Widok

Chrapiący mąż

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny:)
Może macie podobny problem? Ja ostatnio mam ochotę wynieść się do drugiego pokoju, bo mój mąż chrapie non stop całą noc. Od koleżaniki wiem, że na chrapiącym mążu przetestowała wszystkie specyfiki z apteki i nic nie pomogło. Stopery do uszu też nic nie dają, sprawdzałam:)
Może któraś z Was wysłała osobę chrapiącą do lekarza? Jeżeli tak to do jakiego? Co taki lekarz może zrobić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
współczuję Ci

za dzieciaka sobie postanowiłam, że mój mąz nie bedzie chrapał i nie chrapie! Jak mi sie udało takiego znaleźć to ja nie wiem... ;)

podobno dużo daje odpowiednia dieta, zero papierosów, alkoholu, należy wykluczyć choroby serca, krzywa przegroda, trzeci migdał... przyczyn może być wiele. Słyszałam, że usuwa się ten mały języczek, bo on często jest przyczyną, a do niczego w zasadzie nie służy.

Mój brat na przykład chrapie tylko na lewym boku, na prawym nie chrapie ;) I jest zły, że dziewczyna każe mu spac tylko na prawym boku, hehe ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojj znam to. też wszystiego próbowaliśmy, ale najlepszy efekt dało zrzucenie 20 kilo :) naprawdę. teraz już znów zaczyna, zapomniał o diecie i ćwiczeniach więc od dzisiaj wraca do biegania.

współczuję...mam to samo...ale już się nie zastanawiam tylko biorę poduszkę i idę na kanapę...bo przez to wieczne wybudzanie się wpadłam prawie w nerwicę;)
image
moj maz pochrapuje czasami. Wystarczy wowczas ze poglaskam go po glowie i odwraca sie na inna pozycje i jest spokoj. Nie pali, nie pije, chorob serca nie ma, przegroda OK, migdalki tez wiec nie wiem skad mu sie to bierze. Ale owszem, raz na kilka miesiecy ma taka jazde ze chrapie w kazdej pozycji i moje glaskanie nie dziala :-)
image
image
15 sierpnia 2009
mój chrapie co noc, ale nagłośniej tak, że czasami się wystraszony budzi to jak jest zmęczony heh więc zawsze mu mówię, żeby wcześniej kładł się spać. Jest troche 'lżej' wtedy :)

Kiedyś też głaskanie pomagało, teraz piłuje w każdej pozycji. Fakt, trochę kilo mu przybyło. Jak nie chce żebym wpadła w nerwicę to musi zacząć sie odchudzać.
u mnie to samo, dlatego wylądował na kanapie a ja mam ciszę :-))
image
Niech śpiewa pół godziny dziennie :) Pomaga -serio. Sama jak utyję, to chrapię śpiąc na plecach. Jak śpiewałam Stachowi, to przez rok nawet nie chrapnęłam.
Czyli specyfików żadnych na chrapanie nie ma. Mój mąż też z tych chrapiących. Testowaliśmy już jakieś krople na chrapanie, stopery dla mnie, ale na nic się nie zdały. Na szczęście nie chrapie tylko śpiąc na prawym boku, ale jak go tak co noc przewalam na prawy bok, to on już zaczyna mi smęcić, że od takiego spania ma już cały obolały bok. Prawdę mówiąc nie chciałabym się przenosić spać na kanapę, ale czasami człowiek musi po prostu porządnie się wyspać:-)
Tak samo mam ja, odwlekam przenosiny na kanapę, ale kurczę wyspać też się chcę. Ja mam strasznie niewygodną kanapę, taką "dla gości" :), a nasze łóżeczko jest duże i tak lubię w nim spać.
a takie sobie chrapanie to moze miec rozne podloze... moj malz np. okazalo sie, ze jak zaczal brac tablety na arytmie, to przestal chrapac... mial bezdechy w nocy, a teraz juz nie ma! niech Wasze chlopaki przebadaja sobie serducho! ale zwykle echo, tylko holter pokaze co dzieje sie z sercem w ciagu 24h. ciezo faceta namowic na to, ale to w koncu dla jego zdrowia!
image
mialam napisac: "nie echo serca", tylko Holter
image
mój nie chrapał, ale jak mu się przytyło to masakra jakaś, najgorsze jest to że jak go budzę, żeby zmienił pozycję (to pomaga zeby przestał) to jeszcze mnie opierdzieli że go budzę.... :)

chyba tylko porządna dieta może pomóc w naszym przypadku

Ja mam to samo koszmar jakiś , wiem ze to nie jego wina ale dla mnie jest to nie do zniesienia jestem wykończona brakiem snu :(
image
mój też strasznie chrapie, muszę go wysłać do laryngologa, bo żadne specyfiki z apteki nie pomagają. a i koniecznie musi schudnąc i to conajmniej 20 kg, bo tu też może być przyczyna wiecznego chrapania
image
A mój mąż nadwagi nie ma i chrapie,jak go budzę też się wkurza:)
image
dołaczam sie do grona żon chrapiacych mężów.
Mój zwykle dostaje kuksańca i pomaga na trochę;)
ale czasem to on aż taki bezdech ma,że ja czekam aż zacznie oddychać,masakra....
jakby było cos skutecznego to bym mu dala na to
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
o rany znam ten problem,mam tak samo...moj to tak chrapie ze chyba go pol klatki slyszy ale dziekiakom to nie przeszkadza jakos,spia jak zabite,moze ja jestem jakas przeczulona:))
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url
mój tez się wkurza jak go budze co poł minuty , a apropo nadwagi weż mu powiedz zeby się odchudził :) HA HA HA przeciez jemu to nie przeszkada a jak można zrezygować z piwka i tościków o 22 :)
Mój mąż też chrapie i zawsze go budzę:) ale się nie wkurza tylko przez sen mówi "przepraszam misiówka" :))) to się nazywa kultura. :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Mój chrapie jak jest zmęczony, ale pomaga, albo samo zatykanie nosa na chwilę :D. Albo w ostateczności zatykam mu nos i usta, wtedy się budzi wystrachany i przestaje :D
imageimage
image
ech, i ja dołączam do klubu. Mój tez chrapie jak traktor.
Na szczęście nie co noc, ale bardzo często. I w sumie nic nie pomaga. Po prostu go budze, i musi zmienić pozycje. Ale czasami to jak by nie leżał to i tak chrapie. I wtedy wyjazd do drugiego pokoju ma. Ale wtedy ja już i tak dobrze nie śpie.
image
image
U nas też się zdarza,ale na szczęście nie jest to bardzo uciążliwe.Jak mąż chrapie to go budzę i zmienia pozycję.Jakoś dajemy radę,hehe.Nasz mały też czasem chrapie,wiem po kim;-)
image

image
U nas problem zniknął wraz z wycięciem migdałków mężowi:)
Ja nie słyszę bo chrapię.......;)
Jak "m" chrapie to gwizdam po cichutku i przestaje a jak chrapie za głośno i mi przeszkadza to zawsze go szturchnę żeby się przekulał na bok bo wtedy nie chrapie ,chrapie zawsze jak śpi na plecach.
Ja ponoć chrapię bardziej od niego ,jak stary niedźwiedź,ale tego nie słyszę ;)
Chociaż zdarzyło mi się obudzić w środku nocy przez chrapnięcie :)
Moj chrapie, jak sobie wypije haha :D czasem w nocy tez zachrapnie, ale juz nie tak mocno.
Za to moj tata mial tez takie bezdechy i chrapal baaardzo mocno, a jak zrzucil 20 kg to jak reką odjął ;)
pchelapchela mój jak sobie wypije to też chrapie i to taż że tynk ze ścian spada i roleta się zwija ;) ,wtedy muszę go mocniej szturchnąć ,jakiś czas temu po urodzinach jak chrapał i go musiałam mocniej szturchnąć to obudził się zszokowany i pyta co się dzieje,to mówię mu że chrapie tak głośno że zaraz dzieci pobudzi,odwrócił się tyłkiem i powiedział że to ja chrapie nie on i chrapał dalej.........
haha, kulka, dobre :D ja mojemu zatykam nos :) on tez twierdzi, ze nie chrapie, a tak zaciaga, ze sie boje, ze sie mala obudzi :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry