Widok

Ceny bukietów

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakie są ceny bukietów ślubnych i butonierek dla Pana Młodego?
Czy ktoś może mi polecić dobrą kwiaciarnię w Gdańsku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
Ostatnio zrobiłam rundkę po kilku kwiaciarniach w Gdańsku (i w tych alternatywnych i tradycyjnych) i wszędzie usłyszałam tą samą cenę za bukiet ślubny - czyli od 150 zł. Za kwiatki do butonierek i do włosów też wszędzie mniej więcej tyle samo: 20 - 30 zł. Powiedziano mi, że wszystko zależy od rodzaju kwiatów, jakie się wybierze. Może ktoś zna kwiaciarnie, gdzie jest taniej?
Pozdrawiam
Byłam w kwiaciarni w Rumi kolo Foto Mira i powiedzieli mi że bukiet 200-220zł. Panie powiedziały że zrobią mi bukiet taki jak chcę a po zamówieniu bukietu okazało się że dodatki na których mi zależeło byłyby w kolorze sianka a nie w srebrnym (taki kolor chciałam) bo oni mają tylko siankowe. Nieżle bym się wpakowała bo siankowy do moich dodatków srebrnych nijak by nie pasował (do złota owszem)
Byłam w Gdyniance na świętojańskiej i za bukiet 150 (ale za mały profesjonalizm), Powiedzieli mi że jak położe pukiet to woda mi się wyleje a ja chcę by było zrobione tak by się nie wylało!
Byłam w klifie i bardzo przemiła Pani poświęciła mi godzinę by mi podoradzać. Bukiet 200zł. Ale panie taki miała zmysł artystyczny że do mojego bukietu nim się zorientowałam dobrałyśmy astry i coś fioletowego. Za wielka awangarda jak na mój gust. I bukiety dla rodziców ok 75zł.
Byłam w Casablance (lub Złota Jesień - jak kto woli) na Obużu koło byłej policji (bukiet 200zł). Zdecydowałam się na Casablankę. Pani sprowadzi dodatki i mam przyjechać je obejrzeć na tydzień przed zrobieniem bukietu a jak mi się nie spodobają to sprowadzi nowe.Kwiat do butonierki gratis. A bukiety dla rodziców 30zł. Słyszałam o niej wiele dobrego więc się zdecydowałam :)
Bardzo fajna kwiaciarnia jest we Wrzeszczu na Partyzantów za centrum Handlowyn , a dokladniej na przeciwko strazy pozarnej. Kwiaciarnia jest mala i miesci sie poczatku "malego ryneczku" ale pani ma fajne pomysly. Mi robila bukiet na prezent slubny i zrobila go w ... kapeluszu slomkowym , natomiast mojej kolezance robila bukiet slubny. Bardzo ladny zreszta.
Druga fajna kwiaciarnia jest na Jagiellonskiej obok stacji Orlen. Nazywa sie Sonia (chyba).
Cenna informacja co do Casablanki.Dobrze wiedzieć.

A JA POLECAM KWIACIARNIE W GDYNI "GDYŃSKĄ" NA SWIETOJAŃSKIEJ,MAM NADZIEJE ZE ABRA NIE PISZE O TEJ SAMEJ. UWAZAM ,ZE KWIATY UKŁADAJĄ WIELKIM PROFESJONALIZMEM,MAJĄ BARDZO DUZY WYBÓR KWIATÓW I DODATKÓW. TYLE ,ZE CENY ???? ZA WIAZANKE SLUBNĄ PŁACIŁAM 300ZŁ, BUKIETY DLA RODZICÓW W KOSZU 120 ZŁ.(BYŁY TAKIE Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA) ,BUTONIERKA 30ZŁ ZŁ.,BUKIECIK POD OBRAZ MATKI BOZEJ 50ZŁ ,KOKARDY DO OZDOBY KLAMEK SAMOCHODU 20 ZŁ.
Mandaryna to wieśniara!!!!Nie słuchajcie jej!!
Tylko nie zapominajmy ze pytanie dotyczylo kwiaciarnii w Gdańsku!!!
Taki jeden???a moze taka jedna???? Jestem ciekawa jaki z ciebie wieśniak???skoro tak uważasz witaj w klubie!!!!
Oooooooooooooooooo!!!Powiało grozą!!!Jesteś mendziarą,pilnuj lepiej mężusia o ile go wogóle masz!!!!!kretynko
W GDAŃSKU -DROGA ALE PROFESJONALNA W ETC.
W SOPOCIE - OGRODNICTWO ZDROJEWSCY CENY BARDZO DOBRE BUKIET MAŁY Z RÓZYCZEK OK 80PLN, LEJĄCY Z CANDENSKICH Z FREZJAMI - PIĘKNY, JEDYNY W SWOIM RODZAJU - 130PLN, BUKET DLA ŚWIADKOWEJ W ŁEZKĘ - 70PLN, BUTONIERKI Z CANDENSKICH, FREZJI I ZIELONEGO PO 12PLN, KWIATY DLA RODZICÓW 75 PLN, SERCE Z RÓŻ I ZIELONEGO NA SAMOCHÓD 150 PLN. CAŁOŚĆ Z KWIATAMI ZAMÓWIONYMI OD RODZICÓW ZA OK 70PLN, KWIATAMI DO WŁOSÓW ZABEZPIECZONYMI W ODPOWIEDNI SPOSÓB ZAPŁACICŁAM 550 PLN WIĘC UCZCIWIE. KWIATY BARDZO ŚWIEŻE I BARDZO DUŻY WYBÓR, WIĄZANKI PIĘKNE. CZYNNE 7 DNI W TYGODNIU.
UL. JANA Z KOLNA - NA WYSOKOŚCI KOLEJKI SOPOT WYŚCIGI OD NIEPODLEGŁOŚCI.

karola
karola - pokazałaś im foto wiązanki jak zamawiałaś - czy zdałaś się na ich wenę twórczą??
ja na 100% u nich zamawiam :)
Dzieki Wam dziewczyny za namiary :-)
PONIEWAŻ WIEDZIAŁM CO CHCĘ A W ICH OBSZERNYM KATALOGU NIE BYŁO TKAICH ZDJĘĆ POKAZAŁAM ZDJĘCIA PODOBNEJ ,OMÓWIŁAM Z PANIĄ JOANNA (MŁODSZA WŁAŚCICIELKA) ZMIANY I ZDAŁĄM SIĘ NA JEJ PROFESJONALIZM. PONIEWAŻ RANO ODBIERAŁM KWIATY DO WŁOSÓW TO JUŻ WIDZIAŁM EFEKT- BYŁA PIĘKNA, BARDZO PASOWAŁA NIKT TAKIEJ NIE MIAŁ- DO TEJ PORY JAK ROBIĘ TAM ZAKUPY TO PANIE JĄ PAMIĘTAJĄ.

karola
JAK CHCESZ TO WYŚLĘ CI KILKA ZDJĘĆ- TYLKO PODAJ E-MIAL NA PRYW.

karola
karola napisał(a):

> JAK CHCESZ TO WYŚLĘ CI KILKA ZDJĘĆ- TYLKO PODAJ E-MIAL NA PRYW.
>
>

czy ja też mogę prosić o przesłanie fotek na email, please....
proszę o fotki
myffa@wp.pl
nawet nie wiedziałam, że mają katalogi
a bukiety dla rodziców?? same zaprojektowały??
karola ja również bardzo prosze, wyślij mi zdjęcia
Dziękuję Abra
abra_kadabra@autograf.pl
poprosze rowniez o fotki
dziekuje
justynajanowska@yahoo.com
Ja tez poprosze o fotke -)
Z gory dziekuje