Widok

Co dla 2 latka aby się nie odwodnił

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny potrzebuję rady, mój synek wymiotuje ( najprawdopodobniej 3-dniówa) ,do 15 zaraz po wypiciu nawet łyka wody od 17 po około pół godzinie od wypicia,zjedzenia,nie chciał jeśc ( co w pełni rozumiem) nic bo wszystko zwracał,wcisnęłam mu kubek kisielu (na raty) aby miał czym wymiotować,teraz śpi ale budzi się co pół godziny ,podaję mu wodę przeg,i trochę herbatki ,gdzieś czytałam że podawać wodę przegotowaną z solą ,czy tylko z solą czy z czymś jeszcze ,co sądzicie na ten temat ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Orsalit, Hipp ORS (DOSTĘPNY W APTECE)
też polecam orsalit, tylko, że to jest niezbyt smaczne, no ale 2-latkowi mozna juz przetłumaczyć, że to dla jego zdrowia i ze brzuszek go pzestanie boleć
Czasami mam ochotę iść sobie w cholerę, tyko nie wiem którędy.
A mi to wyglada bardziej na grypę żołądkowa( wirus rota, albo andenowirus) niż na 3-dniówke.
Orslalit - to elektrolity, jest mega słony i niesmaczny ale jak najbardziej wskazany.

Zadnych ciepłych napojów, tylko w temp.pokojowej, poić dziecko po jednej łyżeczce co 15 min.

Bedzie ok !
Ja swojej kiedyś przy luźnych kupkach podawałam GASTROLIT, w razie czego służę całym opakowaniem.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Przy trzydniowce nie ma wymiotów, wiec to chyba cos innego..
orsalit jest dobry przy wymiotach uzupełna elektrolity ale jest obrzydliwy w smaku i to morze być jelitówka albo w najgorszym wypatku wirus rota .
kup cocacole zozgazuj najlepiej zeby była zimna na wymioty podaje się zimne napoje aby powstrzymać wymioty podawaj małymi łyczkami u nas zawsze działa przy takich wirusach a mój syn też jak ma jelitówke nie chce nic pić tylko cocacola działa
jeny coca cola dla dziecka bleeeeeee :/
Nam lekarz przy wymiotach zalecal dietke, bo kazdy posilek powoduje wymioty i duzo picia, ale tylko wody i herbatki i to najlepiej normalna herbate a nie slodka. Do tego np orsalit, obrzydliwy, ale malymi lyczkami przejdzie. Do jedzenia kisiel, kleik ryzowy, ale zadnego mleka.
Na pewno to wirus, bo trzydniowka to goraczka, a nie wymioty
image

image

Coca cola to jest najlepsze lekarstwo, i nawet lekarka( ordynator z Polanek ) mówiła mi kiedyś, żeby przy jelitówce podać odgazowaną ciepłą coca colę, ale nie w ilościach dużych, tylko po łyżeczce co 15 minut
Takie to świństwo, że pozabija bakterie

( ciepłą, czyli nie z lodówki, tylko tem pokojowa )

ja podawałam marchwiankę Hipp - można kupić w lodówce - zimniejsza ma lepszy smak
u nas działała polecam
---podawaj orsalit z bardzo słodką herbatą. tak podawali nam na polankach, i dobrze jakby jeszcze pił wodę mineralną, tak samo jak wodę z solą ale to działa tylko doraźnie, najpiej orsalit+ herbata. koniecznie dieta lekkostrawna, ja też podawałam małemu colę ale nic pomagała.

niech pije małymi łyczkami a często.

Nasz synek mimo picia i tak musiał dostać kroplówkę...;-(
Dzięki dziewczyny ,okazało się że to rota ,tylko wymioty były,kupa wczoraj dopiero,już jest ok na szczęście,tylko że diabeł jeść nie chce nic :( picie jakoś mu wcisnę,jest uparty jak mały wół ,za to ja teraz mam czyszczenie żołądka,miałam w środę,przeszło i znowu wczoraj wróciło :(,myślałam że pośpię godzinę dłużej a ty niestety,cała nocka z głowy,a z tą colą to prawda,koleżanki synkowi kazali dawać i pomogło,
Nie musi jeść, serio ;-))
Ma tylko dużooo pić;-)
nasz synek przy takiej jeliówce tez dostawał Orsalit,podawałam mu co kilka minut taka miarka do syropów (5 ml).
Nic tez niechciał jesc i na siłe nie wmuszałam,zaczął jesc ja kpoczuł sie lepiej,ale lekkie rzeczy na początek
image
image

orsalit jest chyba też o smaku malinowym. Na 100% jest smakowy bo taki dawałam Hani
image
image
mieliśmy własnie smakowy,ale i tak to jest ohydne..
image
image

Zanim małemu dałam posmakowałam sama.zresztą też musiałam pić takie świństwo fuj,nie dziwie się że dzieciak nie chce tego pić,ja zatkałam nos i jakoś poszło,a z małym miałam wojnę,a jest na tyle cwany że nie da sie oszukać soczkiem czy ciemnym kubkiem,zanim sie napije to posmakuje.
nasza córka, przez dwa tygodnie nic nie jadła, tylko pila i to małe ilości. Orsalitu nie chciała i wcale jej się nie dziwię. Piła wodę i mleko ( tak wiem, będziecie krzyczeć za mleko), ale lekarka powiedziała, żeby dawać dziecku do picia co tylko chce, byleby by piło. 2 razy byliśmy w szpitalu w czasie tych dwóch tygodni, ale nas nie przyjęli na oddział bo mała nie była odwodniona, po dwóch tygodniach przestała zwracać i zaczęła jeść. Nie wiadomo co to było.
image
Moja siostra ze swoją córką dzisiaj pojechała na pogotowie bo mała od rana zwracała,i już z tamtąd nie wyszły zostały w szpitalu bo mała odwodniona :( ,ja też się nie dziwię że dziecko nie chce tego pić jak mi gębę po tym wykręciło jak pranie w wirówce (kurde to pranie nie jest tak wykręcone) a to co się ostatnio dzieje te wirusy rota i inna hołota to niech więcej sztuczności będzie w żarciu ,to będziemy zdrowsi ,jednym słowem W jedzeniu więcej GMO będziemy zdrowsi bardzo!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

do góry