Widok

Chrzciny-zaproszenia?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko może ktoś widział wkładki do zaproszeń na chrzciny aby dali pieniążki anie prezenty??Bo na ślub jest pełno a na chrzciny nie mogę znależc żadnego wierszyka.Może któraś z was widziała gdzieś takie wkładki do zaproszeń??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem, czy gosciom nie bedzie przykro... mi by chyba bylo, bo jak w rodzinie rodzi sie dziecko, ja juz wymyslam prezent na chrzciny ;) Moja siostra zrobila tak: jak ktos pytal co kupic, to mowila,ze prosza o pieniadze, bo zbieraja na fotelik samochodowy. Jak ktos nie pytal, to znaczy,ze chcial cos konkretnego dac dziecku. Kolezanka jak szla na chrzest, to dostala zaproszenie z wierszykiem,ze chca pieniadze, bo potrzebujha na platne szczepionki dla maluszka, ale to chyba byla tworczosc wlasna rodzicow, a nie "gotowiec".
również uważam ze taki wierszyk na chcrzciny to przesada, tak jak napisała Kasia jak beda pytali to powiedz a jak nie to musiz zdac sie na los......
ale odpowiadajac na pytanie to nie widzialam niestety nigdzie takich wierszyków, moze ktoras z forumek robiacych zaporoszenia ma jakis wzór.
Ja tez nie widziałam takiego wierszyka
No i tez uwazam ze lepiej prezent niż pieniązki - taki maluch z chrzcin nic nie pamieta a jak urośnie mozesz mu pokazać jakie prezenty dostał od kogo, a pieniązki sie "rozejda",a nawet jak mu coś za nie kupicie to już bedzie od was a nie od zaproszonych gości
próbowałam znaleźć taki wierszyk ale mi się nie udało :P

jak dla mnie kasa jest lepsza od prezentów :) mamy mało miejsca i sami wiemy jakie zabawki Gabryś już ma i jakie jeszcze chcielibyśmy kupić :]
poza tym wiadomo, że Chrzestni z reguły kupują dziecku coś na pamiątkę tego wydarzenia :) reszta gości już nie musi - bo tak naprawdę gdzie to wszystko trzymać?

myślę, że lepiej powiedzieć o tym przy wręczaniu zaproszeń, niż dodawać wkładkę ;) (jakoś do ślubnych zaproszeń mi to pasuje, a do chrzcin - nie)
ale mozna jako prezent nie tylko kupic zabawki mozna poprosic o jakies pamiatki albo inne rzeczy zeby dziecko wiedzialo ze to dostalo na chrzciny ja np. dostalam zastaw sztuccow ktore dlugie lata lezal w szafie a teraz ich uzywam od swieta i wiem ze to na moje chrzciny dostalam fajna pamiatka
ja tez mam lyzeczki od chrzestnej, na specjalne okazje:) pamiatki sa fajne, byle by nie za duzo :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry