Widok

Ciasta i ciasteczka

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak u Was z ciastami??? Moja restauracja nie podaje ciast i tzrba je zamowic. Nie wiem ile, jakie itd.? Pomozcie mi prosze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witamy

Pieczemy smacznie i tanio domowe ciasta na każdą okazję.
Kontakt: wypiekibabuni@gmail.com tel.: 660 350 566
Winam no faktycznie zwracam honor, chociaz nie wiem co to zdjecie z ta sama para mlodych robi na amerykanskiej stronie :). No i cukiernik to kazdy by ci zrobil taki tort, bo ten statek nie jest z ciasta :). To stelaz pod tort, z miejscami na torty. Podejrzewam, ze za ten tort ta cukiernia, ktora ma ten stelaz niezle sobie liczy. W kazdym razie jak rozgladalismy sie przed weselem po trojmiejskich cukierniach to nic takiego naprawde wyjatkowego nie trafilismy. Pozdrawiam. Beata
Beti ten torcik jest z polskiej strony:

http://www.weselicho.com/?p=NjtwbDswOzA7NDgw

Cala relacja z Targow Slubnych w Olsztynie.

Nie wiem gdzie mozna dostac takie cudo, ale sa cukiernicy w Polsce, ktorzy potrafia zrobic takie cudenko. ;-)
Hmmm... to dziwne czemu wtedy jest na amerykanskiej stronie. I wtedy powiedz w jakiej cukierni takie cudo mozna dostac? Pozdrawiam. Beata
Beti poprosze tez namiary na ta Pania
dzieki
Beti,ja tez poprosze na mailika:)
dzieki
I tu sie grubo mylisz, bo to jest ciasto z Olsztyna! Pokazywali na Targach 2006r.
No, ale to rowniez stany :). Znajdz u nas cukiernie ktora ma takie fajne stelaze, ja szukalam zeby wypozyczyc, ale mieli wszedzie albo okragle albo kwadratowe pietrowe, ale zadnych takich wyjatkowych nie trafilam :(. Mozna jeszcze kupic takie stelaze, ale to znow dodatkowy koszt, no i takie ladniejsze byly za 2000, bo z mosiadzu czy cos, ale plastikowe byly tansze, tyle ze w koncu zdecydowalismy sie na stadard. Beata
Zobaczcie jaki torcik znalazlam w necie! ;-)

image
Beti,jesli mozesz to przeslij mi namiary na pania Bernardke od ciast.
To żeby torty były piękne to napewno nie ulega wątpliwości, ale żeby tez były i zjadliwe, bo już pare pięknych widziałam na weselach, za to zjedzenie całego kawałka, nie raniąć uczuć Młodej pary, było naprawdę wielkim poświęceniem.
jasne że można zrobić takie torty

tylko to z czego one są zrobione czyli dekoracja to specjalna masa, która jest bardzo droga i w dodatku tak słodka, że zjeść tego nie można
no i żadna z was nie bierze pod uwagę tego, że żeby zrobić taki tort to trzeba dużo czasu na niego poświęcić

mi tez się podobają takie torty, ale ja chce aby mi zrobili tort piętrowy ze śmietany w kształcie kwadratów albo prostokątów i udekorowali żywymi różami różami - już gdzieś taki na stronie widziałam
Która chce, to ja mogę upiec ciasta. TAAAAKich tortów amerykańskich to nie zrobię ale jeśli chodzi o ciacha blachowe - proszę bardzo. Od najzwyklejszych po oryginalne tiramisu. Mam też swoje tajemne przepisy powalające z nóg. Taniej Wam wyjdzie niż w cukierni i nie będzi ekonserwantów i innych syfów. Mój mail: miss_nothing@wp.pl tel.kom. 609 703 257. Dzwonić wcześniej bo ja mam trochę terminów zarezerwowanych ;-)
No ja bym sie klocila, chyba ze trafilam na takie cukiernie, ktore nie potrafia tego zrobic, w jednej tylko byla mozliwosc dolaczenia zywych kwiatow, ale to bylo 100 zl dodatkowo do tortu. Inne forumki, takze z gimblii pisaly takze, ze im sie nie udalo nic takiego zdobych, chyba ze przez te kilka miesiecy cos sie w cukierniach zmienilo, ale watpie, ze zrobia identyczny torcik jak na zdjeciu, w dodatku czy im sie to uda dowiesz sie dopiero w dniu slubu, a jak Ci sie nie spodoba ich efekt to juz nic nie zrobisz. Ja wole wybrac to po czym wiem czego sie spodziewac :). Pozdrawiam. Beata
Nie zgadzam sie z Toba. Mozna ze zdjeciem pojsc do cukiermi i zrobia na zamowienie takie torty. Ale trzeba sie wykosztowac! ;-) i nie kazdego stac na takie cudenko. ;-(
Fajne zdjecie, tylko trzeba dodac, ze takie torty sa do kupienia w stanach :).
1.
image

2.
image

3.
image

4.
image

5.
image
Zobaczcie jaki super torcik :

image

A Wy jakie macie?
Mailik wyslany :). Beata
to ja rowniez poprosze o kontakt do tej Pani :)
do góry