Widok

Ciąg dalszy

no dobra..
To jest piosenka o mnie. Może niezupełnie cała, ale częściowo tak.
Pierwsze urodziny bez rodziny.
http://www.youtube.com/watch?v=2Lb4oqmtZuM
Wydawać by się mogło, że będą przerażajaco smutne, a tu jak zwykle w takich momentach okazało się, ze jest całkiem fajnie.
Jak w tym wierszu x Twardowskiego:
"nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia
kiedy Bóg drzwi zamyka
to otwiera okno"...
Otworzyło mi się kilka okien.
- przyjechał po mnie Jean Francoice swoim porsche 911 turbo.
More or less cos takiego:
http://porsche.pl/modele/911/911-turbo/ To chyba ten samochód robi to, ze coraz bardziej go" lubie". brrr ..Myślałam, że znowu będzie przez cała drogę mówił o walorach swojego auta, a on dziś był prawie calkiem normalny..
No poza kilkoma rzeczami.
Mam cudownie wygodne buty trekkingowe. Co prawda pies jest rozgryzl (ale szewc zaszyl) i zostały zachlapane na budowie farba (nie do wyczyszczenia) ale nosze je bo sa rewelacyjnie wygodnie..
Wiec Jean Francoice wyszedl z samochodu w swoim rażacym rozowym sweterku i czarnych butach swiecących jak psu jaja i spojrzal dziwnie na te moje zachlapane buty.. Juz juz chcial cos powiedziec, ale powstrzymal sie.
Nastepnie spojrzal na moja rozowa czapke z pomponem. I tu juz nie zdzierzyl:
- Ann, czy nie uwazasz ze dzis jest za cieplo na czapke?
Po krotkim zastanowieniu powiedzialam, że gdyby bylo za cieplo to bym jej nie miala. Nie wtajemnixczylam go, że wlosy mam tak rozczochrane ze bez czapki do urzedu nie pojade.
Cała podróz zaskoczyła mnie bardzo bo ani słowa nie mowil o tym swoim samochodzie. Za to okazało się ze cwiczy krav mage i kloci z holenderskim rowerzystami. I jeszcze opowiadal cos o swioim dziecinstwie.
Wiec może niesłusznie go odebrałam na poczatku jako lanserskiego bufonowatego buca.
Nawet zartowac umie.
Przy okazji dowiedziałam sie, ze Jean Francoice to jest jeden wyraz a nie dwa. Choc tego nie rozumiem bo wyraznie pisze sie dwa wyrazy
- druga niespodzianka----- dostałam 5 żab. Pięc . Jedna jest meksykanska z dziura, w którą włozony jest patyk do ugniatania tytoniu w fajce.
Chyba zaczne palic fajke, coby miec co ugniatac.
- Jako, ze musze zuzyc 1000 minut na rozmowy telefoniczne zadzwonilam do znajomego z Katalonii , poinformowałam go, że zgubiłam zabe od niego i czy nie moglby mi kupic taka sama.. Przy okazji przypomnialam sobie troche hiszpanski.
Pewnie takiej samej nie dostanie ale jaks mi wysle..
- starszy pan wciaz dycha,. Co dziwne jest w coraz lepszej formie. A juz pakowalam sie do domu myslac ze umrze...
- podsumowujac.. nie wiem, nie znam powodu dokladnie ale czuje dzis nad zoladkiem takie radosne laskotanie szczescia..
oby tak dalej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23
powoli robi sie ciemno
wampiry wychodza z domow
zmykam sobie na spacer
mam nadziejje nie zgubic sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no nie..
wszyscy poszliscie gotowac???
no dobra, to oddam sie tej muzyce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem tu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wassenaar
Powinnaś...bądź nieprofesjonalna...koniecznie!!!
inka.
jestem nieprofesjonalna.
Bo wieczorem caluje go w czolo na dobranoc.
pewnie nie powinnam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurczę czytam mało uważnie, sorki :)
Będą więc śledzie ;)
Ha! Czyli dobrze podejrzewałem a nawet niedoszacowałem:)

Ino myślę, że trza dosyć hermetycznie zapakować, żeby za bardzo zapach nie kusił i kierowca lub pasażerowie nie zżerli tego po drodze :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
LUBIE SLEDZIe
wszystko lubie
Ja jestem przygotowana :-D...a reszta?
Edit...doczytałam o panu Z...kurcze...przytul go ode mnie
Dajesz rano do busa i wieczorem jest u mnie.
Spoko
@Błękitnooka:

Dajesz do busa. Następnego dnia jest u Ani.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ile taka paczka będzie szła ? Bo nie sądzę aby prócz śledzi w occie i kapuchy inki, doszło odpowiednio świeże. Pół kilo śledzi masz jak w banku ;))) No chyba, że nie lubisz, to zjemy wszystko sami :)
Zaraz tam nie kombinuj...muszę dorobić i wysyłam...adres proszę :-D
Edit...acha...zmiana...pakuję kapuchę z grzybami;)
S
Dziekuje bardzo.
To inko pakuj cos innego. Nie pierogi.
Przypomniało mi się jak zartowalam miesiąc temu ze wigilie spędzę na darmowej kolacji dla biedniejszych w jednym z kkosciolow w Hadze.
To tez mogloby byc fajne doswiadczenie
Nie kombinuj inka tylko pakuj pól kilo pierogow
@Aniu:

Chcę dzisiaj pomolestować znajomą nie tylko o przepis, ale i o same pierogi. Jeśli mi je zrobi (tzn.. będzie miała wolne "moce przerobowe") to masz próbkę jak w banku. Odezwę się.
Nic innego nie zdąży dojść.
Ania..a ja proponuję żebyś do każdego z nas wpadła na kolację jak wrócisz z tego dziwnego kraju :-D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mam genialny pomysl.
i to rozwiaze problem zwiazany z moim jedzeniem w wigilie
gotujcie
pieczcie
lepcie
smazcie
marynujcie
i z kazdej potrawy pol kilo wyslijcie do mnie ...busem. oni mi dowioza pod dom
z gory dziekuje
@R.N.

Zaręczam, że wigoru Paniom I. nie brak ;]
A co do dyspozycji...kwestia kalendarza ;>
> a Ja wolę, żebyście były bardziej efektywne w tym lepieniu pierogów a wolny czas wykorzystały do tego by zadbać o siebie;-)

Paznokcie gotowe, fryzjer we wtorek, nowa sukienka wisi już w szafie, wigilia wolna od pracy, prawie posprzątane, powoli w kuchni się pichci, jeszcze ze dwa prezenty dokupić i czego chcieć więcej od kobiety. W tym roku jestem z siebie bardzo dumna a i mąż zadowolony będzie, chyba ;)))

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (243 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry