Widok

Całkowity koszt??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,

To mój pierwszy dzień na weselniku ;)
Wczoraj przeliczyłam ile bedzie nas kosztowało wesele (na 90 osob) i wyszla mi przerazajaca suma - 20 tysiecy ;(( załamałam się!
Powiedzcie mi prosze jeśli to nie jest jakaś tajemnica ile wy wydaliście badz zamierzacie wydać na ślub?
pozdrawiam Rozi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj.. ja nie robię dużego wesela, będzie około 30-35 osób... ceny w restauracjach są najróżniejsze.. zaczynają się już od 110.. są i wyższe.. staram się rozsądnie wydawać pieniądze..ogólnie i tak skończy się na około 10 tysiącach..

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
sam fotograg, dj, opłaty w kościele, obrączki, alkohol i napoje... to już 4000,-... do tego ubranie naszej dwójki wyszło jakieś 1500,- no i samo wesele 4500,00 ..a może się jeszcze pojawić kilka nieprzewidzianych wydatków...

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
Na początku miało być 12tys. ale już sporo kupilismy, a kwota nadal nie chce zejść poniżej tych 12tys, a nawet podskoczyła do 13tys. Też sie podłamaliśmy, doszło sporo nieprzewidzianych wydatków :(

Gwisia a gdzie robisz wesele i na ile osób??
Na 48 osób, a miało być na 40. W Skarpowej. Doszły poprawiny, hotele, samochód, rzeczy bez których mysśeliśmy że się obejdziemy, ale jednak chyba sie nie obejdziemy ;) No i koszty niektórych usług okazały sie bardzo wysokie, wyższe niż początkowo przypuszczalismy.

W skarpowej jest bardzo fajnie ;) bylam tam niedawno na weselu kuzynki i super sie bawilam ale niestety sala malutka wiec na moje 90 osobowe wesele jest za mala:( a czy moglabys napisac jaki tam jest koszt od osoby??
pozdrawiam serdecznie ;*
Odpowiedź wysłałam na maila.

Dziekuje bardzo;)
Planujemy sie pobrac w przyszle wakacje ale narazie nie mamy jeszcze konkretnej daty.
planujecie na wakacje?
oj ciezko bedzie z salą i zespołem,
już troche późno,
ja chciałam w czerwcu 2006, zaczęłam organizację we wrześniu 2005,
było za późno, poważnie, nic nie mogłam zalatwić,
przełozyliśmy slub na 19 sierpnia2006, i juz było ciasno z terminami...
ale..... życzę szczęścia, jak załatwisz, daj znać na forum
Pozdrawiam, Beata
my robimy na 90 osób i wyjdzie jakieś 27 tysięcy ze wszystkim
łojeju to bardzo duzo:( ja jestem załamana tymi 20 tysiacami ;( mam duza prosbe czy moglabys napisac mi na maila ile na co przeznaczacie? prosze bo ja nie mam pojecia zielonego w tych sprawach i bardzo chcvialabym sie zorientowac w kosztach :(
ok, napisze na maila
poszło....
My robimy na 100 osob to bedzie jakies 30 tyś, oby tylko tyle...
My robimy na 60 osób i wyjdzie około 22 tysiące. To są normalne kwoty i w żaden sposób nie da się tego zredukować. Chce ostrzec wszystkic przed nadmierny oszczędzaniem gdyż dzień po ślubie może sami zobaczycie, iż warto było dodać tysiąc lub dwa aby było lepiej. Tak było u kolegi, ale w myśl powiedzenia mądry ........Pozdrawiamy kwietniowe pary.Pozostałe także.
Nasza impreza (rok temu) po podliczeniu wszystkiego (ciuchy, wesele, autobus, noclegi dla przyjezdnych gości, obrączki, wiązanka, pieniądze dla księdza i organistki, fryzjer itp.) na 43 osoby kosztowała 13,5 tysiąca. Ale sporo zaoszczędziliśmy na drobiazgach.
Wesele to jednak spory wydatek.
witam serdecznie

Może już nie jestem taką świeżą mężatka, ale brałam ślub 6 sierpnia tego roku, i nie dawno podliczyliśmy nasze wspólne wydatki i wyszło....18 tysięcy. Salę mieliśmy wynajętą, a kucharki i jedzenie swoje.
To zależy ile możecie przeznaczyć na własne wesele, z z mężem musieliśmy sami zbierać na swoje wesele, rodzice pomogli ile mogli.

Ale wszystko pięknie wyszło:))) Powodzenia
Hej ja mam tez wesele w czerwcu przyszlego roku i kwota w jakiej "chcemy sie zmiescic" to 28tys. Tak jak napisal ktos wczesniej tego nie da sie zredukowac! Moze tylko o 1 czy 2 tys zl. To by bylo na mojej sukni i na noclegach (musimy przenocowac jakies 60osob). Wszystkie nasze koszta sa przystepne a wesele bedzie na 80 osob.
do góry