Re: Chińska podróba sałatki chińskiej :)
Mój przepis:
Podwójna piers z kurczaka(średnia)
Kukurydza
Fasola czerwona(ja kupuję taką puszkę bondiuelle 2 w1 fasola i kukurydza)
Kapusta pekińska
Czerwona...
rozwiń
Mój przepis:
Podwójna piers z kurczaka(średnia)
Kukurydza
Fasola czerwona(ja kupuję taką puszkę bondiuelle 2 w1 fasola i kukurydza)
Kapusta pekińska
Czerwona papryka
2 zupki chińskie vifon(łagodne- w takim zielono szarym opakowaniu)
1 czerwona cebula(mała, albo pół dużej)
Z 4-5 średnich ogórków kiszonych(tylko sprawdz czy nie są za słone(jeśli są bardzo słone to nie solić kurczaka)
Dosłownie 2-3 łyżki majonezu
Kurczak pokroić mega drobno, usmażyć z przyprawą do kurczaka(+ sól i pieprz), warzywa pokroić.
Zupkę rozgnieść i wsypać na końcu. Przyprawę(2) sypką z zupki też wsypać(zupek nie zalewać, bo będzie bryndza a nie sałatka) makaron i tak nasiąknie sokiem z warzyw, ale będzie twardy i chrupki. Na koniec majonez
zobacz wątek