Widok

Cegielnia - Rzucewo

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)

Planuje wesele w Cegielni i baaaardzo przydadzą mi się wszystkie opinie par, które miały tam przyjęcie, a także gości weselnych!!! Pytań mam bardzo dużo i w zasadzie interesuje mnie wszystko ;P od plusów po minusy.. no i oczywiście rady :)

Piszcie proszę!!!!! Będę wdzięczna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikt.. nic???? :(

wiem ze sa watki ale z prawie roku..............

moze jednak ktos..?
Nikt nic..., a ja już podpisałam umowę..

Może znajdzie się jakas para małżeńska, która jednak chciałaby podzielić się wrażeniami z wesela w Cegielni.... może zdjęciami?

bardzo by mi to pomogło w planowaniu naszego wesela..

:)
Hej, my mieliśmy wesele w Cegielni (01.08.2009r.). Szczerze mówiąc, to nie mam NIC do zarzucenia! Jest po prostu rewelacyjnie To miejsce jest magiczne. Na dodatek przez dwa dni (mieliśmy tam również poprawiny) świeciło słoneczko... Ach jak sobie przypomnę, to z przyjemnością powtórzyłbym całą imprezę:).

Do tego Hania W. (z którą zapewne podpisywałaś umowę) jest wspaniałą organizatorką. Jest niezwykle sympatyczna i pomocna. Przez cały czas była w okolicy i jeżeli mieliśmy jakieś uwagi to Ona wszystko załatwiała!

Nie masz się czego obawiać!

Jeżeli potrzebujesz jeszcze jakichś informacji to podaj maila. Mogę przesłać Ci jakieś fotki.

Pozdrawiam,
Grzesiek
o!

Dziękuje bardzo :)))

Zastanawiam się jakie ustawienie stolików byłoby najlepsze? I czy przekąski zimne, podawane w formie bufetu szwedzkiego to dobry pomysl? Jedzenie będziemy mieli z Sasina.. w zasadzie nic mi to nie mówi.. ale oponie sa b. poztywne :)

Nie mamy jeszcze dj'a.. możecie kogoś polecić?

i fotki z Waszego wesele były by super... mogłabym zobaczyć dekoracje itp. :)))

mój e-mail: e.littwin@o2.pl

DZIĘKUJE!!!!
no i przede wszystkim Gratuluje Wam!

Edyta

Aaa dzięki za gratulacje ;)!

Co do ustawienia stolików - mieliśmy oczywiście okrągłe stoliki ustawione wzdłuż ściany i okien (zdaje się, że u nas było ich 14 czy 15).

Kwiatki mieliśmy od florystki, którą zaproponowała Hania (nie pamiętam niestety jak się nazywa - muszę podpytać żonki). Generalnie chłonęliśmy wszystko co zaproponowała, bo ma naprawdę świetny gust. Moja żonka twierdzi, że bez Hani miałaby 3 razy więcej stresu ;).

Jedzonko mieliśmy z Rzucewa (z zamku). Było bardzo dobre a przekąski spełniły swoje zadanie. Mieliśmy niestety niemiłą wpadkę z prosiaczkiem, który miał płonąć a nie płonął (pomimo oblania go czymś łatwopalnym i strasznie niesmacznym...). Za to Hania nas bardzo przeprosiła i oddała nam CAŁĄ kwotę za owego prosiaczka a resztę sama załatwiała z restauracją.

Podesłałem kilka fotek.

witam,
ja też miałam wesele w cegielni w zeszłym roku. nie bardzo rozumiem jak mogliście mieć jedzenie z zamku (rzucewa) skoro obiekt obługiwały na tamten czas tylko dwie firmy: panowie z hotelu nadmorskiego (szkoda, że na nich trafiłam) i Ewa z sasina (z tego co wiem, rewelacja).
Samo miejsce magiczne, ma niesamowity potencjał. Niestety dwa tygodnie przed samym weselem powstały sztuczne "koszty", o których nie mieliśmy zielonego pojęcia, a które bardzo popsuły mi czas przygotować do tego pięknego dnia. Niestety kontakt z Hanią był utrudniony, ale nie chciałabym o tym tu pisać.
Wiem, że każde wesele jest inne, a Hania ma coraz większą wprawę, życzę Wam więc by dzień Waszego ślubu był najpiękniejszym.
hej :)

Dziękuje bardzo za info.!

