Widok
Ceny warzyw
Pojawiły się dzisiaj na forum ceny warzyw na rynku we Wrzeszczu Publikował je szanowany (jak dotąd ) forumowicz. Nie dość że wprowadzał nas w błąd przeceniajac szczypiorek, to w dodatku zrobił to wbrew zasadom tajemnicy handlowej. Zmobilizowal on tym samym miłośników innego zielska do jego zakupu. A to feler...
>Publikował je szanowany (jak dotąd ) forumowicz.
Na szacunek trzeba zasłużyć.
Nazywajmy rzeczy po imieniu. Podawanie przez ravena nieprawdziwych wyników wyborów w trakcie trwania ciszy wyborczej nie ma nic wspólnego ze swobodą wypowiedzi gwarantowaną obywatelom RP przez Konstytucję.
Jest wbrew prawu.
Nie zmienia tego fakt, że zamiast "Adamowicz" użył słowa "budyń" a "Płażyński" - "koper" czy "szcz*w".
Na szacunek trzeba zasłużyć.
Nazywajmy rzeczy po imieniu. Podawanie przez ravena nieprawdziwych wyników wyborów w trakcie trwania ciszy wyborczej nie ma nic wspólnego ze swobodą wypowiedzi gwarantowaną obywatelom RP przez Konstytucję.
Jest wbrew prawu.
Nie zmienia tego fakt, że zamiast "Adamowicz" użył słowa "budyń" a "Płażyński" - "koper" czy "szcz*w".
Zgodnie z art. 24 kodeksu wyborczego, kto przed zakończeniem ciszy wyborczej, czyli przed zamknięciem lokali wyborczych podaje do publicznej wiadomości wyniki przedwyborczych sondaży lub sondaży przeprowadzonych w dniu głosowania zagrożony jest karą grzywny od 500 tys. zł do 1 mln zł.
Tyle w temacie forumowicza o nicku raven, który co chwile wrzucał na forum w dniu 4 listopada przed zamknięciem lokali wyborczych przewidywane wyniki wyborów.
Tyle w temacie forumowicza o nicku raven, który co chwile wrzucał na forum w dniu 4 listopada przed zamknięciem lokali wyborczych przewidywane wyniki wyborów.
Raven pisał zupełnie o czymś innym, to wy dopatrujecie się w jego wypowiedziach drugiego dna którego tam nigdy nie było
ot zwykła zbieżność jednego słowa, a wy potraficie wysnuć tak daleko idące pomówienia
tylko macie problem, bo to są wasze domysły i tylko wasze. W tym kontekście to wy jesteście na bakier z prawem
Na waszym miejscu byłabym ostrozniejsza w szybkich osądach osoby której nie znacie
ot zwykła zbieżność jednego słowa, a wy potraficie wysnuć tak daleko idące pomówienia
tylko macie problem, bo to są wasze domysły i tylko wasze. W tym kontekście to wy jesteście na bakier z prawem
Na waszym miejscu byłabym ostrozniejsza w szybkich osądach osoby której nie znacie
>Raven pisał zupełnie o czymś innym
Raven podawał wyniki sondażowe w trakcie trwania ciszy wyborczej.
O czymś jeszcze pisał ?
Dlaczego administracja forum usunęła posty dotyczące ceny budyniu podawane w dniu wyborów ?
Bolszewicka mentalność jest naprawdę już tak zakorzeniona, ze niektórzy maja problem z odróżnieniem kłamstwa od prawdy.
Taki duda np. zaprzysięga sędziów nocą bo boi się wyroku trybunału konstytucyjnego.
Taka szydło boi się drukować przepisy, bo boi się prawdy.
Wypuszczone trole w typie forumowicza pod nickiem raven próbują powtórzyć propagandowy manewr z 2015 roku, ale z marnym skutkiem.
Raven podawał wyniki sondażowe w trakcie trwania ciszy wyborczej.
O czymś jeszcze pisał ?
Dlaczego administracja forum usunęła posty dotyczące ceny budyniu podawane w dniu wyborów ?
Bolszewicka mentalność jest naprawdę już tak zakorzeniona, ze niektórzy maja problem z odróżnieniem kłamstwa od prawdy.
Taki duda np. zaprzysięga sędziów nocą bo boi się wyroku trybunału konstytucyjnego.
Taka szydło boi się drukować przepisy, bo boi się prawdy.
Wypuszczone trole w typie forumowicza pod nickiem raven próbują powtórzyć propagandowy manewr z 2015 roku, ale z marnym skutkiem.
Zadajesz sobie sprawę że twoje zdanie jest tylko twoje
I twoje insynuacje to tylko insynuacje
autor zaprzeczył jakoby podawał wyniki i ja mu wierzę
ja wiem że niektórzy dopatruja się we wszystkim spisku i drugiego dna
ale co jeśli tego drugiego dna po prostu nie ma?
dorabiasz je sobie sam, przykro mi
lekarzem nie jestem, porady nie udzielę
I twoje insynuacje to tylko insynuacje
autor zaprzeczył jakoby podawał wyniki i ja mu wierzę
ja wiem że niektórzy dopatruja się we wszystkim spisku i drugiego dna
ale co jeśli tego drugiego dna po prostu nie ma?
dorabiasz je sobie sam, przykro mi
lekarzem nie jestem, porady nie udzielę
"Zadajesz sobie sprawę że twoje zdanie jest tylko twoje"
Kolega najwyraźniej wyznaje zasadę: moja racja jest najmojsza i nie ma racji mojszej od mojej. Najchętniej narzuciłby swoją "najmojszą rację" całemu światu. Chyba rozumie że to niemożliwe ale i tak tych co nie podzielają jego poglądów uważa za niepiśmiennych idiotów.
Kolega najwyraźniej wyznaje zasadę: moja racja jest najmojsza i nie ma racji mojszej od mojej. Najchętniej narzuciłby swoją "najmojszą rację" całemu światu. Chyba rozumie że to niemożliwe ale i tak tych co nie podzielają jego poglądów uważa za niepiśmiennych idiotów.
Czy mówienie prawdy to "niepotrzebny zgrzyt" ?
Przecież wszyscy wiemy jaki sens miało podawanie przez forumowicza raven "cen warzyw".
inne źródła podawały, że 4 listopada w Gdańsku będzie Pogodnie i Słonecznie aż do 35 stopni, a w innym miejscu mogą być Przejściowe Opady z temperaturą pomiędzy 20 a 25 stopni.
Jeżeli umówiliśmy się w Polsce na cisze wyborczą, to ją szanujmy, w przeciwnym razie pokazujemy swój brak szacunku wobec Państwa.
Przecież wszyscy wiemy jaki sens miało podawanie przez forumowicza raven "cen warzyw".
inne źródła podawały, że 4 listopada w Gdańsku będzie Pogodnie i Słonecznie aż do 35 stopni, a w innym miejscu mogą być Przejściowe Opady z temperaturą pomiędzy 20 a 25 stopni.
Jeżeli umówiliśmy się w Polsce na cisze wyborczą, to ją szanujmy, w przeciwnym razie pokazujemy swój brak szacunku wobec Państwa.
"Z kolegą możnaby porozmawiać, gdyby miał coś do powiedzenia."
Mógłbym zapytać co ty masz takiego interesującego do powiedzenie poza tworzonymi hurtowo bredniami o bolszewiźmie. Ale nie zapytam bo mi to wisi. A na rozmowę z tobą szkoda czasu i prądu zużywanego przez komputer.
"Przecież wszyscy wiemy jaki sens miało podawanie przez forumowicza raven "cen warzyw"."
Wszyscy? Czy tylko ci co chcą wiedzieć to co chcą wiedzieć?
Mógłbym zapytać co ty masz takiego interesującego do powiedzenie poza tworzonymi hurtowo bredniami o bolszewiźmie. Ale nie zapytam bo mi to wisi. A na rozmowę z tobą szkoda czasu i prądu zużywanego przez komputer.
"Przecież wszyscy wiemy jaki sens miało podawanie przez forumowicza raven "cen warzyw"."
Wszyscy? Czy tylko ci co chcą wiedzieć to co chcą wiedzieć?
oswiadczam iz ja--- element "Panstwa"
w d...mam osobiscie pseudouczciwosc kampanii budynia i podejrzenia wobec "ceny warzyw"
wisi mi marchewka na kiju w postaci emerytury dla matek wielodzietnych
i odbija mi sie jak po zupie cebulowej cała ta pop..polityka
a wszystkiemu winni sa faceci
zew swoim ogirkiem i jajkami
:)
w d...mam osobiscie pseudouczciwosc kampanii budynia i podejrzenia wobec "ceny warzyw"
wisi mi marchewka na kiju w postaci emerytury dla matek wielodzietnych
i odbija mi sie jak po zupie cebulowej cała ta pop..polityka
a wszystkiemu winni sa faceci
zew swoim ogirkiem i jajkami
:)
Sky : w kontekście póżniejszych opinii ravena i jego przemyśleniach o wynikach wyborów, moja próba rozmiękczenia tematu, nabiera innego wymiaru. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać i bronić kogoś, kto zrobił z siebie pajaca. Raz stając w obronie obrażanej forumowiczki przez łowcę, zaraz potem wycofującego się z tej obrony, teraz wciskającego nam że czarne jest białe. Kolejny raz muszę to przypomnieć, że trudno jest zapracować na szacunek, a łatwo jest zrobić z siebie pajaca.
> trudno jest zapracować na szacunek,
Prześledź słownik wyrazów obcych. Może tam jest definicja słowa "szacunek". Dla ciebie jest to wyraz nadzwyczaj obcy.
Coś ci podpowiem: nie ten nie jest szanowany, kogo ty uznajesz za niegodnego szacunku. Nie jesteś "vox populi". Każdy Forum szanuje innych wg swego zdania. Ciebie raczej nikt, poza ...wielokropkiem... A i to trudno nazwać szacunkiem. Raczej to obowiązek służbowy.
Prześledź słownik wyrazów obcych. Może tam jest definicja słowa "szacunek". Dla ciebie jest to wyraz nadzwyczaj obcy.
Coś ci podpowiem: nie ten nie jest szanowany, kogo ty uznajesz za niegodnego szacunku. Nie jesteś "vox populi". Każdy Forum szanuje innych wg swego zdania. Ciebie raczej nikt, poza ...wielokropkiem... A i to trudno nazwać szacunkiem. Raczej to obowiązek służbowy.
Już nie pamiętam, jak to dokładnie było, a nie mam czasu teraz sprawdzać. Zdaje się, że łowca napisał o aktywności osób, z którymi z reguły nie gadam, bo uważam, że mają swoje powody by stręczyć poparcie dla platformy i jej kolejnych mutacji. Napisałem zatem do łowcy i tylko i wyłącznie do niego, że ta aktywność wydaje mi się dziwna, bo drugiej tury wcale nie można uznać za triumf KO. Pisałem więc jedynie o drugiej turze, o tym, co w niedzielę się stało, a nie o całych wyborach. Dotarło? A w niedzielę PiS dostało łomot nie od żadnej KO tylko od dotychczasowych prezydentów oraz od bezpartyjnych komitetów lokalnych.
To że se Schetyna kogoś poparł, to poparł. Powtarzam, konia kują, żaba nogę podstawia. Majchrowski to stary komuch z SLD, w Gdańsku kandydat KO nie wszedł nawet do drugiej tury. Trudno żeby KO Kacpra oficjalnie poparła.
A jeśli to, ze się z jakimś człowiekiem gada, a nie wyłącznie obraża go nie jest wycofywaniem się z czegokolwiek.
Sformułowań, że zwyciężyła demokracja przez litość nie skomentuję. Od trzech lat słyszę od rozmaitych funkcjonariusz, że demokracji nie ma, bo pisiory wzięły i zabrały. No jest grupka ludzi, którzy myślą że różnym Dukaczewskim i Mazgułom naprawdę chodzi o jakieś wolne sądy, demokrację i konstytucję. Jest grupka, która uważa, że Lech Wałęsa nie donosił a planu Balcerowicza nie napisali Soros z Sachsem, żeby rozwalić polski przemysł w drobny mak. No jest taka grupka i trzeba się nauczyć obok niej żyć. A że jakakolwiek konsekwencja czy logika nie jest akurat mocną strona tej grupki, to potem wychodzą takie kwiatki jak obwieszczanie zwycięstwa czegoś, czego koniec ogłosiło się przynajmniej 20 razy
To że se Schetyna kogoś poparł, to poparł. Powtarzam, konia kują, żaba nogę podstawia. Majchrowski to stary komuch z SLD, w Gdańsku kandydat KO nie wszedł nawet do drugiej tury. Trudno żeby KO Kacpra oficjalnie poparła.
A jeśli to, ze się z jakimś człowiekiem gada, a nie wyłącznie obraża go nie jest wycofywaniem się z czegokolwiek.
Sformułowań, że zwyciężyła demokracja przez litość nie skomentuję. Od trzech lat słyszę od rozmaitych funkcjonariusz, że demokracji nie ma, bo pisiory wzięły i zabrały. No jest grupka ludzi, którzy myślą że różnym Dukaczewskim i Mazgułom naprawdę chodzi o jakieś wolne sądy, demokrację i konstytucję. Jest grupka, która uważa, że Lech Wałęsa nie donosił a planu Balcerowicza nie napisali Soros z Sachsem, żeby rozwalić polski przemysł w drobny mak. No jest taka grupka i trzeba się nauczyć obok niej żyć. A że jakakolwiek konsekwencja czy logika nie jest akurat mocną strona tej grupki, to potem wychodzą takie kwiatki jak obwieszczanie zwycięstwa czegoś, czego koniec ogłosiło się przynajmniej 20 razy
Pomijając wątek wyborów, jego wyniki i kontekst historyczny który przy tej okazji został poruszony, co stało się z ravenem podczas niczym nie uzasadnionego ataku łowcy na ciacho ? Co się stało ravenowi, który wypiera się publikacji sondaży wyborczych, nawet jeżeli nie były trafione ? Ot tak, dla żartu ? To że frekwencja obu tur wyborów była wysoka, i jak się rozłożyły głosy w Gdańsku czy innych miastach w których kandydaci na gubernatorów namaszczeni przez PIS dostali łupnia, nie świadczy o tym że nagle PO/ koalicja ma tylu zwolenników, lecz o tym że wyborcy nie chcą pis. to jest czerwona kartka dla PISu. Udział w wyborach wzięli teraz ci, którzy dotychczas nie głosowali z różnych powodów. Ale gdy widzimy że PISowski walec niszczy wszystko czego się tknie, że wyprowadza nas z UE wypychając nas z czołówki państw europejskich, to nastał czas by powiedzieć stop.