Widok

Cesarskie ciecie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam Serdecznie!

Jestem w 35 tyg. ciąży, rozwiązanie zbliża się tuż tuż i im bliżej tym bardziej się boję, mało tego po nocach nie spię, jak zasnę to mi się śni ze ja umieram albo maleństwo podczas porodu i tylko się męczę. Jestem bardzo wrażliwa na jakikolwiek ból, w swoim życiu miałam problemy z miesiączką a jak już ją miałam to tydzień potrafiłam leżeć w łóżku na tab. przeciwbólowych które i tak mało pomagały taki mialam ból i domyślam się że ból porodowy jest z 2 razy mocniejszy, ja po prostu tego nie przeżyję. Żebym miała wybór wybrałabym cesarkę od razu, na prywatny zabieg mnie nie stać. Nie jestem z Gdańska i słabo znam tutejsze środowisko medyczne tyle co z netu. Postanowiłam rodzić na Zaspie, czy może wiecie u kogo moge załatwić cesarkę w tym szpitalu? Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
kazda z nas wspomina porod inaczej. po co straszycie dziewczyne jak i tak juz sie boi? a moze faktycznie urodzi w 5 minut (czego Jej zycze)?pytala tylko jak zalatwic cc ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem, jak to jest. Mogę stwierdzic tylko na podstawie tego, co widziałam w szpitalu i u koleżanki. Ja po ok 3-4 godzinach po porodzie wstałam z wyjatkiem jednego porodu 16-godzinnego - wtedy po prostu spałam długo razem z córką bo obie byłyśmy zmęczone), a dziewczyny po cc leżały plackiem ileś godzin a po tym czasie położna im asystowała przy wstawaniu, pójściu pod prysznic; może nie każda pani tego potrzebuje albo nie w każdym szpitalu tak jest. Nie wiem. Potem też widziałam, jak chodziły zgiete w pasie i trzymały się za brzuch. Ja musiałam pamiętać, żeby delikatniej siadać a reszta była ok. Koleżanka po cc trzymała się za brzuch podczas kaszlnięcia ok 3 - 4 tygodnie po porodzie. Nie mam takich doświadczeń a jakieś zdanie sobie wyrobiłam tylko i wyłącznie po obserwacjach.
Oczywiście wszystkim przyszłym mamom życzę porodów takich, jak sobie wymarzyły :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mi nikt nie asystował przy wstaniu i pójściu do toalety czy pod prysznic,leży się plackiem do 6 h po operacji to wszystko,faktem jest ,że każdy inaczej widocznie przechodzi cc i sn bo z kolei moja koleżanka ledwo chodziła po sn przez 3 tygodnie,tak jak ktoś już napisał ja zdecydowanie jeżeli już to wolę ból pooperacyjny ,który mi osobiście jakoś nie dał się we znaki,jeżeli zdecyduję się na drugie dziecko to tylko cc lub obowiązkowe znieczulenie .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja miałam oba porody w Redłowie w Gdyni
oba przez cc by nie było ryzyka pęknięcia macicy
szybko do siebie dochodziłam, chodź leży się przez 12 godzin, położne są przemiłe i pomagały na początku, bo faktycznie nie jest się wstanie samej pierwszy raz wstać, ale na drugi dzień biegałam jak nic, że koleżankom z sali pomagałam, wszystko zależy od organizmu i samozaparcia
a blizna minimalna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam 2 x w redłowie cc na życzenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u jakich lekarzy możliwa jest cesarka na życzenie na porodowce na zaspie?
No właśnie, ja tez zdecydowanie wolałabym cesarkę ale nie wiem jak to załatwić.
Mam 35 lat i wszystkie dzieci w mojej rodzinie miały wagę min 4kg, więc nie chce ryzykować.
Pomóżcie proszę, moze być na priv: evvva69@gmail.com
waga dziecka powyżej 4,5 kg jest dopiero wskazaniem do cesarki.
Sama urodziłam 4140 siłami natury i nie spadła mi z głowy korona.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nikt nie pyta czy komuś korona z głowy spadła.
Każdy ma prawo do własnej decyzji a ja naturalnie rodzić nie chcę.
Sa takie kobiety które ponad 4kg rodzą 4h a sa takie które 14, nie wspomnę że istotne sa jeszcze uwarunkowania dotyczące budowy ciała kobiety...
Niestety, żyjemy w kraju gdzie większość lekarzy twierdzi że da się urodzić każde dziecko.
Proponuje panom żeby sami spróbowali...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram koleżankę wyżej.
Znajoma urodziła naturalnie 4700 w ja nie Dalam rady wycisnac 3890 .
Każda kobieta jest inna , i nie powinno się nikogo tepic , obrażać tylko dlatego ze chce się cesarskie cięcie.
Córkę rodzilam 47 h ... Ostatnie 10 godzin w mocnych bólach krzyżowych , meczarnia.
Za 2tygodnie rodze drugie dziecko , mieszkam aktualnie w UK , miałam wracać do polski na poród bo wydawało mi się to sensowne .
Zostalam i się cieszę , w 30tc dowiedzialam się ze mam prawo wyboru porodu . oczywiście wybralam CC :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co to znaczy cc na zyczenie ? Tez bym bardzo chciala jak to sobie mozna zalatwic ?
6 lat temu mialam cc z powodu braku tetna dziecka ale pewnie nie jest to wskazanie do cc
lecze sis teraz na astme oskrzelowa czy to moze byc wzkazanie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja miałam cc na Zaspie,dostałam krwotoku z rany,byłam reoperowana,miałam założony dren,rana goiła się źle i mimo,że minęło 4 lata nadal widać paskudną bliznę,bo byłam zszyta bardzo niedbale niestety,co nie jest tylko moim odczuciem,ale było tak też ocenione przez lekarzy.Nie ma reguł.Trzeba pamiętać jednak,że cc to poważna operacja brzucha i czasem kończy się poważnymi powikłaniami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ciekawi mnie za co ten negatyw?za prawdę?za uświadomienie?bo niebardzo rozumiem
tez nie wiem za co mam 2 negatywy mó post odnosi sie do komentarz
"
~ania
2014-05-22 12:39

Re: Cesarskie ciecie
Miałam 2 x w redłowie cc na życzenie."

ktoś co miał cc nie na życzenie z powodów medycznych a teraz nie wie co bedzię a nasłyszał sie różnych porodów sn boi sie porodu na sn
bardzo dobrze czułam sie po cc i innego porodu sobie nie wyobrażam ale bedzie tak jak lekarze postanowią
agawera, można sobie załatwić w naszym kraju wiele rzeczy! Takie czasy.
A jak?? Sama pomyśl, to pewnie się domyślisz.
nie zamierzam dawac koperty , wg mnie cc powinno być tylko ze wskazan medycznych !!a jak ktoś musi już sobie załatwić cc bo niech idzie do szpitala prywatnego tam tylko kosztuje to ok do 10 000 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jaki lekarz z zaspy robił twoje cięcie , mogą być inicjały to było do M.
Nie wiem,miałam cc zrobione nagle i tyle się działo po,że nie było mi w głowie dochodzenie,który to lekarz (cieszyłam się że żyję i martwiłam o dziecko,które miało pewne problemy),zresztą to nie o to chodzi,po prostu chciałam uświadomić niektórym,że cc to poważna operacja, która może też źle się skończyć niestety...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak zawsze bezsensowna dyskusja i przechwałki, która jaki poród miała i jak szybko wstała...
to oczywiście do niektórych pań...

Dziewczyna pytała jak i u kogo załatwić cc...I może na TEN temat ktoś się wypowie?

Wszyscy wiemy, że można to załatwić, niech tylko któraś, której się udało poda jakieś namiary..
Sama wolałabym na razie sn, ale chciałabym mieć wybór jak w większości cywilizowanych krajów.
Najbardziej interesowałaby mnie Kliniczna..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
To więc piszę wysoki szczupły blondyn ginekolog z zaspy , z nim możesz dużo załatwić, nazwiskami pisać nie będę

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry