Widok

Chłopiec czy dziewczynka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszałam taką opinię, że jak są mdłości lub wymioty, to będzie córka, jeśli nie to - syn. Co o tym sądzicie inne mamy? Ja z pierwszej ciąży mam syna, i całą ciąże czułam się super, moje dwie koleżanki podobnie, natomiast trzy inne wymiotowały z początku ciąży i urodziły dziewczynki, może to zbieg okoliczności co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie by sie zgadzalo, ja bez wymiotów i bedzie synek:)

Wszystko zależy od tego, czy w domu jest czarny kot, ewentualnie czy matka jest ruda.

ojjj ja tam w to nie wierze:)
Co prawda przez 6 m-cy ciąży czuje się świetnie (będę miała synka), nie mam mdłości ani wymiotów ae na to nie ma wpływu płeć zdiecka, raczej indywidualne skłonności kobiety. Ale to tylko moje zdanie:)

hehe:) oj Agatha, Ty to jestes:)
U mnie zero wymiotów bylo!I bedzie Synuś********

Evilek, do konca 6 miecha to u Ciebie jakby nie patrzał 3, 5 tygodnia:)...Wiec jeszcze wszystko przed Tobą-zarcik..Skupiłam sie na tym 6 miesiacu bo dziwne mi to bylo, skoro ja dopiero od dobrego tyg zaczelam 7...!

Ja też nie bardzo chcę w to wierzyć ale akurat w tych kilku przypadkach się zgadzało, może to po prostu jakieś hormony są inne przy chłopcu i przy dziewczynce sama nie wiem, dlatego z ciekawości napisałam na forum
A logika? Kilka lat temu, gdy USG nie było tak doskonałe jak teraz, słyszałaś może o lekarzach ustalających płeć dziecka na podstawie wystepowania nudności u matki?

ja miałam silne wymioty i chłopiec.

Ej Agatha, to tylko forma zabawy:) A tu logika jest zbędna...Tak sobie można tylko porównac, wiadomo, ze nikt sie tym w ciąży nie kieruje;)

Raczej obstaję przy wersji, że logika zawsze się przydaje ;)

Moze i tak, ale czasem bez niej łatwiej sie żyje-szczegolnie przekonałam sie o tym bedac w ciąży i mając raczej "panikarskie" podejscie do tego 9 miesiecznego procesu!:)

Agatha widzę, że w swoich wypowiedziach jesteś naprawdę bardzo konkretna, tu nie chodzi o ustalenie płci ale o pewną powtarzalność. Nawet na usg lekarz może się pomylić, pytanie zadałam na zasadzie ciekawostki a nie logiki w celu ustalenia płci ale bardzo dziękuje, że podzieliłaś się swoją opinią w tym temacie:)
Panikarskie podejście nie jest logiczne. Logika wskazuje, że skoro ludzi wciąż przybywa w takim tempie, to jednak większość ciąż przebiega pomyślnie :D

nie miałam mdłości ani wymiotów a urodziłam dziewczynke ;-)

miałam mdłości i będzie córcia :) ale ja mam w domu czarnego kota ;)

Również składam podziękowania, ostatnio jakoś brakowało mi tych wątków z mądrosciami pochodzących od wioskowych znachorek.

wszystko jest tylko i wylacznie zalezne od tego jak dany organizm reaguje na hormony, mam dwie kolezanki ktore nie mialy zadnych dolegliwosci i maja sliczne coreczki, a inne wymiotowaly cala ciaze i maja synow. to jak wrozenie z fusow, raz sie trafi raz nie.

Ja miałam straszne mdłości i ma byc niby Marysia ;-)

Ja całą ciążę czułam się super- żadnych wymiotów, mdłości.... I mam śliczną córeczkę.
Nie wierzę w takie zabobony;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry