Widok

Ceny warzyw

Pojawiły się dzisiaj na forum ceny warzyw na rynku we Wrzeszczu Publikował je szanowany (jak dotąd ) forumowicz. Nie dość że wprowadzał nas w błąd przeceniajac szczypiorek, to w dodatku zrobił to wbrew zasadom tajemnicy handlowej. Zmobilizowal on tym samym miłośników innego zielska do jego zakupu. A to feler...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kiedy ognisko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No chyba, że....

Działalność trzódki nie ma mieć wymiaru propagandowego. Ma tylko utrzymywać i podsycać polaryzację społeczeńśtwa.
Wówczas ze swych obowiązków służbowych wywiązują się wyśmienicie.
Zakaz Dutkiewicza czy HGW również wpisuje się w ten trend.
Wiadomo, że społeczeństwo (ta patriotyczna część) nie posłucha grzecznie zakazu. W końcu to setna rocznica.
Środowisko narodowców na pewno nie odpuści a chętnie się do nich zwykłe kibolskie zadymiarze przytulą.
Z drugiej strony lewactwo też z pewnością wykorzysta 11/11 do zadym.
Psiarnia cierpi na psią grypę.
Może byc naprawdę ostro, co tylko spotęguje pisk idący w świat paszczą choćby byłej ministrowej Jabłońskiej, że znowu faszysći w Polsce rosną w potęgę. Widać 60 tys faszystów było mało ;]
ZSRE będzie debatował i nas sankcjami obłoży. Kaczor wystawi kuper do Amerykanów, z czego z przyjemnościa amerykańscy Eskimosi skorzystają, ale więcej palcem nie kiwną.
I dostaniemy w plecy od Ukrainy, na co ani UE ani Ameryka również palcem nie kiwną.
A Putin przystanie na utworzenie Polinu, bo to w interesie Rosji.

Kolejnej rocznicy niepodległosci Polski nie będzie komu obchodzić...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

> Kiedy ognisko?

Na wiosnę.
Mam w pip gałęzi i korzeni do spalenia. Teraz jeszcze za mokre, ale po zimie będa ok. Możesz wpaść do mnie na działkę i zrobić sobie ognisko. Jedynie aprowizację musisz sobie sam zapewnić, bo nawet kijków do kiełbasek nie mam. Gdzieś się błąkają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

>no proszę, walka była zacięta wygrał Skydiver ;P

Jeden z najpiękniejszych fragmentów tego forum.
Proszę administracje o nie wycinanie tych kilku postów, ponieważ są pięknym zobrazowaniem psychologii tłumu.

W waszych postach tych pojawia się jakaś walka, wyścig i podium, a nawet jest nazwa waszej drużyny.
Widać waszą determinację, choć nie do końca wiadomo do czego.

Takie zachowania w realu dla gatunku ludzkiego są socjologicznie normalne.
Zwykle biorą się z braku innych zajęć i obniżonego poczucia własnej wartości.

To taki obrazek grupki wsiowych głupków, którzy po kilku kieliszkach uważają, ze świat leży u ich stóp.

Tu mamy możliwość zaobserwowania tego samego w wirtualu.
Naprawdę piękne. Bardzo wam dziękuję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadyl i stary cap - przecież nikt was nie chce do niczego przekonywać. Jesteśmy z innych światów i nigdy się nie zrozumiemy.
Proponuję żebyś złożył jakąś kuchnię i walnął dwie sety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Zofia Romaszewska poparła decyzje HGW w stolicy. Brawo.

sadyl

Pomyliłeś fantazję z wyobraźnią.
Przyszłość jest nieprzewidywalna wprawdzie, ale trendy są wyraźne, jedne wskazują na załamanie, inne na rozwój, ważne żeby nie pomylić tych pierwszych z drugimi. No chyba że będzie koniec świata, ale na to także, moim zdaniem, za wcześnie.

Tak wyszło, że musiałem sobie dzisiaj pojechać. I parę wiosek dalej jest gimbaza, przejeżdżałem tam i jak zwykle zwolniłem. Jak zwykle z dwóch powodu, pierwszy, bo wmurowali tam w drogę leżącego policjanta i trochę na nim buja, drugi, bo lubię rzucić okiem na podwórko gimbazy, czasem są tam super fajne nieletnie czarownice, widać że jeszcze nieświadome swego czaru, ale już na progu magii i zaklęć.
Tym razem z gimbazy na ulicę wymaszerowała grupa, ze dwadzieścioro, gimbusów, na przedzie chłopak z biało-czerwoną tablicą z napisem "kocham polskę". Ubrani odświętnie, pomaszerowali gdzieś tam. Pomachałem im z Belfegora, odmachali. Ja w jedną, oni w drugą stronę.
I jak tylko pojechałem nie wiadomo skąd wylazł sierżant Kiedros ze swoim nieodłącznym: "Jaką Polskę kochacie?", a te wszystkie młode Franki odpowiedziały mi chórem: "Jaką Polskę? Przecież Polska jest tylko jedna!".
...
...
...

Tam w stolicy fajniejsze scenariusze. Pan co swoim podpisem przypieczętował utratę resztek niepodległości będzie miał pomnik z okazji niepodległości stulecia, co nie podoba się tym, którzy ten podpis uważają akurat za jedyne dobre posunięcie tego pana. A cała reszta na kilometr pachnie jakimiś spiskami i prowokacjami. Ateistyczne i komunistyczne trepy umówiły się na wspólnej mszy, co Braun uważa za robienie sobie alibi gdyby coś się miało dziać. Lepiej się nie ruszać z domu. Jeśli już to do sklepu wspomóc trochę ojczyznę akcyzą. Jaka tam najbardziej patriotyczna jest flaszka? Wyborowa? Polonaise przy dźwiękach mazurków Fryderyka?
I teraz nie wiem, czy Kult o Polsce puścić czy Sztywny Pal Azji. A nieee. No przecież jasna sprawa :))) Ou yee

https://www.youtube.com/watch?v=PJKC6DQnBzc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A masz pewność, kto robi Poloneza czy Wyborową?
Ja, na swojej Żubrówce, doczytałem, z wielkim mozołem zresztą (oczęta me, choć nadal śliczne, to juz coraz mniej sprawne, niestety ;)
CEDC Int. sp. z o.o., Oborniki Wlkp.

To już chyba bardziej patriotyczny byłby samogon od chłopa z Puszczy Białowieskiej. Ten przynajmniej chociaz miał szanse przechodzic koło żubra :D

Chciałem wywiesić flagę polską obok białoruskiej i tak je związać rogami. Taki przekaz zrozumiały dla jakiejś setnej części promila społeczeństwa. Bo dzień, w którym polski żołnierz zostanie przez tych polityków, których twarze coraz bardziej kojarzą mi się ze ścierami do wycierania publicznych toalet, zmuszony do strzelania do żołnierza białoruskiego to będzie właśnie ostateczny nasz koniec. To przecież nawet Adolf rozumie. Bardzo pozytywny dziadzio. Chciałbym się z nim napić. Czy ja dobrze kombinuję, że żeby mieć na imię Adolf to trzeba się było długo przed wojną urodzić? On mi nie wygląda na takiego. Kto po 39-tym dał dziecku na imię Adolf?

https://www.youtube.com/watch?v=1RoKTM7duqI

> Kto po 39-tym dał dziecku na imię Adolf?

To mogą być jakies tradycje rodzinne, od wielu pokoleń.
Znam kilka rodzin, gdzie pierworodny ma imię po dziadku. A jego syn po ojcu, czyli własnym dziadku. I tak na zmianę.

bylo troche Adolfów w owym czasie
po ojcu czy dziadku tradycja nadawania
a Adi z poludnia tez da sie lubic
choc jako facet ma swoje za kolnierzem:)

Adolf Dymsza

https://www.youtube.com/watch?v=TO3UNGhggQ8

raven

"utratę resztek niepodległości" ???

Coś zażyłeś, dopalacze pobudzające fantazję ?

Jak można utracić coś czego nie ma ?
Wam się, niebożątka, wydaje, że za frajer można mieć niepodległość ? O to trzeba się zdrowo nastarać, samo nie przyjdzie.

Frazesy nie zmienią faktów. A faktem jest, że Zimny Lech podpisał (po ociąganiu) traktat lizboński, co nas (jako Państwo Polskie) kompletnie ubezwłasnowolniło i obecnie nasze barany z Wiejskiej zajmują się głównie translacją dyrektyw Parlamentu ZSRE na język polski.

Co go skłoniło do podpisania, pewnie się nigdy nie dowiemy. Tak samo jak tego, czy konieczność zatrzymania powodów decyzji Zimnego Lecha w cieniu, miała związek ze śmiercią pozostałych pasażerów Tupolewa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie bardzo chcieli tego traktatu. Vaclav Klaus chyba też w końcu uległ. Pamiętam, że wściekły był jak szerszeń

W referendum unijnym byłem na "nie".
Kiedy Zimny Lech zwlekał z podpisem, zaczynałem mieć śladowy szacunek dla niego. Myślałem, że te jego pierdy o Polsce i patriotyzmie mogą mieć rzeczywiste podstawy. Ch.. tam, że socjalista.. ale chociaż patriota. Podpis zerwał mi łuski z oczu.
Od tego czasu każdy krzyżyk postawiony przy PiS-owskim kandydacie w dowolnych wyborach (choćby ostatnich, kiedy nie było innej alternatywy) kosztuje mnie kolejny wrzód na żołądku i jakaś cząstka mnie umiera.
Ale... jeszcze bardziej nie cierpię pełowskiego-nowoczesno-kodziarskiego ścier*a. A trockistach z Razem nie wspomnę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

To są jakieś dziwne zależności, których ja nie ogarniam. Wiadomo, że obaj bracia byli ukształtowani w dużej mierze przez Jana Józefa Lipskiego. I zastanawiam się, czy jak się wpisuje to nazwisko w google to każdemu ono podpowiada słowo "masoneria" jako jedno z pierwszych, czy tylko ja tak mam. Tu już trzeba po tej linii pójść. Lech bardzo gorliwie się starał obłaskawić pewne środowiska. Jest np. takie coś się nazywa bnai brith. Ale i tak zginął. A od pewnego czasu mam pewność, że nikt tak nie zmylił tropów dotyczących tej śmierci jak Antoni Macierewicz. Jego z kolei podejrzewam o pewnie nieoficjalne działania na rzecz Amerykanów. I to zaczyna sie robić sprawa tak nieprawdopodobna jak 11 września. Obama w dniu pogrzebu LK ostentacyjnie grał w golfa i postarał się żeby te zdjęcia wyciekły. Na tym poziomie nie ma przypadków. Zaś dogadanie z Ruskimi rezygnacji z tarczy antyrakietowej ogłoszono... 17 września. Myślę zatem, że Smoleńsk jest elementem układanki na szczeblach tak wysokich, że wyżej to już tylko cywilizacje pozaziemskie by być mogły, jakby takie istniały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Każdy z obecnych Forumów ma jakiś ukształtowany już światopogląd. A świeżynek raczej nie ma.
W tym sensie cały nasz Forumowy bełkot a także agitacja trzódki, pozbawione są sensu.
Brakuje człowieka, który mógłby sceptycznie i zimno, bez angażowania w to własnego poglądu, ocenić meritum wpisów, jakie robimy.
Bo bez tego zaczniemy przypominać trzodę, liżącą się po jajkach po każdym głupim wpisie. Będizemy się utwierdzać jedynie we własnych przekonaniach, bo alternatywa jest skrajnie odległa.

Była taka Forumka. Z głową w chmurach.
Wspaniały partner do dyskusji. Niezwykle otwarty a zarazem analityczny umysł.
Niestey, znikneła. Wiem dlaczego i nie ma to związku z Forum.
Dla Forum to duża strata.. Buziol..J.. jeśli to czytasz :*

O, tu.

Forum ma wyszukiwarkę. Wpisałem nick tej pani i od pół godziny surfuję. Fajne wątki. Czy samobójca trafia do piekła? Jakiego piekła - pisze MtF. Samobójca to z piekła spierdziela :))) Trafilem też na internautkę amaranth. To dopiero jest przepiękna anarcho-marksistowska jazda. Uwielbiam. Pewnie byśmy się polubili

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry