Widok

Chłopiec czy dziewczynka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słyszałam taką opinię, że jak są mdłości lub wymioty, to będzie córka, jeśli nie to - syn. Co o tym sądzicie inne mamy? Ja z pierwszej ciąży mam syna, i całą ciąże czułam się super, moje dwie koleżanki podobnie, natomiast trzy inne wymiotowały z początku ciąży i urodziły dziewczynki, może to zbieg okoliczności co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie by sie zgadzalo, ja bez wymiotów i bedzie synek:)

Wszystko zależy od tego, czy w domu jest czarny kot, ewentualnie czy matka jest ruda.

ojjj ja tam w to nie wierze:)
Co prawda przez 6 m-cy ciąży czuje się świetnie (będę miała synka), nie mam mdłości ani wymiotów ae na to nie ma wpływu płeć zdiecka, raczej indywidualne skłonności kobiety. Ale to tylko moje zdanie:)

hehe:) oj Agatha, Ty to jestes:)
U mnie zero wymiotów bylo!I bedzie Synuś********

Evilek, do konca 6 miecha to u Ciebie jakby nie patrzał 3, 5 tygodnia:)...Wiec jeszcze wszystko przed Tobą-zarcik..Skupiłam sie na tym 6 miesiacu bo dziwne mi to bylo, skoro ja dopiero od dobrego tyg zaczelam 7...!

Ja też nie bardzo chcę w to wierzyć ale akurat w tych kilku przypadkach się zgadzało, może to po prostu jakieś hormony są inne przy chłopcu i przy dziewczynce sama nie wiem, dlatego z ciekawości napisałam na forum
A logika? Kilka lat temu, gdy USG nie było tak doskonałe jak teraz, słyszałaś może o lekarzach ustalających płeć dziecka na podstawie wystepowania nudności u matki?

ja miałam silne wymioty i chłopiec.

Ej Agatha, to tylko forma zabawy:) A tu logika jest zbędna...Tak sobie można tylko porównac, wiadomo, ze nikt sie tym w ciąży nie kieruje;)

Raczej obstaję przy wersji, że logika zawsze się przydaje ;)

Moze i tak, ale czasem bez niej łatwiej sie żyje-szczegolnie przekonałam sie o tym bedac w ciąży i mając raczej "panikarskie" podejscie do tego 9 miesiecznego procesu!:)

Agatha widzę, że w swoich wypowiedziach jesteś naprawdę bardzo konkretna, tu nie chodzi o ustalenie płci ale o pewną powtarzalność. Nawet na usg lekarz może się pomylić, pytanie zadałam na zasadzie ciekawostki a nie logiki w celu ustalenia płci ale bardzo dziękuje, że podzieliłaś się swoją opinią w tym temacie:)
Panikarskie podejście nie jest logiczne. Logika wskazuje, że skoro ludzi wciąż przybywa w takim tempie, to jednak większość ciąż przebiega pomyślnie :D

nie miałam mdłości ani wymiotów a urodziłam dziewczynke ;-)

miałam mdłości i będzie córcia :) ale ja mam w domu czarnego kota ;)

Również składam podziękowania, ostatnio jakoś brakowało mi tych wątków z mądrosciami pochodzących od wioskowych znachorek.

wszystko jest tylko i wylacznie zalezne od tego jak dany organizm reaguje na hormony, mam dwie kolezanki ktore nie mialy zadnych dolegliwosci i maja sliczne coreczki, a inne wymiotowaly cala ciaze i maja synow. to jak wrozenie z fusow, raz sie trafi raz nie.

Ja miałam straszne mdłości i ma byc niby Marysia ;-)

Ja całą ciążę czułam się super- żadnych wymiotów, mdłości.... I mam śliczną córeczkę.
Nie wierzę w takie zabobony;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry