Widok

Ciągły kaszel u diecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie macie macie jakieś dobre rady na kaszel u dziecka dwuletniego, najczęsciej pojawia się wieczorem po wypiciu mleka oraz rano po wstaniu, w ciągu dnia sporadycznie zakaszle ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może ma refluks? Pije na leżąco pewnie, z butli?
Próbowaliśmy leki na refluks ale nic nie pomaga
Mój syn (4 r.ż) też ostatnio w nocy ciągle kaszle w nocy, nie wiem już co robić, dawałam syrop przeciwkaszlowy ale nie pomaga za bardzo, lekarz nie widzi problemu ;/
Suchy uporczywy kaszel nocny u 2 latka moze byc objawem refluksu natomiast 4 latka uczęszczającego do przedszkola poobserwowalabym pod katem owsików... Moja corka miała bardzo uporczywy kaszel w nocy (suchy) kiedy miała owsiki...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
u nas sprawdził się syrop Dexa Pico, po ok. pół godzinie kaszel mijał.
Pod koniec grudnia leżałam z 5-letnią córką w UCK na laryngologii i z nami w sali leżało dziecko z podobną przypadłością. Zarówno ordynator kliniki jak i inni lekarze pytali, czy dziecko pije mleko przed snem. Kazali je wyeliminować lub też podawać dziecku kolację i mleko na 3 godziny przed snem. Tyle czasu potrzeba, żeby uchronić organizm przed nadmiernym wydzielaniem soku żołądkowego, który może powodować refluks i podrażniać drogi oddechowe.
U Nas było to samo, udaliśmy się do pumologa, zlecił badanie usg przełyku, wykryto lekki refluks, dostaje co rano lekarstwo, od tego czasu jak ręką odjął, narazie odpukać od 1,5 m-ca super. Zobaczymy jak dalej. Polecam zrobić to samo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry