Re: Ciasta, ciacha - jak piec? :) porady i podpowiedzi
W zyciu nie slyszalam o metodzie zucania lub obtłukiwania sernika te metode stosuje tylko do biszkoptu pieke duzo sernikow i nigdy nie zdazylo mi sie zeby opadl pieke w 180 st 60 min nigdy nie...
rozwiń
W zyciu nie slyszalam o metodzie zucania lub obtłukiwania sernika te metode stosuje tylko do biszkoptu pieke duzo sernikow i nigdy nie zdazylo mi sie zeby opadl pieke w 180 st 60 min nigdy nie uzywam wiaderkowego twarogu tylko i wylacznie piatnice albo mazurski do mielenia twaróg z maslem i zoltkami trzeba dluga miksowac minimum 3 min ale warto i 5. Biszkoptu nie mozna dlugo miksowac i trzeba delikatnie po wyjeciu z pieca zawsze zucam nim o ziemie( w blaszce) i odstawiam na blat do ostygniecia Jesli tobie opadaja ciasta to byc moze nie sa jeszcze dokladnie wyrosniete i potrzeba im tych jeszcze 5 min w piecu :)
zobacz wątek