Widok

Ceny przesyłki na allegro.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kompletuję wyprawkę i przeglądam allegro. Jakieś czyste szaleństwo tam widzę. Koszty wysyłki podwajają wartość aukcji. Przewijak kosztuje np. 40 zł a koszty wysyłki to 20/25 zł . Czy tylko mi się wydaje czy ostatnio sprzedawcy na allegro rżną nas na kosztach przesyłki? Wysyłałam często różne przedmioty i wiem jakie są koszta z tym związane. Tak tylko się wkurzyłam bo to oznacza że czeka mnie raczej rajd po sklepach niż wygodne zakupy. A najbardziej irytuje mnei sytuacja gdy ostatnio za przesyłkę zapłaciłam 15 zł a na kopercie znaczek był za ok 4 zł...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety sprzedawca ma prawo zażądać dowolnej ceny przesyłki... Faktem jest, że niektóre są mocno zawyżone, ale trzeba brać po uwagę również koszt opakowania, a także koszt dojazdu na pocztę - nie każdy przecież ma urząd pod blokiem.
Ja staram się zawsze szukać satysfakcjonujących ofert z możliwą do przyjęcia ceną przesyłki, lub staram się zamawiać kilka przedmiotów - nie tylko dla siebie, ale i dla rodziny, co powoduje zmniejszenie kosztu na przedmiot.
a jeszcze inna rzecz - Poczta Polska wciąż winduje ceny :/ a jakość usług coraz gorsza :/
Ale mam nadzieję, że do czasu - od 2011 chyba ma być uwolniony rynek usług pocztowych - i Poczta niechybnie padnie.
przesyłka wysłana firmą kurierską często własnie tyle kosztuje

co innego jesli jest to cos malego wysłane poczta
image
Kurcze , ale to właśnie nie jest koszt przesyłki kurierskiej tylko listu ekonomicznego...
ja się spotkałam ostatnio z tym, że nawet odbiór osobisty był płatny :-) też zauważyłam, że coraz więcej sprzedających podnosi koszty przesyłki;
a mi się wydaję, że chodzi im o kwotę z którą nie muszą się dzielić z allegro...
image
image
niestety sprzedawcy czesto celowo dodatkowo zarabiają na przesykach, ja ostatnio natrafiłam na totalne przegięcie, zakupiłam u jednego sprzedawcy kilka par kolczyków, wygrałam kilka aukcji i pan naliczył mi koszta przesyłki 35 zł, pisałam że za te kwotę to mógłby mi słonia przesłać pocztą polską, ale pan stwierdził że ponosi spore koszta dojazdu na poczte, oraz opłaca pakowacza, no coment....a gdy paczuszka do mnie dotarła sprawdziłam dokładnie na kopercie, za przesyłkę cwaniak zapłacił 3,70zł...
ja doliczam okolo1-2pln na bezpieczna koperte.jesli zostanie mi kwota zprzesylki zwracam ja kupujacemu.
jesli chodzi o przesylki poczta to wiadomo,ze na cene ma wplyw wielkosc i waga przesylki/paczki.Ale zauwazylam tez taki chwyt sprzedajacych na allegro,ze daja nizsza cene jakiegos przedmiotu,o kilka zl nizsza niz u innych sprzedajacych za ten sam produkt,ale jak sie sprawdzi koszta przesylki to okazuje sie ze ma drozsza o te wlasnie kilka zlotych. :(
image

image
Po prostu oszukańtwo jawne! Dziwne że allegro się na to godzi. A poza tym co mnie to obchodzi ile zajmuje komuś dojazd do poczty? Trzeba to wliczyć w cenę towaru a nie kombinować. Wkurza mnie to że widzę body dla dziecka a przesyłka to drugie tyle!
Przeginają strasznie z cenami. Sama nie raz sprzedaję różne rzeczy i owszem doliczam koszta koperty, ale bez przesady 2-3zł koperta a nie 20 ;)

W poniedziałek natomiast zamówiłam również towar z allegro, zapłaciłam za kuriera 50zł i do dzis cisza, nie ma paczki. Szlag trafia człowieka, bo nie po to płaciłam 50zł żeby czekać tydzień na paczkę
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
to kupujcie u tych sprzedawców, którzy mają tanie przesyłki i już! ja tak robię i nie narzekam. Przykład: kupiłam 5 książek w świetnej cenie, a kurier mnie kosztował 10 zł - od zalicytowania do odebrania paczki minęły 3 dni.
dokładnie, jeśli koszt wysyłki Wam nieodpowada nie obraźcie się ale nikt Was nie zmusza do zakupu u tego spedawcy:) jest wolny rynek kupujcie tam gdzie Wam pasuje a nie narzekajcie dziewczyny:)
Tak. Tylko czasami jest tak, że interesuje nas towar którego nikt inny w sprzedaży nie ma.
Ja ogólnie patrzę na ceny wysyłki i jeśli jest drogo to nie kupuję, ale obecnie w sytuacji kiedy biorę kuriera i czekam na towar tydzień to szlag mnie trafia, bo po co płaciłam tyle za wysyłkę która i tak idzie jak przez PP
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Może kolor włosów mam blond ale bez przesady... Oczywiście że porównuję ceny! To brawo dla pani która kupiła 5 książek i mało zapłaciła bo pisze to tak jakby to był powód do dumy. Czasami się nie da bo jak jest napisane ładnie powyżej albo ceny przesyłek są zbliżone u innych albo nie ma innych oferentów.
Zapominacie o jednym - jeżeli kupujecie na allegro od "firmy" - to taka osoba/firma musi na paragonie/fakturze umieścić "koszty wysyłki" i oczywiście odprowadzić od tego VAT - więc mnie wcale nie dziwi, że część osób podwyższa koszty wysyłki o VAT
ja proponuję cieszyć się z istnienia Allegro, dzięki któremu można zaoszczędzić naprawdę dużo pieniążków - święta idą - nie narzekajcie, trochę uśmiechu! :) Bo życie może minąć nam niespostrzeżenie na narzekaniu z powodu pieniędzy....
poza tym taki przewijak cholernie ciężki jest, więc myślę, że to też ma wpływ na koszt przesyłki ;-)
nikt Was nie zmusza do zakupówna Allegro.

Mozna przecież wsiąść w auto/atobus/tramwaj/hulajnoge i pojechac do sklepu.

Ja osobiści jestem zadowolona z zakupów na Allegro, bo poza małymi minusami to bardzo dobry pomysł, który pomoga zaszczędzić nie tylko pieniadze, ale i czas, który np. możemy poświęcić dziecku :)))

Uszy do góry marudy :)))
ja ostatnio miałam przypadek gdzie za odbiór osobisty musiałam jeszcze zapłacić 10 zł - za co ??? jak sprzedający stwierdził - za fatygę.
to jest dopiero paranoja.
no ale jakby nie było mogłaś kupic u innego sprzedawcy, który miał odbiór osobisty za darmo:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry