Widok

Chicco Simplicity - ma ktoś? Proszę o opinie.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Noszę się z zamiarem zakupu tego wózka ze względu na wage i duży kosz na zakupy.
Ma ktoś może taki i mógłby mi udzielić o nim opinii czy warto?

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dolaczam sie do pytania ;)
o widzę że nie tylko mi sie podoba ten wózek :)
tak, jest lekki i zastanawiam sie nad nim lub peg perego aria (jeszcze lzejszy;))
też całkiem niezły :-) a oglądałaś już te wózki tak "na żywo"? ja dopiero wybieram się z mężem do mama i ja żeby on mógł ocenic czy wózek sie nadaje :)

peg perego podobno nie ma w mama i ja (na zamowienie), ale wlasnie przeczytalam ze w simplicity podnozek nie jest regulowany i siedzenie waskie... sama juz nie wiem; a tak dla wiadomosci ma allegro jest duzo tanszy, ok 400 zl; oner obydwa sa w bobowozki w gdyni - dopiero zamierzam obejrzec ;)
dokladnie na allegro simplicity kosztuje 400 zl a pegpergo znalazlam tylko jeden nowy za 695... ogólnie jest też dość ładny :) no musze go zobaczyc na żywo... musze kupic cos lżejszego bo mieszkam na 3 piętrze i cięzko jest wnosić naszego boldera :) bynajmniej mi :-) bo mąż oczywiście daje rade :)

w peg perego tez wada jest brak regulacji podnozka wg uzytkowniczek, tez musze sama je zobaczyc na zywo i zastanowic sie - ja bede dziwgac niedlugo teutonie z 2 pietra, dlatego potrzebuje cos lekkiego na zmiane ale i dobrego ;)
ciekawe czy któraś wogóle posiada ten wózek :)
Moze ktoś sie wypowie
moja kolezanka ma siplicity i jest zadowolna. Ja tez mysle kupic. Jedyny minus - brak regulacji podnozka
NO dokładnie wlasnie to samo mnie powstrzymuje przed kupnem tego wozka bo tak ogolnie jest bardz oladny i zgrabny dosc dobrze sie prowadzi...ale ten podnóżek później te male nozki tak lataja.... :(
ja zakupiłam wózek simplicity na allegro :)
zapłaciłam dokładnie 338,99.
Wczoraj byliśmy z mężem i dzieciakami w mama i ja i właśnie oglądaliśmy ten wózek i inglesinę.
przymierzyłam małą do niego i postanowiłam go kupić właśnie ze względu na to, że jest lekki i zgrabny.

Co do jakości to wypowiem się jak mi go przyślą :)
Wtedy też będę mogła polecić sprzedawcę :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
KOniecznie napisz :) no i jak z tym podnóżkiem czy nóżki nie będą za bardzo zwisały dziecku !!! :D
Ja mam ten wózek od miesiąca.
Kupiliśmy go w mama i ja :)
Jestem bardzo zadowolona!!
Lekki,zwrotny,duży kosz na zakupy i to,że maluch może spać na płasko:)
Poza tym mała podręczna doczepiana torebka na drobiazgi typu portfel itp,świetnie się składa w jednej części,nie zajmuje dużo miejsca i nie kosztuje fortuny:)
Polecam !!
Zapraszam na stronę: http://polecanki.pl

image
A nóżki nie wiszą tak bardzo i dziecku nie jest niekomfortowo:) przetestowane;)
Zapraszam na stronę: http://polecanki.pl

image
A ile palcilas w mama i ja?
A jaka jest różnica między Chicco Simplicity, a inglesiną espresso?
halo podbijam
aga mam pytanie a jaka masz teutonie i czy będziesz ja sprzedawać?
Tak, mam ten wózeczek i jestem bardzo zadowolona:):):)
Bardzo leciutko się prowadzi, w ogóle jest leciuśki, łatwo się składa. Kółka skręcane ale można je zablokować. Super jest ta opcja z rozłożeniem na płasko- można używać praktycznie od pierwszych dni- moja mała jeszcze nie siada pewnie, a mogę ją włożyć do tego wózka bezpiecznie- jest przewiewny i dziecku latem nie jest tak gorąco jak w gondoli....
jest też ładny...chociaż to może najmniejsza zaleta:)
jedyne wady- bardzo mała torba- saszetka do wózka, duży kosz ale nie da się z niego skorzystać, jeśli siedzenie jest opuszczone na płasko, chociaż można odczepić na chwilę pokrowiec kosza z jednej strony i w ten sposób coś tam wsunąć.
Ogólnie moja ocena to 5+
image
Dziewczyny a jak jest z pasami bo one sa jakos przyszyszte do tapicerki wozka czy przez to nie ciezko sie zapina dziecko w tych pasach??No i ten podnóżek potem te nozki nie lataja??
pasy są ok, można je wydłużać i skracać, łatwo szybko odpiąć
co do podnóżka to nie mogę się wypowiedzieć bo moja ma jeszcze za krótkie nóżki:)
image
to teraz i ja mogę się wypowiedzieć na temat chicco simplicity :)
Wypowiadam się oczywiście z perspektywy mamy i siedmiomiesięcznej Marcelinki :)
Co do regulowanego podnóżka to nie wypowiem się ponieważ jeszcze z tego nie korzystamy.
To pokolei :)
* pasy- regulowane, łatwio się zapinają i co najważniesze dziecko samo sobie ich nie rozepnie.
* siedzisko- regulowane, jak dla mnie rewelacja, że rozkłada się do pozycji leżącej. Chociaż okazuje się, że moja córcia uwielbia w niej siedzieć a nie leżeć. Dzisiaj na siedząco zasnęła i spokojnie bez hałasu mogłam ją położyć tak żeby jej nie zbudzić.
* buda - coś fantastycznego, można nią maksymalnie osłonić dziecko i nie trzeba używać żadnej parasolki.
* kosz na zakupy - mega pojemny, fakt faktem, że jak dziecko leży to ciężko coś z niego wyjąć albo do niego włożyć.
* lekkość - bardzo lekki, spokojnie biorę wóżek pod pachę i wnoszę go razem z córcią na pierwsze piętro :)

Ogólna ocena: rewelacja

Polecam model z 2010 roku ma zecydowanie większe kółka niż model z 2009 roku.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
kupiłam ten wózek dla syna teraz jeździ w nim córka. jest super jestem z niego zadowolona. piękny. trochę go przeciążyłam i tylnie kółko jedzie trochę po skosie ale to moja wina za dużo bagażu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry