Widok

Ceny warzyw

Pojawiły się dzisiaj na forum ceny warzyw na rynku we Wrzeszczu Publikował je szanowany (jak dotąd ) forumowicz. Nie dość że wprowadzał nas w błąd przeceniajac szczypiorek, to w dodatku zrobił to wbrew zasadom tajemnicy handlowej. Zmobilizowal on tym samym miłośników innego zielska do jego zakupu. A to feler...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No prawie, prawie.... ale i tak pływasz po powierzchni. Bo to nie jest sprawa dla ekonomistów ani inżynierów, tylko dla NIKu, prokuratury i wszelkich trzyliterkowych skrótów. Najwybitniejszy mózg wczesnych lat 90-tych, geniusz analityczny, Michał Faltzman napił się herbatki i serduszko mu stanęło. A jego przełożony Pańko zginął w wypadku. A obaj liznęli tylko jednej z wielu doskonale zaplanowanych operacji. Oczywiście pozdrawiam wielkich mężów stanu Lewandowskiego Janusza, Balcerowicza Leszka, Kuczyńskiego Waldemara, Boniego Michała, Bieleckiego Jana Krzysztofa. Patrzenie w ich oczy i na ich twarze kiedy mówią to, co mówią, dostarcza mi niesamowitej, wręcz ekstatycznej frajdy. Ależ my jesteśmy zaorani.... jak my jesteśmy fantastyczne, po orwellowsku zaorani...

https://www.youtube.com/watch?v=CcQC1qxEi-M
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jag
pytaniem na pytanie odpowiadasz
tzn piszesz stanowczo o czyms o czym nie masz pojecia i taka forma odpowiedzi wymigujesz sie
jeszcze chcac wykazac ,ze niby ja nie dysponuje narzedziami pojmowania tej dziedziny

to ja ci powiem
mielismy przemysl,ktory nalezało ,a owszem modernizowac
ale w tamtym czasie był on jeszcze sprawny..na granicy potrzeby modernizacji
okradany latami celowo,po to ,zeby własnie było to przejete przez kilkadziesiat spolek ,
tych samych ludzi,ktorzy mieli udział w zarzadach ,,,ci sami ludzie potem brali udział w sprzedazy tego majatku

nieprawda jest ,ze było to wszystko dotowane
choc prawda jest ,ze jakis czas za prawdziwej komuny
(nie tej o ktorej piszecie teraz) wiec za tamtego czasu do np statkow dla Rosjan dokladalismy

taka stocznia takze była notorycznie okradana przez pracownikow
z drobnego sprzetu...to jednak nie stanowiło dla niej zagrozenia

stocznia była wielkim potencjałem ,trzeba było tylko madrze nia zarzadzac
to samo Swidnik ja ci wklejac nie bede ale sobie poczytaj ile wodowalismy i ile produkcji wychodziło
z pełengo
najzdolniejszych inzynierów i technikow Swodnika
my zagrazalismy swoomi produktami zachodowi
taka jest prawda moj biedny Jagu,ktory informacje o gospodarce bierzesz z propagandy

własnie dlatego ze ten przemysł miał ogromny potencjał to go zniszczono

a teraz mamy a owszem spory eksport ale pierdołami
i nie jestesmy w zadnej mierze samodzielni jesli idzie o sprzet ciezki
statki itp tylko zalezni od innych
pozostał nam tylko malutka grupa zdolnych ludzi

jesli uwazasz ,ze tak wielki dok, dobra infrastruktura dla wodowania duzych jednostek
powinna sie marnowac na jachting
no to rzeczywiscie technicznie to ty chlopie wiesz ..ze ho ho
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś kto jest w szpitalu psychiatrycznym nie musi być wariatem.
Może mieć np. zaburzenia oceny rzeczywistości.

>A dlaczego nie dodasz od razu, że przestępcy zdecydowanie wybrali budyń?
A dlaczego więźniowie mieliby wypełniać wybrakowany obraz ?
Poza więźniami są przecież jeszcze policjanci, kwiaciarki, księża i hydraulicy.
Ja pisałem akurat o grupie pacjentów szpitali psychiatrycznych.
Nic nie stoi na przeszkodzie abyś w sposób twórczy uzupełnił obraz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skydiver
2018-11-07 05:08:56
Tradycyjnie już PiS może liczyć na poparcie wśród pacjentow szpitali psychiatrycznych.
W drugiej turze w komisji wyborczej, która mieściła się w szpitalu psychiatrycznym na Srebrzysku, 55% wyborców mając do wyboru koper i budyń, zdecydowało się na koper.
A dlaczego nie dodasz od razu, że przestępcy zdecydowanie wybrali budyń? Takie masz wybrakowane dane?
Ja wolę wariatów niż bandytów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tradycyjnie już PiS może liczyć na poparcie wśród pacjentow szpitali psychiatrycznych.
W drugiej turze w komisji wyborczej, która mieściła się w szpitalu psychiatrycznym na Srebrzysku, 55% wyborców mając do wyboru koper i budyń, zdecydowało się na koper.

Isztar : czy masz wiedzę inżynierską i handlową, która sięga tamtych czasów ? Znane są ci ówczesne uwarunkowania handlowe, celne i cenowe na światowych rynkach zbytu ? Dysponujesz wiedzą o dostępnych wówczas w Polsce technologiach i materiałach do produkcji ? Masz rozeznanie w porównywalnych wówczas produktach wytwarzanych w świecie w porównaniu z polskimi ? Czy znane są ci dane na temat finansów poszczególnych sektorach ówczesnej polskiej gospodarki ?
Odnośnie ravena : czyta się go od pewnego czasu jak wczesnego łowcę Zetjota. Uległ.

Hej ludziska !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaq-u, podziwiam Cię, ze Ci się chce mu tłumaczyć. To beton.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jak wygladał ten polski przemysł w owym czasie?
moze wyjasnisz
bo chciałbym sie dowiedziec dokladnie
nt stoczni,hut,przemysłu zbrojeniowego np Swidnik

ale dokladnie proisze wykazac jaki miał ten poszczegolny resort problem?

"planu Balcerowicza nie napisali Soros z Sachsem, żeby rozwalić polski przemysł w drobny mak. No jest taka grupka i trzeba się nauczyć obok niej żyć."
Jak wygladał Polski przemysl w latach 80 -tych, kto i co go rozlozylo, to tłumaczyć można tym, którzy tego nie znają z autopsji. Można wciskać im teorie o spiskach i układach, powołując się na opinie autorów dotkniętych podobnym swiatopogladem. Widać że można. Tylko że są jednak inni którzy mówią "sprawdzam"

>Dokładnie na wszystkie z tych zaczepek dokładnie odpowiedziałem.

Przypomina mi to postawę mocno już podstarzałej panienki, co to stoi dla stania, a nawet jest sobie w stanie wmówić, że ktoś chciał ją zaczepić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie na wszystkie z tych zaczepek dokładnie odpowiedziałem. Na większość nawet w tym wątku. I wszystko jak krew w piach, bo ludzie najbardziej lubią gadać sami ze sobą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pomijając wątek wyborów, jego wyniki i kontekst historyczny który przy tej okazji został poruszony, co stało się z ravenem podczas niczym nie uzasadnionego ataku łowcy na ciacho ? Co się stało ravenowi, który wypiera się publikacji sondaży wyborczych, nawet jeżeli nie były trafione ? Ot tak, dla żartu ? To że frekwencja obu tur wyborów była wysoka, i jak się rozłożyły głosy w Gdańsku czy innych miastach w których kandydaci na gubernatorów namaszczeni przez PIS dostali łupnia, nie świadczy o tym że nagle PO/ koalicja ma tylu zwolenników, lecz o tym że wyborcy nie chcą pis. to jest czerwona kartka dla PISu. Udział w wyborach wzięli teraz ci, którzy dotychczas nie głosowali z różnych powodów. Ale gdy widzimy że PISowski walec niszczy wszystko czego się tknie, że wyprowadza nas z UE wypychając nas z czołówki państw europejskich, to nastał czas by powiedzieć stop.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już nie pamiętam, jak to dokładnie było, a nie mam czasu teraz sprawdzać. Zdaje się, że łowca napisał o aktywności osób, z którymi z reguły nie gadam, bo uważam, że mają swoje powody by stręczyć poparcie dla platformy i jej kolejnych mutacji. Napisałem zatem do łowcy i tylko i wyłącznie do niego, że ta aktywność wydaje mi się dziwna, bo drugiej tury wcale nie można uznać za triumf KO. Pisałem więc jedynie o drugiej turze, o tym, co w niedzielę się stało, a nie o całych wyborach. Dotarło? A w niedzielę PiS dostało łomot nie od żadnej KO tylko od dotychczasowych prezydentów oraz od bezpartyjnych komitetów lokalnych.
To że se Schetyna kogoś poparł, to poparł. Powtarzam, konia kują, żaba nogę podstawia. Majchrowski to stary komuch z SLD, w Gdańsku kandydat KO nie wszedł nawet do drugiej tury. Trudno żeby KO Kacpra oficjalnie poparła.
A jeśli to, ze się z jakimś człowiekiem gada, a nie wyłącznie obraża go nie jest wycofywaniem się z czegokolwiek.
Sformułowań, że zwyciężyła demokracja przez litość nie skomentuję. Od trzech lat słyszę od rozmaitych funkcjonariusz, że demokracji nie ma, bo pisiory wzięły i zabrały. No jest grupka ludzi, którzy myślą że różnym Dukaczewskim i Mazgułom naprawdę chodzi o jakieś wolne sądy, demokrację i konstytucję. Jest grupka, która uważa, że Lech Wałęsa nie donosił a planu Balcerowicza nie napisali Soros z Sachsem, żeby rozwalić polski przemysł w drobny mak. No jest taka grupka i trzeba się nauczyć obok niej żyć. A że jakakolwiek konsekwencja czy logika nie jest akurat mocną strona tej grupki, to potem wychodzą takie kwiatki jak obwieszczanie zwycięstwa czegoś, czego koniec ogłosiło się przynajmniej 20 razy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

> trudno jest zapracować na szacunek,

Prześledź słownik wyrazów obcych. Może tam jest definicja słowa "szacunek". Dla ciebie jest to wyraz nadzwyczaj obcy.

Coś ci podpowiem: nie ten nie jest szanowany, kogo ty uznajesz za niegodnego szacunku. Nie jesteś "vox populi". Każdy Forum szanuje innych wg swego zdania. Ciebie raczej nikt, poza ...wielokropkiem... A i to trudno nazwać szacunkiem. Raczej to obowiązek służbowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sky : w kontekście póżniejszych opinii ravena i jego przemyśleniach o wynikach wyborów, moja próba rozmiękczenia tematu, nabiera innego wymiaru. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać i bronić kogoś, kto zrobił z siebie pajaca. Raz stając w obronie obrażanej forumowiczki przez łowcę, zaraz potem wycofującego się z tej obrony, teraz wciskającego nam że czarne jest białe. Kolejny raz muszę to przypomnieć, że trudno jest zapracować na szacunek, a łatwo jest zrobić z siebie pajaca.

oswiadczam iz ja--- element "Panstwa"
w d...mam osobiscie pseudouczciwosc kampanii budynia i podejrzenia wobec "ceny warzyw"
wisi mi marchewka na kiju w postaci emerytury dla matek wielodzietnych
i odbija mi sie jak po zupie cebulowej cała ta pop..polityka

a wszystkiemu winni sa faceci
zew swoim ogirkiem i jajkami
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zapomniałem się podpisać. i... jaki z tego płynie wniosek?
Na marginesie dodam że chyba znowu się mocno przeceniasz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

>Ale nie zapytam bo mi to wisi.

Nie wiem co ci wisi, choć nie wykluczam, że innych forumowiczów może to interesować.
Postaraj wziąć oddech i spróbuj się uspokoić, bo z tego wszystkiego nawet zapomniałeś się podpisać.

"Z kolegą możnaby porozmawiać, gdyby miał coś do powiedzenia."

Mógłbym zapytać co ty masz takiego interesującego do powiedzenie poza tworzonymi hurtowo bredniami o bolszewiźmie. Ale nie zapytam bo mi to wisi. A na rozmowę z tobą szkoda czasu i prądu zużywanego przez komputer.

"Przecież wszyscy wiemy jaki sens miało podawanie przez forumowicza raven "cen warzyw"."

Wszyscy? Czy tylko ci co chcą wiedzieć to co chcą wiedzieć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (237 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry