Widok

Castagnus - pytanie do dziewczyn, które go brały/biorą

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Mam pytanie do tych z Was, które mają jakiekolwiek doświadczenie z tym lekiem. Ja biorę go już 5 dzień ponieważ mam za wysoką prolaktynę. Dopóki nie skończę badań, które mają wyjaśnić przyczynę prolaktynemii (czy tarczyca czy guz) lekarz podjął decyzję o próbie wyregulowania prolaktyny właśnie za pomocą tych ziołowych tabletek. Dodam, że zawsze miałam regularne cykle 26-dniowe, żadnych plamień okołoowulacyjnych (pomijąc pierwsze, które miało miejsce 15 dni temu). O zawyżonej prolaktynie dowiedziałam się przy drugim poronieniu (pierwsze w 8tc, drugie kilka dni po spodziewanej miesiączce). Miesiąc temu miało miejsce to drugie "poronienie". Tak jak napisałam, od 5 dni przyjmuję castargnus a wczoraj powinnam dostać okres (po poprzednim poronieniu, tym w 8 tc też miałam regularny cykl, 26 dni). I teraz zasanawiam się, czy Castagnus mógł mieć wpływ na zatrzymanie/opóźnienie miesiączki? Wiem, że zwykle prtzy braniu Castangusa cykle mają tendencję do skracania się, ale zanikania to chyba nie? Była któraś z was w takiej sytuacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja biorę castagnusa,na własną rękę też mam za wysoką prolaktyne i PCO,ale narazie zrobiłam przerwe od lekrzyt,wczesniej brałam bromka przez 4 miesiące,i powiem że u mnie castagnus chyba skrócił troche cykl i pomógł owu bo wczxesniej nawet w 50dc jej jeszcze nie było a teraz wystąpiła w 40 :) nie wiem jak to jest z tym zanikaniem miesiączki może to raczej skutek poronienia niż castagnusa,poprostu Twoj organizm nie powrócił jeszcze do stanu z przed ciąży,pozdrawiam
Właśnie też się zastanawiałam czy może być to skutek tej króciótkiej ciąży...ale...poprzednim razem byłam w ciąży dużo dłużej i po poronieniu dostałam okres normalnie po 26 dniach...a teraz nic...owu miałam na 100% bo odczuwałam ból owulacyjny oraz miałam wyjątkowo plamienie okołoowulacyjne...więc jak była owulacja to okres musi się pojawić po 12-14 dniach a u mnie cicho...no chyba, że się udało ... ale tym razem poczekam z tydzień zanim zrobię test. Na razie wolę zwalić winę na castagnusa, może jestem jakimś wyjątkiem :) Dzięki za odpowiedź :)
mi niestety castagnus rozregulował okres totalnie, brałam go też na prolaktynę, przed braniem miałam okres regularny co do dnia, a po braniu go przez 3 miesiące następne 5 wracał mi do normy, nie wiem od czego to zależy - mi on akurat nie pomógł:(
Tego właśnie się obawiam, że czasem taki lek zamiast pomóc, zaszkodzi, mimo że jest ziołowy...ale cóż...leczenie hormonów jest czasem jak walka z wiatrakami :(
A nic nie wspominałaś że sie znowu staracie,może się akurat udało :) i to stąd,pozdrawiam
W tym cyklu chcieliśmy odetchnąć i nie liczyłam dni, nie mierzyłam tempki i po prostu o tym nie myśleliśmy...poza tym poziom prolaktyny sam mówił za siebie...no i zobaczymy jak bedzie...tym razem nie zrobie testu zbyt szybko. @ spoznia mi sie juz 2 dni, jak na razie nic nie wskazuje na jego przyjscie...pamietam jak w pierwszej ciazy w dniu spodziewanej @ i kilka dni nastepnych mialam normalny bol na @ a teraz raczej nic nie czuje... prawde mowiac mam nadzieje...taka mala, ze moze jakos fartem sie udalo :) ale jak nie, to trudno :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry