Widok
Co do nauki picia?? kubek nie kapek? jaki??
Witam dziewczyny!
Moja Werka ma 9mc. Chciała bym nauczyć ja żeby piła sama, trzymała butelkę (kubek) Kupiłam taki kubek niekapek póki co najprostszy z canpola i nie chce z niego pić ;-(
Jakiego wy używacie jaki możecie polecić?? z czego chcetnie pija wasze dzieci??
Moja Werka ma 9mc. Chciała bym nauczyć ja żeby piła sama, trzymała butelkę (kubek) Kupiłam taki kubek niekapek póki co najprostszy z canpola i nie chce z niego pić ;-(
Jakiego wy używacie jaki możecie polecić?? z czego chcetnie pija wasze dzieci??
mieliśmy ogromny problem z piciem...
do jakiegoś momentu Gabryś pił soczki/wodę z butelki :)
później ogłosił strajk...
próbowaliśmy różnych sposobów/wynalazków :) łyżeczka, kubeczek Medeli, kubek treningowy Mam Baby :P
i nic :P
aż sam sobie wybrał :) piłam wodę z butelki z dzióbkiem :) Gabryś siedział mi na kolanach :) i tak Mu się spodobała butelka, że zaczął z niej pić :) później kupiliśmy w Akpolu 2 małe butelki(0,3l) Dobrawy i nakręcaliśmy dzióbki z innych butelek :)
a teraz (od ok 1-1,5m-ca) poje z kubka Lovi 360' :) rewelacyjne są te kubeczki :] (ma ten 250ml)
http://lovi.pl/produkty,kubek_360.html
do jakiegoś momentu Gabryś pił soczki/wodę z butelki :)
później ogłosił strajk...
próbowaliśmy różnych sposobów/wynalazków :) łyżeczka, kubeczek Medeli, kubek treningowy Mam Baby :P
i nic :P
aż sam sobie wybrał :) piłam wodę z butelki z dzióbkiem :) Gabryś siedział mi na kolanach :) i tak Mu się spodobała butelka, że zaczął z niej pić :) później kupiliśmy w Akpolu 2 małe butelki(0,3l) Dobrawy i nakręcaliśmy dzióbki z innych butelek :)
a teraz (od ok 1-1,5m-ca) poje z kubka Lovi 360' :) rewelacyjne są te kubeczki :] (ma ten 250ml)
http://lovi.pl/produkty,kubek_360.html
Dziewczyny nie cieknie wam ten avent? Mi przez tę dziurkę co chyba jest odpowietrznikiem cieknie. Aż sie wkurzam, a naciągnąć se trzeba zeby coś poleciało... taki mam: http://www.tomi.pl/szczegoly/1333/avent_magiczny_kubek_niekapek_200_ml_z_uchwytem_warszawa
Nawkurzłam sie strasznie i wróciłam do zwykłych butelek. Mała niechce juz niekapków.buu
Nawkurzłam sie strasznie i wróciłam do zwykłych butelek. Mała niechce juz niekapków.buu
Mój Kacperek nie miał ochoty na picie z żadnego niekapka kiedyś w tesco moja mama kupiła taki fajny za 8 czy 9 zł (tescowy) z miękkim ustnikiem to trochę z niego pił i przy okazji masował dziąsełka bo gumowy a potem "olewka",czasami z butelki ze smokiem ale krótko,kupiłam w tesco bidon z chowaną słomką za 8 zł też rzadko z niego pił , teraz pije ze szklanki albo z butelki zwykłej bądz z dziubkiem ,jak daje mu w niekapku to protestuje i "każe" sobie odkręcać pokrywkę z ustnikiem,i wtedy dopiero pije.Ciężko dogodzić hehe czasami kupujemy różne kubeczki,bidoniki,buteleczki a dziecko woli np.ze zwykłej szklanki pić,czy butelki :)) wczoraj kupiłam sobie 7up w puszce i na chwilę odstawiłam na stolik zdążyłam się odwrócić a mały się dopadł i pił z tej puszki lepiej jak ja :D
Ja dopiero niedawno nauczyłam moją pić z niekapka, bo nie chciała - za szybko jej leciało.
Wiedziałam wcześniej, że ona wie jak się napić, bo brała łyka i potem już nie chciała. Pewnego dnia więc schowałam butlę i dawałam picie tylko w niekapku. Pierwszego i drugiego dnia prawie nic nie wypiła (na szczęście wodę piła w kaszkach, więc nie usychała), trzeciego dnia próbowała po dwa łyki, ale to było dla niej za dużo picia w buźce - jakby nie łapała, że ma pić jak z butli. 4 dnia lepiej i piątego już po kilka łyków zaczęła wypijać bez krztuszenia się. Tak na prawdę jak bardzo jej się chciało pić, to zaczęła pić duszkiem. A zachciało się pić, bo jadła bułkę i się zatkała.
Wiedziałam wcześniej, że ona wie jak się napić, bo brała łyka i potem już nie chciała. Pewnego dnia więc schowałam butlę i dawałam picie tylko w niekapku. Pierwszego i drugiego dnia prawie nic nie wypiła (na szczęście wodę piła w kaszkach, więc nie usychała), trzeciego dnia próbowała po dwa łyki, ale to było dla niej za dużo picia w buźce - jakby nie łapała, że ma pić jak z butli. 4 dnia lepiej i piątego już po kilka łyków zaczęła wypijać bez krztuszenia się. Tak na prawdę jak bardzo jej się chciało pić, to zaczęła pić duszkiem. A zachciało się pić, bo jadła bułkę i się zatkała.
nnacia - z tego co widzieliśmy to są tańsi od 2 wielkich gdańskich sklepów ;)
na pokrowcu do fotelika(maxi-cosi) zaoszczędziliśmy 20zł i minimum 2 tygodnie czekania :) tyle czasu miałam czekać w Akpolu, po zapłaceniu zaliczki..
w Mapu ściągnęli w ciągu 2 dni :)
odnoszę wrażenie, że w tym sklepie obsłudze "chce się chcieć" ;) nie to co w Akpolu...
wiem, że w tamtym czasie mieli np. promocję na fotelik którym była zainteresowana kumpela i wychodziło ok 200zł taniej niż w Gdańsku :]
na pokrowcu do fotelika(maxi-cosi) zaoszczędziliśmy 20zł i minimum 2 tygodnie czekania :) tyle czasu miałam czekać w Akpolu, po zapłaceniu zaliczki..
w Mapu ściągnęli w ciągu 2 dni :)
odnoszę wrażenie, że w tym sklepie obsłudze "chce się chcieć" ;) nie to co w Akpolu...
wiem, że w tamtym czasie mieli np. promocję na fotelik którym była zainteresowana kumpela i wychodziło ok 200zł taniej niż w Gdańsku :]
HaniaB - tt po 4 miesiącu to nie jest niekapek. Zwykły kubek z ustnikiem i tyle. My go mieliśmy, kupiliśmy zaraz jak Inga skończyła 4 m-ce i piła z niego normalnie. Na początku była zawsze oblana ale po paru dniach nauczyła się ładnie połykać nadmiar wody. Z tym kubkiem trzeba uważać u małych dzieci, bo z niego "płynie" jak ze szklanki ;)
Teraz mamy tt po 6 m-cu i ten jest także super. Na początku go gryzła, bo z tego kubka trzeba ciągnąć a w tamtym samo leciało.
Właśnie chcemy kupić lovi 360, też słyszałam, że jest b.dobry.
Teraz mamy tt po 6 m-cu i ten jest także super. Na początku go gryzła, bo z tego kubka trzeba ciągnąć a w tamtym samo leciało.
Właśnie chcemy kupić lovi 360, też słyszałam, że jest b.dobry.
http://www.bangla.pl/karmienie-dzieci/kubki-niekapki-bidony/lovi-kubek-lovi-360-junior-p3712.htm opinie o tym kubeczku :)
AgusiaGda ja własnie nie lubie jezdzic do akpolu, bo tam "łaska" żeby cos pokazac, doradzic..
a do tego MAPU to musze sie w takim badz razie przejsc piechotka, znalazlam ich stronke, fajnie maja :))
dziekuje za info
mojemu tez kupilam TT od 4m+ i caly oblany nim był, ale wkoncu zalapal o co chodzi i jest ok.. :)
a do tego MAPU to musze sie w takim badz razie przejsc piechotka, znalazlam ich stronke, fajnie maja :))
dziekuje za info
mojemu tez kupilam TT od 4m+ i caly oblany nim był, ale wkoncu zalapal o co chodzi i jest ok.. :)
Crazy moj pomysl moze Ci sie wydac "crazy" ale ja proponuje bidon ze slomka.Tomus w wieku Twojej corci pil wlasnie z takiego http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/2/subcat/6/pageid/102/
i pije z niego do dzis, a wlasciwie z 2, bo jeden mamy do wody, a drugi do mleka ;)
Nie wiem na jakiej podstawie wymyslil,ze to 18miesiecy + , bo jak ogladalam wywiad z Zawitkowskim to powiedzial,ze to najlepszy sposob podawania dzieciom napoju (poza zwyklym kubkiem), a niekapki sa "fe" ;)
i pije z niego do dzis, a wlasciwie z 2, bo jeden mamy do wody, a drugi do mleka ;)
Nie wiem na jakiej podstawie wymyslil,ze to 18miesiecy + , bo jak ogladalam wywiad z Zawitkowskim to powiedzial,ze to najlepszy sposob podawania dzieciom napoju (poza zwyklym kubkiem), a niekapki sa "fe" ;)
kilka dni temu napisałam do Lovi z pytaniem czy kubek 360' to "kapek" czy "niekapek" :) bo nam też przecieka(nawet w aucie w czasie jazdy)
"W celu wyjaśnienia informuję, iż nie jest to kubek niekapek i kilka
kropli może się z niego wydostać. Cała niezwykłość tego kubeczka polega na fakcie iż uczy on dziecko picia ze szklanki. Proszę wyobrazić sobie fakt iż dziecko używając szklanki przewraca ją i cała zawartość wylewa się na stół, dywan meble itp. Używając kubeczka 360° dziecko korzysta tak samo jak ze szklanki, ale przy przewróceniu kubeczka nie wylewa się z niego cała zawartość a jedynie kilka kropel. Kubeczek pozwala na picie dziecku z każdej strony tak jak ma to miejsce w przypadku szklanki, natomiast uszczelka nie może być zbyt szczelna, ponieważ gdyby tak było to dziecko nie miałoby siły pociągnąć napoju i nie mogłoby się napić."
"W celu wyjaśnienia informuję, iż nie jest to kubek niekapek i kilka
kropli może się z niego wydostać. Cała niezwykłość tego kubeczka polega na fakcie iż uczy on dziecko picia ze szklanki. Proszę wyobrazić sobie fakt iż dziecko używając szklanki przewraca ją i cała zawartość wylewa się na stół, dywan meble itp. Używając kubeczka 360° dziecko korzysta tak samo jak ze szklanki, ale przy przewróceniu kubeczka nie wylewa się z niego cała zawartość a jedynie kilka kropel. Kubeczek pozwala na picie dziecku z każdej strony tak jak ma to miejsce w przypadku szklanki, natomiast uszczelka nie może być zbyt szczelna, ponieważ gdyby tak było to dziecko nie miałoby siły pociągnąć napoju i nie mogłoby się napić."