Jeżeli jest taka możliwość to proszę o więcej informacji na
temat sztucznych "kosztów" na maila :) na pewno
nam to pomoze w razie czego.... !

snoofka@o2.pl

Pozdrawiam serdecznie :)
Nie bardzo rozumiem... Możesz przybliżyć pojęcie sztucznych kosztów :) ?
"~wl

2010-04-25 23:08

89.79.178.*

Re: Cegielnia Rzucewo

Pomimo, że mieliśmy ustaloną sztywną cenę za osobę, dwa tygodnie przed weselem Panowie zażyczyli sobie dodatkowe pieniążki za coolery, platery do ciast i owoców, za talerzyki do ciast i widelczyki.... Ponadto, mimo, iż jedzenie było bardzo smaczne, złe były jego proporcje. Obiad podany mieliśmy w półmiskach, porcje były przesadnie małe, półmiski świeciły pustkami, a goście byli głodni i poirytowani. Na kolację nastomiast stoły się uginały pod jedzeniem. Niestety gro ludzi w dniu ślubu nie jada ciepłych posiłków w domu, a na weselu... u mnie po obiedzie byli głodni:( a mi było wstyd."

---> skopowiałam wypowiedź z 2 podobnego tematu bo Pani chyba się pomyliła i zamiast napisać to tu napisała to tam ;)
My będziemy mieli catering z Sasina więc to na szczęście nie będzie nas dotyczyło :))) ufffff! ;)
właśnie z w/w względów w tej chwili Cegielnia współpracuje już tylko i wyłącznie z Sasinem.
właśnie.... a jeżeli chodzi o jedzonko i obsługę z Sasina? Same plusy?

Ja martwie się tylko o stół szwedzki.... (zimne przekąski na nim po daniu głónym iitp.) czy to dobry pomysł??? mamy tak mieć ale jakoś nie jestem do końca przekonana...
Hej, ja byłam na weselu w Cegielni w sierpniu 2008. Jedzenie było z Sasina - bardzo dobre. Dodatkowo serwowano Cytrynówkę - lokalny alkohol - pycha!!! Co do szwedzkiego stołu - na weselu na którym byłam szwedzki stół wystawiony był od razu i goście, zanim kelnerki podały obiad już nakładali zimny bufet. Absolutnie nie było problemu z przepychaniem sie przy stole czy "rzucaniem" na jedzenie, ale wydaje mi sie, że najpierw powinien być serwowany obiad (tu trzeba zwrócić uwagę na odpowiednia liczbe kelnerów/ek tak by nikt z gości długo nie czekał) a bufet wystawić w trakcie obiadu. Na weselu na którym byłam trochę dziwnie bylo - jedni jedli serwowany obiad, inni zanim otrzymali danie wcinali sałatki i galarety.
o, dzięki ;)

no właśnie słyszałam, że jedzonko z Sasina mają b. dobre i sporo jest więc jestem w miarę spokojna (na ile się da ;) hehe)

u nas przystawka i zupa będzie podawana bezpośrednio każdej osobie, a danie główne na paterach na każdy stolik (tak żeby goście mogli sobie wybrać czy chcą mięsko czy rybkę itp.). Natomiast później, po daniu głównym na stół szwedzki lądują przekąski zimne :)

Rozm. z jednym forumowiczem i on mówił, że u niego na weselu przekąski zimne też były serwowane w postaci bufetu szwedzkiego i że goście byli zadowoleni.. ale mimo wszystko mam spore obawy..
bo jednak trzeba wstać, poczekać aż ktoś skończy nakładać... a tak, jak są na stołach to każdy siada po tańcach, czy w trakcie rozmowy zawsze sobie coś tam skubnie... Mam wrażenie, że ten stół szwedzki może po prostu krępowac gości....?

ehhhhhhhhh:/
sffka nie ma co sie martwić takimi sprawami jak krępacja gości. Wierz mi, ze każdy się odnajdzie. Stół szwedzki był duży i długi i naprawdę nie widziałam sytuacji, by zrobiła się kolejka, czy żeby wyglądało to nieelegancko (jakieś stłoczenie). Dodatkowo taki stół to wg mnie ozdoba sali.Napoje i słodkości ustawione były na okrągłych stołach z przodu sali, też bezproblemowo :-)
no mam nadzieje :)

dzięki za info bo to się zawsze przyda !!!

pozdr. :)
witam,
my podobnie obiad podany mieliśmy na paterach, a kolację na stole szwedzkim. nie było najmniejszego problemu, więc bądź spokojna. co macie ustalone odnośnie kwiatów na stołach?
same pozytywne opinie.. tzn. że coś musi w tym być co mówicie :)))

co do kwiatów to jeszcze nie zdecydowaliśmy ale prawdopodobnie wybierzemy wysokie + długie wazony, żeby nie zajmowały zbyt dużo miejsca na stołach :)
a jaką cenę płacicie za sam wystrój - żywe kwiaty? bo jak rozumiem (zresztą tak było u mnie) za to płaci się oddzielnie...
jeszcze nic nie wiemy bo wesele mamy 2011 tak wiec jeszcze troche czasu jest.... ale znalazłam jedną fajną firmę, która robiła już dekoracje + kwiaty w Cegielni i b. b. mi się spodobały :)

czekam teraz na jej odpowiedz w sprawie ceny właśnie.. ale narazie cisza.

pozdr. :)
Sffka ja również planuję weselę w cegielni, wprawdzie jeszcze tam nie byliśmy, ale mamy zamiar wybrać się teraz w czerwcu no i podpisać już umowę.Powiem szczerze, że słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii na temat samej Cegielni, jak i cateringu.Jednak też nie jestem do końca przekonana co do tego szwedzkiego stołu, wolałabym osobiście mieć podane wszystkie dania tradycyjnie....ehhhh.Jeśli masz jakieś zdjęcia z wystroju sali to będę wdzięczna za podesłanie.Natiii845@wp.pl
sffika tu jest kilka fotek z wystroju naszej pięknej sali :))

http://barbarastudio.pobieramysie.pl/index.php?gal=386&pic_id=5178&p=galeria#subcontent

pozd :)

No my już podpisaliśmy umowę jakiś czas temu i ślub mamy 28.05.2011 :))))

Chyba mam kilka zdjęć wystroju, podeślę Ci jakoś jutro.
Jeżeli chodzi o dużo więcej zdjęć to Hania (właścicielka) powinna
tez mieć.

a co do miejsca to jest magiczne!!!!!! W środku i na zewnątrz :)
ja równiez proszę o fotki! :)

m.zaleszczuk@wp.pl

mamy już czerwiec... może jakieś pary miały już wesele w Cegielni tego roku i chcą się podzielić spostrzezeniami itp.??????

piszcie :) !
Witam
Właśnie wróciłam z Rzucewa, od ubiegłego roku zmian tam nastąpiło masa. Pięknie przygotowane zaplecze sanitarne i dla gastronomii na najwyższym poziomie.
image
image
image
Kilka fotek w załączeniu.
E.Dussa
Studio Glorioza
image
STUDIO FLORYSTYCZNE GLORIOZA
KOMPLEKSOWA OPRAWA ŚLUBÓW www.glorioza.net
email;edussa@wp.pl tel;(+48)693 126 042
super :)

My ostatni raz byliśmy w kwietniu.. w takim razie chyba się znowu przejedziemy :))
witajcie ja również planuje wesele w Cegielni, mam je już za dwa miesiące 14.08, przed nami dopięcie formalności z Hanią, wybór menu i ozdobienie sali - gdzie mamy kilka pomysow we własnym zakresie, będę się dzieliła doświadczeniami w wsółpracy z Cegielinią przez te dwa miesiące, ale prośba do Was o przesłanie kilku fotek z wystroju cegielni ewa.sienkiewicz@gmail.com, Trzymajcie za nas kciuki
hej

właśnie podesłałam Ci kilka zdjęć, wg mnie piękny wystrój :)

pozdrawiam!
dziękuje
Prosze o opinie osób, które miały już wesele w Cegielni
Czy oni naprawdę są warci tej olbrzymiej ceny jakiej sobie życzą?
a jaką cenę sobie życzą?
285 zł za osobę ...
miejsce, sala, widok, klimat i pyszne jedzenie, myślę, że warte swojej ceny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
majowe i czerwcowe pary piszcie :) !!!!!
UP UP UP!!!!

Pary, które miały wesele w Cegielni minionego lata dajcie znać, doradźcie.. Może ktoś był tam na weselu???

Jest sporo opinii ale dość stare..
Ja wesela nie miałam ale jestem fanką tego miejsca...Piękne..Niestety dla nas okazało się za drogie..Ale jeśli masz gości ze środka lub południa Polski na pewno będą zachwyceni:-)
Też jestem fanką, dlatego będziemy mieli tam wesele :) Owszem jest drogo ale klimat cudowny.

No i poza tym nie wiem prawie nic.... Catering z Sasina, ogrzewanie już zrobione, ubikacje tez -- to plusy ale co z tego jak nie wiem jak w rzeczywistości wypadają tam wesela?

Martwię się bo do maja coraz bliżej, a nie mam pewności... eh.

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry