Widok

Ceny warzyw

Pojawiły się dzisiaj na forum ceny warzyw na rynku we Wrzeszczu Publikował je szanowany (jak dotąd ) forumowicz. Nie dość że wprowadzał nas w błąd przeceniajac szczypiorek, to w dodatku zrobił to wbrew zasadom tajemnicy handlowej. Zmobilizowal on tym samym miłośników innego zielska do jego zakupu. A to feler...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przenieś się ma Marsa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ceny wszystkiego ciągle idą w górę, mam już tego po prostu dość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szyfr rodem z warzywniaka. Szacun.

Szcz*wik był w zbyt niskiej cenie i nikt nie kupił.

I tak to nic nie dało. Wgrał kto miał wygrać.

> Kto korzysta z usług ubezpieczeniowych oferowanych przez teściową Adamowicza ?

Sorki, Zj... przegapiłem ten wpis.
Sporo mógłbym powiedzieć (w końcu siedzę w branży od N lat i znam osobiście wszystkich zainteresowanych) ale na forum publicznym mam to w głebokiej..
Na budynia z pewnością nie zagłosuję. Nigdy. Nawet, jeśli jedyną alternatywą byłby Skydiver ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Eeeee ! Błazen ( największy ;P ) nie denerwuj się ;) ... wiem że ci gul skacze , ale za dwa dni znów lidla otworzą i znów będziesz mógł sobie kupić schwarzwälder schinken i skonsumować przy portrecie Angeli ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ujmę to w 3 slowach ,jak "ferdek z kiepskich" :
-"g*wno mnie to obchodzi"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja głosowałem za. Tylko że Polska nie weszła do Unii. Czytałem traktat z Maastricht. On dopiero tworzył podwaliny pod Unię, ale to nie było sprecyzowane. Federację państw i właściwą Unię stworzyła właśnie Lizbona. Zaś Biała Księga, czyli plan na kolejne lata mówi wprost, że całość ma być oparta na doktrynie komunisty Spinellego, a nie np. na chadeku Schumannie. Zresztą, różne rzeczy człowiek robił w życiu i na różnych głosował

https://www.youtube.com/watch?v=R_kWCrf-4mc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

sadyl & raven

Pojęcia nie macie ani o postawach politycznych polskiej opozycji antykomunistycznej ani zwykłych obywateli pod koniec komuny. Wszyscy chcieli do Wspólnego Rynku a potem do Unii, bo nie mieli pojęcia czym to się może skończyć. Ja tylko przypadkiem nie głosowałem za, ale w ten sposób mam argument przynajmniej formalny,że jestem za a nawet przeciw. Niechby ktoś zaryzykował przeciwstawienie się narodowi. Naród zresztą miał dobre powody by w to wierzyć - w końcu w tej Unii było sporo krajów, ktorym się nieźle powodziło i inne też się do Unii dobijały. Latwo się wymądrzać i pisać historię wstecz z późniejszej persppektywy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No widzisz. Co dzień nowe optymistyczne wieści z krainy umarłych. Rząd i prezydent Juda, kurczę co ten slownik wyprawia?!!! Duda, oczywiście prezydent Duda. Tak więc rząd i prezydent Duda wzięli pełną odpowiedzialność za marsz ze wszystkimi jego transparentami i gośćmi. Okazji do prowokacji jest tam milion pięćset sto dziewięćset. Może zostaną zdmuchnięci ze szczętem w nagrodę za wierną służbę. Dokładnie tak jak została zdmuchnięta Szydło Beata i Macierewicz Antoni. A w grudniu powstanie nowa partia na czele z Lisem Tomaszem, Millerem Leszkiem, Kamińskim Michałem i może nawet Petru Ryszardem.
Ktoś na tt zaproponował, by Filip Hajzer uratował sytuację i zrobił tam jakieś molestowanko-całowanko. Ja to widzę. Filip podejdzie do Pawłowicz Krystyny i pocałuję ją siłowo w usta. Dobrze, że poczucie humoru w narodzie nie ginie. Tyle co się pośmiejemy, to nasze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pamiętam Amaranth.
Dobrze ją scharakteryzowaleś. Była w niej taka młodzieńcza wiara we własne przekonania na pograniczu naiwności.
Dało się ją lubić, mimo krańcowo różnych poglądów, bo nie było w niej (jak to Cross określa) szujowatości, tak bijącej po oczach z aktualnie obecnej na forum grupki.

O, tu.

Forum ma wyszukiwarkę. Wpisałem nick tej pani i od pół godziny surfuję. Fajne wątki. Czy samobójca trafia do piekła? Jakiego piekła - pisze MtF. Samobójca to z piekła spierdziela :))) Trafilem też na internautkę amaranth. To dopiero jest przepiękna anarcho-marksistowska jazda. Uwielbiam. Pewnie byśmy się polubili

Każdy z obecnych Forumów ma jakiś ukształtowany już światopogląd. A świeżynek raczej nie ma.
W tym sensie cały nasz Forumowy bełkot a także agitacja trzódki, pozbawione są sensu.
Brakuje człowieka, który mógłby sceptycznie i zimno, bez angażowania w to własnego poglądu, ocenić meritum wpisów, jakie robimy.
Bo bez tego zaczniemy przypominać trzodę, liżącą się po jajkach po każdym głupim wpisie. Będizemy się utwierdzać jedynie we własnych przekonaniach, bo alternatywa jest skrajnie odległa.

Była taka Forumka. Z głową w chmurach.
Wspaniały partner do dyskusji. Niezwykle otwarty a zarazem analityczny umysł.
Niestey, znikneła. Wiem dlaczego i nie ma to związku z Forum.
Dla Forum to duża strata.. Buziol..J.. jeśli to czytasz :*

To są jakieś dziwne zależności, których ja nie ogarniam. Wiadomo, że obaj bracia byli ukształtowani w dużej mierze przez Jana Józefa Lipskiego. I zastanawiam się, czy jak się wpisuje to nazwisko w google to każdemu ono podpowiada słowo "masoneria" jako jedno z pierwszych, czy tylko ja tak mam. Tu już trzeba po tej linii pójść. Lech bardzo gorliwie się starał obłaskawić pewne środowiska. Jest np. takie coś się nazywa bnai brith. Ale i tak zginął. A od pewnego czasu mam pewność, że nikt tak nie zmylił tropów dotyczących tej śmierci jak Antoni Macierewicz. Jego z kolei podejrzewam o pewnie nieoficjalne działania na rzecz Amerykanów. I to zaczyna sie robić sprawa tak nieprawdopodobna jak 11 września. Obama w dniu pogrzebu LK ostentacyjnie grał w golfa i postarał się żeby te zdjęcia wyciekły. Na tym poziomie nie ma przypadków. Zaś dogadanie z Ruskimi rezygnacji z tarczy antyrakietowej ogłoszono... 17 września. Myślę zatem, że Smoleńsk jest elementem układanki na szczeblach tak wysokich, że wyżej to już tylko cywilizacje pozaziemskie by być mogły, jakby takie istniały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

W referendum unijnym byłem na "nie".
Kiedy Zimny Lech zwlekał z podpisem, zaczynałem mieć śladowy szacunek dla niego. Myślałem, że te jego pierdy o Polsce i patriotyzmie mogą mieć rzeczywiste podstawy. Ch.. tam, że socjalista.. ale chociaż patriota. Podpis zerwał mi łuski z oczu.
Od tego czasu każdy krzyżyk postawiony przy PiS-owskim kandydacie w dowolnych wyborach (choćby ostatnich, kiedy nie było innej alternatywy) kosztuje mnie kolejny wrzód na żołądku i jakaś cząstka mnie umiera.
Ale... jeszcze bardziej nie cierpię pełowskiego-nowoczesno-kodziarskiego ścier*a. A trockistach z Razem nie wspomnę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie bardzo chcieli tego traktatu. Vaclav Klaus chyba też w końcu uległ. Pamiętam, że wściekły był jak szerszeń

Frazesy nie zmienią faktów. A faktem jest, że Zimny Lech podpisał (po ociąganiu) traktat lizboński, co nas (jako Państwo Polskie) kompletnie ubezwłasnowolniło i obecnie nasze barany z Wiejskiej zajmują się głównie translacją dyrektyw Parlamentu ZSRE na język polski.

Co go skłoniło do podpisania, pewnie się nigdy nie dowiemy. Tak samo jak tego, czy konieczność zatrzymania powodów decyzji Zimnego Lecha w cieniu, miała związek ze śmiercią pozostałych pasażerów Tupolewa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

raven

"utratę resztek niepodległości" ???

Coś zażyłeś, dopalacze pobudzające fantazję ?

Jak można utracić coś czego nie ma ?
Wam się, niebożątka, wydaje, że za frajer można mieć niepodległość ? O to trzeba się zdrowo nastarać, samo nie przyjdzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bylo troche Adolfów w owym czasie
po ojcu czy dziadku tradycja nadawania
a Adi z poludnia tez da sie lubic
choc jako facet ma swoje za kolnierzem:)

Adolf Dymsza

https://www.youtube.com/watch?v=TO3UNGhggQ8

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry