Widok

Ciała redukujące, skrobia w kale

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy może wy mi podpowiecie :(

Syn 1,5 roczny od 2 msc robił luźne kupy.
Lekarze zrzucali winę na zęby. W końcu po 2 msc dostaliśmy skierowania na badania kału : ogólne, posiew ogólny i posiew w kierunku Candida. Posiewy są ok natomiast w kale ciała redukujące 1% , liczne ziarna skrobi oraz ph 5.
Syn jest alergikiem, od roku na diecie bezmlecznej (nutramigen) więc nietolerancja laktozy odpada (zero jakiegokolwiek nabiału). Dieta bez jajek, glutenu. Kupy paskudne biegunkowate z dużą ilością śluzu nawet na samym ryżu i kaszy jaglanej, które jadł od samego początku i nigdy nie był na nie uczulony. Jakieś pomysły?
Jesteśmy w trakcie odrobaczania (profilaktycznie Pyrantelum) ale wątpię, że cokolwiek się zmieni :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas na Nutramigenie od samego początku kupy były biegunkowate, odparzające, a ph o dziwo 7,5 - 8 . Przy żrących kupach powinno być raczej niskie.

Co do Clostridium - pediatra alergolog twierdzi, że za takie sensacje ze strony jelit odpowiedzialna jest bardziej toksyna B aniżeli A. My mamy A. I , że metronidazol wg niej pogorszyłby sprawę bo wyjałowi jelita jeszcze bardziej. Miesięczna kuracja Enterolem powinna dac poprawę. Po miesiącu badanie kontrolne. Inna pediatra mówi, że jeśli objawy są na razie Enterol i jeśli nie będzie poprawy to metronidazol. Pożyjemy zobaczymy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wszystkich. Poszukajcie przyczyny w wodzie kranowej. Ja walczyłam z biegunkami,bólami brzucha. Wszystkie badania jakie tylko były razem z gastroskopią. Chlor z kranówki wyczyścił moje jelita ze wszystkich bakteri dobrych,jałowe jelita,wszystko mi szjodziło. Zrobiłam test. Piłam tylko wodę butelkowaną,ale nie żywca bo dodają chlor do butelek. Najlepiej jakąś ze źródeł. Wszystko na wodzie butelkowanej i garściami probiotyki ale bez laktozy. Przeszło wszystko. Lekarze nie potrafili mi pomóc. Zachęcam jeszcze do badania w kierunku lamblii ale to tylko z krwi w laboratorium w białym stoku. Trzeba wysłać surowicę z krwi kurierem. Z kupy nic nie wychodzi. Mój mąż robił kilka razy i nic a tam okazło się że lamblia zrobiła swoje. Pozdrawiam i życzę zdrowia dla dzieciaków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
enterol ma laktozę. Przy nietolerancji jeszcze bardziej szkodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry