Widok

Cholerne hormony

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,

Dziś robiłam sobie badanie na prolaktynę i progesteron- w związku z regulacją miesiączek- zajścia w ciążę.

Norma prl to 4,8-22,3 a ja mam 43.

Wnioskuję że jest to przyczyna moich problemów z miesiączkami.

Czy któraś z Pań przechodziła kuracje i udało się zajść? Jeśli tak to długo to trwało?

Wizytę u lekarza mam w poniedziałek, ale ciekawość mnie zżera :)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak,hiperprolaktynemia moze byc przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. Musisz zrobic jeszcze TSH-niewyrownana niedoczynnosc daje hiperprolaktynemie. Poza tym, masz zaburzenia miesiaczkowania,tak?a mlekotok?warto zrobic przy takiej podwyzszonej prl test z metoclopramidem.a dalsza diagnostyka u endokrynologa.
Powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za odpowiedź.
Wszystkie inne badania wychodzą dobrze, tylko ta prolaktyna za wysoka. Zaburzenia miesiączkowania, od roku. Robiłam testy owulacyjne, ale po pierwsze nie widziałam u siebie objawów owulacji a po dwa, zawsze negatywne. Mlekotoku nie mam- chyba że da się tego nie zauważyć. Mam nadzieję, że da się to łatwo i szybko unormować.
2 lata przyjmowania leków na obniżenie prolaktyny, nieregularne miesiączki, skaczący poziom hormonów. Stymulacja, monitoring, ciąża w drugim cyklu :) do kogo chodzisz do ginekologa?
Dwa lata, to długo... mam nadzieję że w moim przypadku potrwa krócej :)

Od marca Maksymilian Kurkowski, wcześniej pani Skarbek-Żurek. Właśnie z Kurkowskim próbujemy ogarnąć co się dzieje. Od poniedziałku miałam też mieć stymulacje i później monitoring, no ale w związku z tymi wynikami nie wiem jak to będzie.
Długo, ale to była regulacja hormonów ;) wtedy ciąża mogła być, ale nie mieliśmy ciśnienie. Kiedy powiedziałam ginekologowi "Staramy się!" :D to wdrożył monitoring owulacji i w drugim cyklu się udało :) w drugim dlatego że w pierwszym męża nie było w domu :P

Powodzenia!
Wizyta u lekarza całkiem pomyślna:) Zaczynamy walkę o owulację :)

Dostinex 0,5 tabletki na tydzień przez miesiąc na tą prolaktynę i CLO na stymulację :)
Mój wynik nie jest zły, można by się zacząć martwić jak by było jakieś 150. A 44, to może oznacza, że mam trochę stresów (a mam) że za długo/ za krótka spałam, że śpieszyłam się na to badanie itp. Nie ma się czym martwić.
Trzymajcie kciuki!! :)
Hej warto sprawdzic jeszcze cala tarczyce kompleksowo:
tsh, ft3, ft4, przeciwciala anty TPO, przeciwciala anty TG.

Dlaczego to napisalam?- sama mialam chyba podobnie- i leczenie takie jak u Ciebie- nawet te same leki.
Natomiast po paru latach niepowodzen- kolezanka kolezanki- polecila sprawdzic jeszcze wlasnie tarczyce- tez ze wzgledu na stresy- no i co sie okazalo- utajona niedoczynnosc tarczycy- konkretnie Hashimoto- dopiero po przeciwcialach bylo wiadomo co jest grane- bo pozostale wyniki ssuper byly...- wiec polecam- tarczyce dluzej sie leczy- wiec warto od razu sprawdzic- calosc- ginekolog od nieplodnosci byl zaskoczony ze mam niedoczynnosc... (bo tez badal co jakis czas tsh...) ehhh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Parę wpisów wczesniej o tym juz ktos pisal a misia odpowiedziala ze wyniki poza PRL ma w normie;)))
I to bylem ja;)
Tak jak pisałam wcześniej, wszystkie te badania które wymieniłaś, miałam już robione i wyniki są podręcznikowe. Mam koleżankę z Hashimoto i wiem, że leczenie u niej trwa już prawie 2 lata. Ale ona nie stara się na razie o dziecko, tylko chce pozbyć się miesiączki co 15 dni, wypadających włosów i pryszczy.
Dziś rano wzięłam drugą tabletkę clos. Generalnie pobolewa mnie po prawej stronie- tak jakby jajnik ale nie do końca. Wczoraj i dziś, w godzinach popołudniowo- wieczornych. Nie jest to bardzo bolesne jednak w ulotce jest napisane żeby skontaktować się z lekarzem jeśli występują takie bóle. Nie chcę panikować czy coś, ale żeby lip jakiejś nie było. Wizytę mam w poniedziałek.
Czy któraś z Pań miała podobnie i panikowała?
Jeśli nadal chcesz się żywić cukrem ,oczywiście robisz to nie świadomie ,to żadne lekarstwo nie pomoże zwalczyć przyczyny .Wszystkie choroby powstają z potraw które zjadamy .A przemysł farma uwielbia chorych a udają żę nie.Podam Ci DORADCĘ ŻYWIENIOWEGO który poradzi sobie z tym w trzy dni 516 130 558
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Zdrowie

Naturalne sposoby na powiększenie biustu (5 odpowiedzi)

Czy orientujecie się może czy są jakieś naturalne sposoby na to aby powiększyć biust? Niestety...

Mój mężczyzna ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam pytanie. Mianowicie mój mężczyzna ma od jakiegos czasu problemy ze wzwodem. Ogólnie nie chce...

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (8 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

do góry