Widok

Chłopiec czy dziewczynka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszałam taką opinię, że jak są mdłości lub wymioty, to będzie córka, jeśli nie to - syn. Co o tym sądzicie inne mamy? Ja z pierwszej ciąży mam syna, i całą ciąże czułam się super, moje dwie koleżanki podobnie, natomiast trzy inne wymiotowały z początku ciąży i urodziły dziewczynki, może to zbieg okoliczności co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie by sie zgadzalo, ja bez wymiotów i bedzie synek:)

Wszystko zależy od tego, czy w domu jest czarny kot, ewentualnie czy matka jest ruda.

hehe:) oj Agatha, Ty to jestes:)
U mnie zero wymiotów bylo!I bedzie Synuś********

image

image

ojjj ja tam w to nie wierze:)
Co prawda przez 6 m-cy ciąży czuje się świetnie (będę miała synka), nie mam mdłości ani wymiotów ae na to nie ma wpływu płeć zdiecka, raczej indywidualne skłonności kobiety. Ale to tylko moje zdanie:)

Evilek, do konca 6 miecha to u Ciebie jakby nie patrzał 3, 5 tygodnia:)...Wiec jeszcze wszystko przed Tobą-zarcik..Skupiłam sie na tym 6 miesiacu bo dziwne mi to bylo, skoro ja dopiero od dobrego tyg zaczelam 7...!

image

image

Ja też nie bardzo chcę w to wierzyć ale akurat w tych kilku przypadkach się zgadzało, może to po prostu jakieś hormony są inne przy chłopcu i przy dziewczynce sama nie wiem, dlatego z ciekawości napisałam na forum
A logika? Kilka lat temu, gdy USG nie było tak doskonałe jak teraz, słyszałaś może o lekarzach ustalających płeć dziecka na podstawie wystepowania nudności u matki?

ja miałam silne wymioty i chłopiec.

image
Ej Agatha, to tylko forma zabawy:) A tu logika jest zbędna...Tak sobie można tylko porównac, wiadomo, ze nikt sie tym w ciąży nie kieruje;)

image

image

Raczej obstaję przy wersji, że logika zawsze się przydaje ;)

Moze i tak, ale czasem bez niej łatwiej sie żyje-szczegolnie przekonałam sie o tym bedac w ciąży i mając raczej "panikarskie" podejscie do tego 9 miesiecznego procesu!:)

image

image

Panikarskie podejście nie jest logiczne. Logika wskazuje, że skoro ludzi wciąż przybywa w takim tempie, to jednak większość ciąż przebiega pomyślnie :D

nie miałam mdłości ani wymiotów a urodziłam dziewczynke ;-)

Agatha widzę, że w swoich wypowiedziach jesteś naprawdę bardzo konkretna, tu nie chodzi o ustalenie płci ale o pewną powtarzalność. Nawet na usg lekarz może się pomylić, pytanie zadałam na zasadzie ciekawostki a nie logiki w celu ustalenia płci ale bardzo dziękuje, że podzieliłaś się swoją opinią w tym temacie:)
miałam mdłości i będzie córcia :) ale ja mam w domu czarnego kota ;)

image
image
Ja miałam straszne mdłości i ma byc niby Marysia ;-)

image

image
Również składam podziękowania, ostatnio jakoś brakowało mi tych wątków z mądrosciami pochodzących od wioskowych znachorek.

wszystko jest tylko i wylacznie zalezne od tego jak dany organizm reaguje na hormony, mam dwie kolezanki ktore nie mialy zadnych dolegliwosci i maja sliczne coreczki, a inne wymiotowaly cala ciaze i maja synow. to jak wrozenie z fusow, raz sie trafi raz nie.

image
image
Ja całą ciążę czułam się super- żadnych wymiotów, mdłości.... I mam śliczną córeczkę.
Nie wierzę w takie zabobony;)
hehe, ja mam sliczną Córcie, zero mdlosci i wymiotow:)ale...
mam w domu kota to moze wplyw tego czynnika, hehehe

Agatha, pozdrawiam-jestes THE BEST!!!uwielbiam Twoje komentarze:)))

WYMARZONA SUKNIA NA TWÓJ ŚLUB:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-suknie-z-salonu-Marietta-t222164,1,130.html
eee tam zabobony
ja zero nudności, wymiotów i będzie córcia

image
u mnie niby się zgadza, ale na pewno nie jest to jakaś reguła czy wyznacznik, raczej to opinia z cyklu ciążowych porzekadeł typu jak się ładnie wygląda to... czy jak się je kwaśne to...:)
no właśnie ;) mi dzisiaj kolega powiedział, że na bank będzie synek, bo promienieję i wyładniałam jak cholera :D (lizus jeden ;P)

i czuję się doskonale :) płci dziecka dowiem się za miesiąc/dwa dopiero, to wtedy zobaczymy :) ale jakoś wszyscy w rodzinie mówią, że będzie syn. Ja się ucieszę obojętne czy syn, czy córka :)
image

image
ja nie mam mdłości ... i mam czuja na chłopca, nawet jeśłi się okaże że faktycznie chłopak to z pewnością nie dlatego że się dobrze czuję :)

papilio1@op.pl
a w jakim miesiącu usg możne określić płeć dziecka

tokio, na kiedy masz termin ;)?

między naszymi maluchami jest chyba tydzień różnicy :D
image

image
na 20.02.09
zaszliśmy 02.06.08 a jak u ciebie?

papilio1@op.pl
może sie dopiszesz do naszrgo ciężarówkowego wątku?
jest nas więcej z lutego :D

papilio1@op.pl
Hahahaha, u mnie nie było wymiotów, super samopoczucie, wyładniałam, brzuch w kształcie piłeczki, mam czarnego kota i urodziłam córkę;)

image
ja powtorze moje pytanie
jakim miesiącu usg możne określić płeć dziecka

mo dr powiedział, ze za miesiąc możemy zaczać szukać ... czyli ok 15-16 tc ... ale nie jest powiedziane, ze coś dojrzy

papilio1@op.pl
ja na usg w 13tc usłyszałam, że "coś tu dynda", chyba chłopak, ale mam się nie nastawiać, wiadomo będzie później. każde kolejne usg to potwierdzało:))
Prawie całą ciążę wymiotowałam i jest córcia ;)
u nas w 12 tc. lekarka wypatrzyła chłopca.

image
kompletnie nie wierze w takie zalezności bo znam stosy przypadków,że wogole sie to nie zgadza.no ale jesli bede miala corke(a prawdopodobnie tak bedzie)to by sie u mnie zgadzalo,bo do prawie 5 miesiaca ciągłe wymioty i wogole bardzo złe samopoczucie.choc moja mama wogole nie miala wymiotów żadnych a urodziła mnie:-)

image
ja tam w to nie wierzę.... nie chcę wierzyć;) czuję się super i dobrze wyglądam, a więc na chłopaka, a chciałabym Tośkę... ale co będzie to będzie oby zdrowe;)

image

image
Moja Marysia ujawniła sie dopiero w 27 tyg także nie ma się co nastawiać że się dowiesz na konkretnym usg. Jak gin zobaczy to powie i już przynajmniej moj taki jest . nic na siłe

image

image
u mnie zero mdlości, samopoczucie mam ok, a bedzie dziewczynka

mdłości,wymioty przez 3 m-ce,teraz też od czasu do czasu-będzie dziewczynka:)

image
miałam mdłości i wymioty a mam syna

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
up

up

image
ja nie mam czarnego kota, pierwsze 3 miesiące były koszmarne pod względem mdłości i wymiotów a będę miała synka :-))
Jeśli chodzi o miesiąc, w którym można określić płeć z całą pewnością to lekarz mi powiedział że dopiero w 30 tyg. wiadomo co i jak. I to by się zgadzało, ponieważ do tego czasu mówił, że to dziewczynka a w 31 tyg. poszliśmy na USG i okazało się, że córeczka zapuściła ogonek i... surprise :-)))) Zamiast Roksanki będzie Dominik :-))

up

image

image

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry