Widok
Ciąża po poronieniu, proszę o pomoc - ginekolog
Witajcie dziewczyny, jestem po 2 poronieniach, obie ciąże prowadził doktor mielcarek (pierwsza ciąża zakończyła się 9 tygodnia , druga ciąża 10 tygodnia, odstep pomiedzy pierwsza a druga ciazą to 2 miesiące, brałam duphaston i kwas foliowy i acard na noc) chce zaczac starania o dziecko uplynelo juz 7 miesiecy od 2 poronienia, ale boje sie kolejnej porażki, nie wiem czy zmieniac lekarza gdyz wciąż mam nadzieje ze tym razem się uda ale mąż juz krzyczy na mnie ze najwyzszy czas isc do kogos innego. poszlam o porade do invicty do doktora lukaszuka ale on skierowal nas na mega drogie badania genetyczne, na ktore nas nie stać. Nie wiem co mam robić, prosze o porady, moze ktos byl w podobenj sytuacji i moze polecić dobrego ginekologa z gdańska?
Jestem z mężem po takich badaniach, ale po skierowanie poszłam do ginekologa na NFZ a mąż miał skierowanie od lekarza rodzinnego- same badanie odbyło się na Klinicznej-od skierowania do samego badania trwało to trzy miesiące-ale to tylko dlatego, że skończyły im się limity na te badania i trzeba było odczekać swoje. Na wyniki czekaliśmy miesiąc.
Rozmawiałam z kilkoma lekarzami, po jakim czasie można znowu się starać no i z tych wszystkich rozmów wynikło mi, że po pół roku już można.
Pozdrawiam
Rozmawiałam z kilkoma lekarzami, po jakim czasie można znowu się starać no i z tych wszystkich rozmów wynikło mi, że po pół roku już można.
Pozdrawiam
ja dostałam skierowanie na badania genetyczne na NFZ, poszłabym na Twoim miejscu do kogoś, kto takie skierowanie da i Tobie (ja chodziłam do dr Agaty Grzybowskiej w Gdyni). Robiłaś badania tarczycy, w tym przeciwciała i USG?
tak, robiłam badania genetyczne i tarczycy i usg i inne i wszystko jest oki, nie wiem co było przyczyną 2 poronień, mój lekarz tez nie wie, mam nadzieje ze przy najbliższych staraniach się uda. choć boje się tych starań ogromnie.
czy ktoś zna dobrego lekarza ginekologa z GDAŃska, który mogłby przygotować mnie do kolejnej ciąży i pomóc mi ją przetrwać ?
czy ktoś zna dobrego lekarza ginekologa z GDAŃska, który mogłby przygotować mnie do kolejnej ciąży i pomóc mi ją przetrwać ?
mamo 2 aniołków, ja jestem z Gdyni, ale wiem, że jest sporo dobrych lekarzy w Gdańsku, co mi teraz do głowy przychodzi to np Adam Szulc. Bądź dobrej myśli - na pewno się uda! Ale spokojnie i bez presji :)
Życzę Ci wszystkiego dobrego!
Życzę Ci wszystkiego dobrego!
a bralas pod uwage problem immunologiczny?
dla mnie najlepsza specjalistka od ciaz po poronieniue jest Malgorzata Jerzak. mam za soba kilka strat ciazy, niestety gdanskie slawy tylko kasowali kase za wizyte, a nie potrafili wskazac badan, jakie moglabym zrobic,zeby poznac przyczyne moich strat.I wystrczyly dwie wizyty u Jerzakowej w Warszawie, ktora postafila diagnoze po przeprowadzonych badaniach.
ciaza proadzona na heparynie i acardzie okazala sie ciaza donoszona. A prowadzilam ja tu w gdanku, ale konsultowalam leki telefonicznie z Jarzakowa.
I pomyslec,ze gdyby nie ona, to dalej wydawalabym kase na lokalnych specjalistow i nie mialabym dziecka tu, na ziemi
dla mnie najlepsza specjalistka od ciaz po poronieniue jest Malgorzata Jerzak. mam za soba kilka strat ciazy, niestety gdanskie slawy tylko kasowali kase za wizyte, a nie potrafili wskazac badan, jakie moglabym zrobic,zeby poznac przyczyne moich strat.I wystrczyly dwie wizyty u Jerzakowej w Warszawie, ktora postafila diagnoze po przeprowadzonych badaniach.
ciaza proadzona na heparynie i acardzie okazala sie ciaza donoszona. A prowadzilam ja tu w gdanku, ale konsultowalam leki telefonicznie z Jarzakowa.
I pomyslec,ze gdyby nie ona, to dalej wydawalabym kase na lokalnych specjalistow i nie mialabym dziecka tu, na ziemi
koniecznie znajdź dobrego ginekologa. skoro Twój poprzedni lekarz nie potrafi określić nawet przyczyny powinnaś go koniecznie zmienic. nie mam takich wielkich problemów jak Ty ale równiez mam powazne kłopoty ginekologiczne. chodze do prywatnej przychodni na Jana Pawła II. tam jest az 4 naprawdę dobrych lekarzy specjalistow. Bardzo sobie chwale. Od stycznia mają umowe z nfz.
To Centrum medyczne Falck przy ulicy Jana Pawła II. Przyjmuje tam czterech ginekologów. Ja chodzę do dr Chwastek. Ale tu masz link do grafika lekarzy z tej przychodni : http://www.falckmedycyna.pl/chapter_254.asp Powodzenia!
Witaj. Jetem w takiej samej sytuacji co Ty.....Ja niestety też dwa razy poroniłam. W końcu zmieniłam lekarza, którego bardzo i to bardzo Ci polecam dr.Piotr Bereśniewicz. Przyjmuje na ul. Hallera 4/1A nr tel.602-472-527 mogę dodać ze prawdopodobnie jestem w ciązy :) w piątek idę do niego i się dowiem. Bardzo szybko reaguje i podaje leki.Godny polecenia. Jeżeli chcesz zajść w zdrową ciąże to się do niego udaj. Wizyta około 100-120 zł. Warte wszystko poświęcenia jeżeli chce się maleństwo swoje na świecie. Pozdrawiam.