Widok
Cholera te choroby.
U nas w przedszkolu cały czas okna zamknięte.Jak odbierałam synka we wtorek to myślałam że padnę.30 głów biegających i zero powietrza.
Jak to się ma nie przenosić jak nie wietrzą pomieszczeń.
Myślałam o tranie z rekina.
Moje dziecko walczy.Temp. raz 37,5 raz 37,8 nie wiem co z tego będzie:(
U nas w przedszkolu cały czas okna zamknięte.Jak odbierałam synka we wtorek to myślałam że padnę.30 głów biegających i zero powietrza.
Jak to się ma nie przenosić jak nie wietrzą pomieszczeń.
Myślałam o tranie z rekina.
Moje dziecko walczy.Temp. raz 37,5 raz 37,8 nie wiem co z tego będzie:(
No to ja wam napisze co pomóc może.
Nam lekarka kazała kupić Bobik DHA D3 forte.kuracja na 2 tyg.naprawdę pomaga.małego nic nie ruszyło.
Tylko że wit.D jest dużo więc lekarz raczej odradził brania dłużej.
teraz w pazdzierniku złapał zapalenie układu moczowego.2 tyg.w domu.no i teraz ...
Ja mam alergika i po wielu tranach boli go brzuch.
Nam lekarka kazała kupić Bobik DHA D3 forte.kuracja na 2 tyg.naprawdę pomaga.małego nic nie ruszyło.
Tylko że wit.D jest dużo więc lekarz raczej odradził brania dłużej.
teraz w pazdzierniku złapał zapalenie układu moczowego.2 tyg.w domu.no i teraz ...
Ja mam alergika i po wielu tranach boli go brzuch.
Ja podaję swoim dzieciom tran (kwasy omega-3 dha) oraz beta-glukany od jakiś 2 m-cy i wydaje mi się, że jest lepiej niż w ubiegłych latach, tzn. rzadziej i lżej chorują. Nie przerywam kuracji z uwagi na spożywane antybiotyki, bo i czemu? Uważajcie tylko na wit.D, bo jej nadmiar może być toksyczny i jest o wiele bardziej niebezpieczny niż niedobór!
aby można było dyskutować o tym czy tran pomaga czy nie- należy podawać go dłuższy czas (niestety nie wiem dokładnie cóż to oznacza) ale na pewno 2-3 tygodnie to nie jest dłuższy czas...u mnie jak byłą infekcja (bez antybiotyku)lekarka zaleciła odstawić tran "bo dziecko i tak bierze dużo specyfików' więc..sama nie wiem jak to jest, moja pediatra zalecała takze tran mollers (jako najlepszy)