Widok

Castagnus - pytanie do dziewczyn, które go brały/biorą

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Mam pytanie do tych z Was, które mają jakiekolwiek doświadczenie z tym lekiem. Ja biorę go już 5 dzień ponieważ mam za wysoką prolaktynę. Dopóki nie skończę badań, które mają wyjaśnić przyczynę prolaktynemii (czy tarczyca czy guz) lekarz podjął decyzję o próbie wyregulowania prolaktyny właśnie za pomocą tych ziołowych tabletek. Dodam, że zawsze miałam regularne cykle 26-dniowe, żadnych plamień okołoowulacyjnych (pomijąc pierwsze, które miało miejsce 15 dni temu). O zawyżonej prolaktynie dowiedziałam się przy drugim poronieniu (pierwsze w 8tc, drugie kilka dni po spodziewanej miesiączce). Miesiąc temu miało miejsce to drugie "poronienie". Tak jak napisałam, od 5 dni przyjmuję castargnus a wczoraj powinnam dostać okres (po poprzednim poronieniu, tym w 8 tc też miałam regularny cykl, 26 dni). I teraz zasanawiam się, czy Castagnus mógł mieć wpływ na zatrzymanie/opóźnienie miesiączki? Wiem, że zwykle prtzy braniu Castangusa cykle mają tendencję do skracania się, ale zanikania to chyba nie? Była któraś z was w takiej sytuacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja biorę castagnusa,na własną rękę też mam za wysoką prolaktyne i PCO,ale narazie zrobiłam przerwe od lekrzyt,wczesniej brałam bromka przez 4 miesiące,i powiem że u mnie castagnus chyba skrócił troche cykl i pomógł owu bo wczxesniej nawet w 50dc jej jeszcze nie było a teraz wystąpiła w 40 :) nie wiem jak to jest z tym zanikaniem miesiączki może to raczej skutek poronienia niż castagnusa,poprostu Twoj organizm nie powrócił jeszcze do stanu z przed ciąży,pozdrawiam
Właśnie też się zastanawiałam czy może być to skutek tej króciótkiej ciąży...ale...poprzednim razem byłam w ciąży dużo dłużej i po poronieniu dostałam okres normalnie po 26 dniach...a teraz nic...owu miałam na 100% bo odczuwałam ból owulacyjny oraz miałam wyjątkowo plamienie okołoowulacyjne...więc jak była owulacja to okres musi się pojawić po 12-14 dniach a u mnie cicho...no chyba, że się udało ... ale tym razem poczekam z tydzień zanim zrobię test. Na razie wolę zwalić winę na castagnusa, może jestem jakimś wyjątkiem :) Dzięki za odpowiedź :)
mi niestety castagnus rozregulował okres totalnie, brałam go też na prolaktynę, przed braniem miałam okres regularny co do dnia, a po braniu go przez 3 miesiące następne 5 wracał mi do normy, nie wiem od czego to zależy - mi on akurat nie pomógł:(
Tego właśnie się obawiam, że czasem taki lek zamiast pomóc, zaszkodzi, mimo że jest ziołowy...ale cóż...leczenie hormonów jest czasem jak walka z wiatrakami :(
A nic nie wspominałaś że sie znowu staracie,może się akurat udało :) i to stąd,pozdrawiam
W tym cyklu chcieliśmy odetchnąć i nie liczyłam dni, nie mierzyłam tempki i po prostu o tym nie myśleliśmy...poza tym poziom prolaktyny sam mówił za siebie...no i zobaczymy jak bedzie...tym razem nie zrobie testu zbyt szybko. @ spoznia mi sie juz 2 dni, jak na razie nic nie wskazuje na jego przyjscie...pamietam jak w pierwszej ciazy w dniu spodziewanej @ i kilka dni nastepnych mialam normalny bol na @ a teraz raczej nic nie czuje... prawde mowiac mam nadzieje...taka mala, ze moze jakos fartem sie udalo :) ale jak nie, to trudno :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

do góry