Widok

Chrzest

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Potrzebuje porady czy któraś z Was może mi poradzić w jakiej parafii w Gdańsku znajdzie się ksiądz który zgodził się aby chrzestna było dziewczyna po rozwodzie ale będąca w drugim związku. Wiem że teoretycznie to nie możliwe ale też wiem że to kwestia dogadanie i chęci ze strony księdza.Mam znajomych którym to się udało ale nie w Gdańsku
Czy może ktoś coś ?! Będę wdzięczna bardzo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli kościelna doktryna ci nie odpowiada, po co w ogóle chcesz chrzcić dziecko?
Od kolebki ma być wychowywane w hipokryzji?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Haha
Nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po co się udzielasz
A ty jesteś taka wierząca i jadem plujesz na bliźnich?! Bo ta osoba jest bardzo wartościowym człowiekiem a nie jej wina że ktoś ją potraktował tak jak potraktował
... Poprostu mnie nie osłabiaj bo dzięki takim ludziom jak ty ten świat jest taki okrutny
Najpierw spójrz w lustro i zrób sobie rachunek sumienia ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie jest to kwestia dogadania a spelnienia warunków.Dziewczyna nie moze byc chrzestną,ale moze byc świadkiem chrztu - nie jest wpisana w ksiege ,ale w uroczystosci uczestniczy jak chrzestna.Warunek jest taki,ze druga osoba - chrzestny musi spelniac warunki .Wtedy w ksiedze parafialnej dziecko ma wpusanego tylko jednego chrzestnego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok dziękuję
Ale jest to również kwestia dogadania bo osobiscie znam przypadki a przed chwilą sama rozmawiałam z księdzem i się zgodził więc idzie się dogadać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znaczy, że jak małżonek sie wykoleił 10 lat po ślubie, chleje i bije to trza przy nim trwać, w łóżku obowiązek spełniać, siniaki zakrywać, a zamiast dzieciom chleba kupować procenty, tak? bo inaczej tacy jak ty wytkną palcem i zniżą do poziomu wg którego nie nadajesz się na chrzestną...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

do góry