Widok
Chrzest
Witam. Potrzebuje porady czy któraś z Was może mi poradzić w jakiej parafii w Gdańsku znajdzie się ksiądz który zgodził się aby chrzestna było dziewczyna po rozwodzie ale będąca w drugim związku. Wiem że teoretycznie to nie możliwe ale też wiem że to kwestia dogadanie i chęci ze strony księdza.Mam znajomych którym to się udało ale nie w Gdańsku
Czy może ktoś coś ?! Będę wdzięczna bardzo
Czy może ktoś coś ?! Będę wdzięczna bardzo
Haha
Nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po co się udzielasz
A ty jesteś taka wierząca i jadem plujesz na bliźnich?! Bo ta osoba jest bardzo wartościowym człowiekiem a nie jej wina że ktoś ją potraktował tak jak potraktował
... Poprostu mnie nie osłabiaj bo dzięki takim ludziom jak ty ten świat jest taki okrutny
Najpierw spójrz w lustro i zrób sobie rachunek sumienia ...
Nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po co się udzielasz
A ty jesteś taka wierząca i jadem plujesz na bliźnich?! Bo ta osoba jest bardzo wartościowym człowiekiem a nie jej wina że ktoś ją potraktował tak jak potraktował
... Poprostu mnie nie osłabiaj bo dzięki takim ludziom jak ty ten świat jest taki okrutny
Najpierw spójrz w lustro i zrób sobie rachunek sumienia ...
Nie jest to kwestia dogadania a spelnienia warunków.Dziewczyna nie moze byc chrzestną,ale moze byc świadkiem chrztu - nie jest wpisana w ksiege ,ale w uroczystosci uczestniczy jak chrzestna.Warunek jest taki,ze druga osoba - chrzestny musi spelniac warunki .Wtedy w ksiedze parafialnej dziecko ma wpusanego tylko jednego chrzestnego