Widok

Chirurgiczne usuwanie pieprzyków

Witam

Mam skierowanie od dermatolog do chirurga na usunięcie pieprzyków.
Mam takie pytanie, czy ktoś wie gdzie takie zabiegi wykonują na NFZ? Polecacie kogoś, i ile średnio się czeka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też miałam skierowanie, ale zdecydowałam się zrobić to prywatnie u dr.Jacka Toboły (Proderm w Gdyni) . Na NFZ ? Myślę, że najrozsądniej jest się zgłosić do Akademii Medycznej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Idź tam, gdzie zrobią. Bez przesady - robicie z wycinania pieprzyków tragedię wręcz na miarę operacji serca. A to szybki i prosty zabieg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mialam usuwane dość spore znamie (wycinane) w Akademii Medycznej w Klinice Dermatochirurgii. Musisz miec do nich skierowanie od dermatologa.Na konsultacje czeka sie ok 2 m-cy (mozna sie zarejestrowac telefonicznie).Podczas konsultacji zostaje wyznaczony termin zabiegu .Ja czekałam 3 m-ce od konsultacji,ale warto:) Blizny prawie nie widać, wszystko zagoilo się idealnie !!! Polecam dr. Marka Urbana .
Ja właśnie mam skierowanie od dermatologa do chirurga. Na nfz to mnie nie bardzo stac, dlatego pytam o to gdzie na nfz robią ;-)
Musisz miec od dermatologa skierowanie konkretnie do UCK (Akademii Medycznej) by tam sie dostac.Ale mozesz zrobic tak jak ja zrobilam- zarejestrowac sie na konsultacje telefonicznie by miec kolejke a w trakcie sobie zalatwic wlasciwe skierowanie.
aha, jedyne co mam napisane na skierowaniu to ze jest to pilne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję, żeby lekarz dał Ci skierowanie też i na dermatochirurgię. Zobacz, gdzie szybciej się dostaniesz - niestety takie są obecnie realia funduszowe. A czy wytną Ci na chirurgii czy na dermatochirurgii - i tak zakład patomorfologii, gdzie zrobią badanie histopatologiczne, jest jeden na akademii, tam trafi wycinek.
Podejrzewam, że na dermatochirurgię dostaniesz się szybciej.
Inna droga - idź do dermatologa w POZ, który też pracuje na akademii, np: w Przychodni Świętokrzyskiej pracuje dr Sobjanek, który zajmuje się też w Klinice Dermatologii akademii - dermatochirurgią, to może sam Cię szybko pokieruje.
a dermatolog nie miał wiedzy gdzie powinnaś się udać?
image
Tu jest różnie. Kiedyś spytałam się w podobnej kwestii właśnie lekarki dermatolog, która pracuje tylko w przychodniach, stwierdziła, że w sumie nie pomyślała o tym. Trochę dziwne. Zresztą wielu lekarzy nie wie, że na akademii dermatochirurgia tak bardzo się rozwinęła w ciągu ostatnich lat
Pieprzyki usuwają na nfz w Przychodni Świętokrzyskiej, rejestrujesz się do chiruga jak masz skierowanie i już. Polecam tam dr. Mrozowskiego.
Ja miałam właśnie najpierw skierowanie na Świętokrzyską. Ponieważ mój pieprzyk był dość duży (0.9mm) i w widocznym miejscu na twarzy lekarz ze Świętokrzyskiej zrezygnował z usunięcia go właśnie mówiąc iż największe doświadczenie mają lekarze w UCK (chodziło też m.in o wielkość blizny by była jak najmniej widoczna). Dziś jestem 1,5 m-ca od zabiegu i blizna jest praktycznie niewidoczna .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
co to jest uck?
UCK - Uniwersyteckie Centrum Kliniczne dawniej Akademia Medyczna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na NFZ usuwają w poradni chirurgicznej w Sopocie na Chrobrego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też skorzystałam z fachowej pomocy w Prodermie, ale w Poznaniu. Zdecydowałam się prywatnie w klinice usunąć pieprzyki pod biustem, bo chciałam mieć pewność, że wszystko pójdzie dobrze i bez powikłań, trudnego gojenia się ranek. Zabieg został wykonany na prawdę skutecznie, a podejście lekarza z pełnym zaangażowaniem i profesjonalizmem. Polecam

Ja usuwałam pieprzyk prywatnie u Doktora Biczysko i to jeszzcze w bardzo drażliwym i delikatnym miejscu. Mega się bałam tego zabiegu oraz mnie krępował dlatego warto wybrać lekarza który jest zaangażowany i wkłada to całe serce ;)

Na NFZ trochę się czeka, ja byłam prywatnie na zabiegu.

Inne tematy z forum Zdrowie

Gastroenterolog -prosze o informacje (7 odpowiedzi)

a chciałabym się dowiedzieć czy ktoś leczy się u Pani dr Joanny Graczyk ,czy jest to polecany...

Jaki żel intymny polecicie? (4 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki najlepszy żel intymny polecicie? Polecajcie tutaj zarowno żele poprawiające...

Implanty zębów (70 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

do góry