Widok

Chrzciny raz jeszcze :-)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny może ktoś wie i podpowie :-)
W styczniu chcę wyprawić chrzciny razem z roczkiem.
Roczek wypada w niedzielę, a w moim kościele chrzciny odbywają się w 2 niedzielę miesiąca - czyli to będzie 9 stycznia.
W jakim kościele mogę ochrzcić bliżej daty 23 a nawet sam 23 stycznia?
Chodzi mi o kościoły w okolicy - Przymorze, Wrzeszcz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Porozmawiaj w kancelarii parafialnej-na pewno bez problemu ochrzcza dziecko po kazdej mszy swietej,albo popros o osobna msze z okazji pierwszych urodzin i o chrzest podczas mszy-nie powinno byc problemu (po prostu bedzie to wasza prywatna intencja za corcie,a nie chrzest "zbiorowy")
zgadzam się z Kasią, my mieliśmy chrzciny 30 maja bo to była nasza 1 rocznica ślubu, w kościele chrzciny są w 2 i 3 niedziele, poszłam do kancelarii i bez problemu zgodzili się na chrzest w innym terminie, musiałam tylko spytać księdza który prowadzi mszę o zgodę.
23 stycznia chrzest jest w Parafii Jezuitów na Mickiewicza we Wrzeszczu
my też mieliśmy po mszy świętej:) nawet mi się to podobało bo było tak kameralnie:) jak będę miała drugie dziecko to też postaram się żeby chrzest wy;padł w inną niedziele niż jest to ustalone:):):)

image
Dzięki dziewczyny.
Byłam wczoraj w biurze w swoim kościele ale pocałowałam klamkę, wysłałam maila z zapytaniem o inną datę, zobaczymy czy u mnie jest to możliwe.

Takie kameralne chrzciny też by mi odpowaiadały.
Dostałam odpowiedź mailową :-)

Jest możliwy chrzest 23 stycznia po mszy świętej w moim kościele.

Hurrrraaaa, chrzest razem z roczkiem!!

A jak to wygląda, ile trwa - ktoś podpowie?
Na pewno ksiadz wszystko Wam powie, jak sie spotkacie. Trwa raptem 10-15 min. Fajnie,ze sie uda jak chcialas-bedzie wspaniala uroczystosc :D
Suuuuuuuper :))))))) udało się :))) tak jak zaplanowałaś ;))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry