopiergo gdy zemdlala w autobusie ipogotowie zabralo ja do spzitala, to dowiedziala sie ze jest w ciazy.
image

image
Tak są takie przypadki i nazywa się je krwawieniami fizjologicznymi ciężarnych a nie miesiączką czy okresem. Oczywiście fizjologicznymi nazywa się takie krwawienia w ciąży, które jej nie zagrażają.
image
image

image
moja kolezanka tez miala okres i to to regularny przez 4 miesiace ciazy oczywiscie nie wiedziala ze znow spodziewa sie dziecka, bo brzuch jakos nie rosl okres byl ....
Żaden lekarz tego okresem nie nazwie, ale większość kobiet nazywa takie krwawienie okresem;)
image
image

image
Agusia ma rację - w ciąży nie można mieć okresu.
Zdarzają się krwawienia, ale mają inne podłoże
image
Jak zwał tak zwał. Ja miałam 3 miesiące z rzędu w odstępie około jednomiesięcznym krwawienia, dlatego dość późno dowiedziałam się o ciąży ;) Zrobiłam sobie test, bo okres mi się spóźniał 10 dni. zdziwiłam się u lekarza jak dowiedziałam się o tak dużym zaawansowaniu ciąży.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
temat poruszany wieeeeeeeeele razy na forum...... czy tak trudno poszukać?

odpowiem "enty" raz - moja Mama miała lekkie krwawienia przez pierwszy trymestr ciąży - dlatego nie wiedziała, że ja jestem już w Jej brzuszku ;)
Ile rayz bzm nie bza u gina bedac w ciyz i majac OKRES wađnie tak to lekarye naywzwali OKRES! takye prosye tu nie pisac e yaden lekary tak nie powie. Ja miaam pryey 3 miesiace regularnz okres a nie jakies plamienia....wsyzstko bzo jak dawniej
To przeczytaj co to jest okres( miesiączka ), bo najwyraźniej do końca nie wiesz :)
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
taka ciekawostka - wiecie, że nawet będąc w ciąży można zajść w ciążę?

niektóre kobiety nawet wtedy mają owulację... a jak jest owulacja - może być zapłodnienie :P

wiem to od mojej byłej Pani Dr, która prowadziła moją ciążę :))))

ale się zdziwiłam, jak to usłyszałam :)
oglądałam program o kobiecie, która dowiedziała się, że nosi ciąże bliźniaczą a jedno dziecko się nie rozwija... jak się później okazało wcale nie była to ciąża bliźniacza tylko dwie różne ciąże;P (drugi zarodek zagnieździł się miesiąc później - w czasie drugiego cyklu) Jednak są to bardzo rzadkie przypadki... Póki co odnotowano 10 na całym świecie...

image
image
Mar-chew siostra mojej przyjaciolki poronila i po badaniu histopatologicznym okazalo sie ze byla podwojna ciaza, z tym ze jeden z zarodkow byl starszy od drugiego, wiec moze i dobrze sie stalo, bo nie wiadomo jakby sie to skonczylo. Teraz dziewczyna urodzila coreczke- nie bez problemow, ale mala jest juz na swiecie :)
image

image
są róóżne przypadki, moja mama opowiadała mi, że znała kobiete, która miała 2 macice! a w nich właśnie dwie ciąże miesiąc po miesiąc
image
A jak to mniej więcej wygląda ponieważ okres wygląda jak skrzep i umiem zobaczyć że to jest okres jak wygląda to plamienie
A jak ma się skszepy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry