Widok

Ciągły kaszel u diecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie macie macie jakieś dobre rady na kaszel u dziecka dwuletniego, najczęsciej pojawia się wieczorem po wypiciu mleka oraz rano po wstaniu, w ciągu dnia sporadycznie zakaszle ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ma refluks? Pije na leżąco pewnie, z butli?
Próbowaliśmy leki na refluks ale nic nie pomaga
Mój syn (4 r.ż) też ostatnio w nocy ciągle kaszle w nocy, nie wiem już co robić, dawałam syrop przeciwkaszlowy ale nie pomaga za bardzo, lekarz nie widzi problemu ;/
Suchy uporczywy kaszel nocny u 2 latka moze byc objawem refluksu natomiast 4 latka uczęszczającego do przedszkola poobserwowalabym pod katem owsików... Moja corka miała bardzo uporczywy kaszel w nocy (suchy) kiedy miała owsiki...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
u nas sprawdził się syrop Dexa Pico, po ok. pół godzinie kaszel mijał.
Pod koniec grudnia leżałam z 5-letnią córką w UCK na laryngologii i z nami w sali leżało dziecko z podobną przypadłością. Zarówno ordynator kliniki jak i inni lekarze pytali, czy dziecko pije mleko przed snem. Kazali je wyeliminować lub też podawać dziecku kolację i mleko na 3 godziny przed snem. Tyle czasu potrzeba, żeby uchronić organizm przed nadmiernym wydzielaniem soku żołądkowego, który może powodować refluks i podrażniać drogi oddechowe.
U Nas było to samo, udaliśmy się do pumologa, zlecił badanie usg przełyku, wykryto lekki refluks, dostaje co rano lekarstwo, od tego czasu jak ręką odjął, narazie odpukać od 1,5 m-ca super. Zobaczymy jak dalej. Polecam zrobić to samo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry