Widok

Ciołku, który wymagasz cv i listu motywacyjnego

a sam/a nie podajesz ani nazwy firmy, ani strony internetowej, tylko jakiś adres mail ze swoim pseudonimem, którego nijak nie można zweryfikować. Puknij się w łeb i nie zawracaj ludziom gitary swoimi ogłoszeniami. Co ty myślisz półgłówku, że będziemy ci wysyłać swoje dane, a ty w swojej bucie i bezczelności nie podajesz w jakie miejsce są przesyłane te aplikacje? Gdzie trafiają prywatne dane tych naiwnych, którzy dają się nabrać? Jak się chce kogoś do sekretariatu, to przyzwoitość nakazuje podać miejsce, adres i inne dane.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podpisuje się. Wymagane CV i LM ale bez danym adresowych.
Nie musza być wszystkie, ale adres mail login @ firma. pl to chyba oczywista oczywistość ! Przydałby się jeszcze numer komórkowy
i/lub stacjonarny.
Z 'innej beczki' w tym samym temacie.
Zmienia się jednak podejście do rekrutacji, i to na lepsze !
Coraz cześciej jedynym!:) wymaganym dokumentem jest CV,
co prawda ze zdjęciem, choć! nie zawsze.
I to wystarczy. Rozmowa jest pointą całości.
CV przed oczami, kandydat/tka tak samo.
I albo się druga strona przekona do danej osoby, albo..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
brawo! popieram! a przy okazji kiedy robimy rewolucję w tym kraju? bo po planach PO zaczynam spać już w dzień i to z zapalonym światłem i kijem do obrony - nigdy nie wiadomo, kiedy Cię o coś oskarżą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
ciekawe kto wybrał PO skoro nikt na nich nie głosował
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
czas na rewolucję! może w końcu ktoś się ruszy i przeskoczy ten wirtualny płot niemocy,. czas wymieść starych wyżeraczy ze styropianu zagarniających wszystko do siebie! mamy łożyć na emerytów- mamy też odłożyć na własną, utrzymać młodych emerytów wojskowych policyjnych i prokuratorskich, a w ogóle ten kryzys to przecież przez nas pomóżmy bankom, podnieśmy pensję posłom a sami bierzmy pracę za 1300pln żeby nam się tylko w głowach nie po przewracało od dobrobytu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie i jestem z siebie bardzo dumna. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na PO Głosował tylko PUTIN -To wystarczyło
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mało kiedy wysyłam cv takim firmą ale ostatnio znalazłam się w pod pramkowej sytuacji i musiałam wysyłać gdzie się dało. i moje pytanie bo potencjalnych pracodawców brzmi: po jaką cholere mam wam wysyłać cv skoro nie odpisujecie na e-mail ani nie oddzwaniacie. podajcie numer to ja zadzwonie czy oferta nadal aktualna. dwa tygodnie temu wysłałam cv do firmy w Gdyni która nadal szuka pracownika ale do mnie zadzwoniła nawet że mam przyjść na rozmowe albo że nieaktualne i mam spadać. Więc coś mi tu nie pasuje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W nawiązaniu do anonimowych ofert pracy, dziś została takowa opublikowana w portalu z którego tu korzystamy, autor bądź autorka ogłoszenia podpisała się używając loga znanego już na rynku banku Alior, z dodatkiem "Line", co daje Alior Line.
Ogłoszenie jest umiejscowione w Gdyni, przy ulicy Starowiejskiej,
to taka sama uliczka finansowa, jak Rajska w Gdańsku :)
tyle tylko, że Pani dyrektor oddziału nic nie wie na ten temat.
Czyli domyslam się, że poszukuje Ktoś inny, posiłkując się nazwą znanej instytucji finansowej, która owszem poszukuje ludzi do pracy,
ale nie jako pracownik Biurowy - Admin.
Ale żeby było wszystko z tematem, oczywiście adres mail portalowy..
alior.line@gmail.com bez nr tel. kom /stacja.
Chce zatrudnić do fizycznej i pisze o miłej atmosferze. No weź się puknij w czółko. Na jakiej podstawie zweryfikować tę "miłą atmosferę" ( nota bene dotyczy pracy fizycznej, na produkcji), gdy nie podano adresu firmy? I jeszcze wymaga listu motywacyjnego. To ma być żart taki?
Miła atmosfera i praca fizyczna. Miła atmosfera przy kopaniu rowów, miła atmosfera przy sklejaniu w oparach kleju... A, o to chodzi.
list motywacyjny i miła atmosfera może być,ale brak nazwy firmy albo adresu to niepokojące.wysyłasz informacje o sobie i nie wiesz w czyje ręce trafią
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odkryłaś. Rewelacja- papugować wcześniejsze wypowiedzi. Jak nie masz nic konstruktywnego do dodania w tym wątku, to po prostu nie pisz.
Dla mnie niepokojące jest, jak ktoś pisze w ogłoszeniu "miła atmosfera".
To oznacza tyle, że chcą z kogoś wycisnąć ostatnie soki za niemal friko.
Jak komuś nie zapala się czerwona lampka na takie sformułowanie, jest ślepy i naiwny. Ale zdaję sobie sprawę, że są tacy, którym wystarczy "miła atmosfera", bo po prostu chcą się wyrwać z domu do ludzi i na ploty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Opinia została zablokowana przez moderatora
masakra
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to naśmiewanie sie z ludzi, gorzej z pracą to można sie zabawić, żenada
Mają formularz, ładnie prezentujący firmę, i ktoś zajmujący się rekrutacją wpisuje stanowisko. Z lenistwa owa osoba tego nie zmienia, no i wychodzą absurdy. Wskażcie mi osobę, która ukierunkowała się na pracę na zmywaku i na tym polu zbiera doświadczenie zawodowe.
W tym przypadku absurd, ale ogłoszenia są pełne frazesów o pracy w MŁODYM, DYNAMICZNYM itd. zespole, MIŁEJ ATMOSFERZE, o ATRAKCYJNYCH STAWKACH itd itd. A atrakcyjna stawka okazuje się 7 zł netto/h.

Jeśli chodzi o te "ogołocone" z informacji o pracodawcy ogłoszenia - można odpowiadać, ale wyczyśćcie odpowiednio swoje cv. Nikt nie ma obowiązku podawać swoich danych anonimom. Zresztą takie ogłoszenia są mocno podejrzane - bo niby dlaczego prawdziwy, rzetelny pracodawca ma zatajać swoje dane? Tyle mówi się o kiepskich, cwaniackich, leniwych itp. pracownikach, a spójrzmy na niektórych pracodawców.

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Wypożyczalnia samochodów-wasze doświadczenia z takiej pracy? (10 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Czy ktoś z was pracował w wypożyczalni samochodów i może podzielić się...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (60 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...

do góry