Widok

Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-czesc-29-zimowo-wiosenna-t526081,1,310.htm

Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje mamo b:-))))
Meggi, wyslalam ci na maila wiadomosc
Do ja-----ja równiez mieszkam na Morenie ,więc myśle że jakoś sie umówimy i jestem Wam bardzo wdzięczna za każdą pomoc dla brata i jego dzieciaczków .
Graszka już odczytałam wiadomość i odpisałam Ci, i jeszcze raz dziękuję bardzo ,gdybym miała jak wyściskała bym Was wszystkie kochane kobietki ;-))
Ania no trochę sie denerwuję,tym bardziej że mój syn orłem niestety nie jest ,ale myślę że poradzą sobie te nasz e dzieciaki świetnie.Mój młody na razie jest wyluzowany,ale jak juz będzie dzień przed egzaminami,to stres go będzie zjadał,bo on ogólnie tak ma jak ja ,że sie denerwuje nawet sprawdzianami itp.
Na obiad dzisiaj były kotlety z piersi w panierce mizeria na słodko plus ziemniaki ;-)))
wczoraj robiłyśmy z Mamą duże porządki w zamrażalniku :) wyciągnęłam piersi z kurczaka (ponad kg, w sumie 3 zamrożone porcje)

wróciłam ze szkoły i zrobiłam taki obiad: dzisiaj zjedliśmy ryż z warzywami (kukurydza, groszek, marchewka, fasolka szparagowa) + chicken korma ;)

jutro będzie pierś kurza w "białym sosie" z rodzynkami i ananasem :] surowka z marchewki z jabłkiem ;) i chyba ziemniaki albo kasza :)

poza tym mam w planie zrobić sałatkę ryżowo-kurczakową (z kukurydzą, orzechami i rodzynkami)

______

zaraz jeszcze idę zrobić karpia w migdałach :) bo wyjęłam też zamrożone filety :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mamo b w czwartek po prostu zamarynuje piers z indyka, żeby w piatek upiec. Pewnie ugotuje skladniki na pasztet i tez w piatek upieke. Poza tym w czwartek upieke kruche babeczki, a nadziewac je bede w piatek lub sobote.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamo b w czwartek po prostu zamarynuje piers z indyka, żeby w piatek upiec. Pewnie ugotuje skladniki na pasztet i tez w piatek upieke. Poza tym w czwartek upieke kruche babeczki, a nadziewac je bede w piatek lub sobote.
Hejka wszystkim:-) na obiad robie dzis zeberka pieczone, ziemniaki i marchewka z groszkiem.
Hmm dzisiaj chyba nikt po za Graszką nie gotuje , u nas dzisiaj ziemniaki piersi w panierce i ogórek kiszony z cebulką w oleju posypany pieprzem ;-))
U nas zmiana planów ;) zjedliśmy obiad w Zoo :)

Sałatki nie zrobiłam, więc mięso zostaje na jutro i jutro coś z niego zrobię :) może calzone z kurczakiem, kukurydzą i ananasem? http://www.tesco.pl/smaczna-strona/calzone-z-kurczakiem-i-ananasem/

Dzisiaj na "kolację" będą gofry z bitą śmietaną i rozpuszczoną czekoladą :) albo z marmoladą różaną :)
Tak mi w zoo pachniały gofry, a po obiedzie byliśmy pełni ;) że teraz sama zrobię ;) w końcu po coś kupiłam dobrą gofrownicę ;) a właściwie używam raz-dwa razy do roku ;) aż szkoda jej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
u Nas dzis mieliśmy gulasz, ziemniaki z pietruszką i rzodkiewka z ogórkiem w śmietanie.
A u nas dzisiaj to samo co wczoraj- czyli rosol i klopsy. W przerwie miedzy opadami deszczu, udalo nam sie wyjsc na dzialke, troche sie przewietrzylismy, przynioslam bukiet tulipanow i żonkili. a teraz dzieciaki zasnęły, a my z mężem wypiekami koszyczki z ciasta drożdżowego. Jeden już gotowy, wyszedł cudny :)
witajcie poweekendowo:))

U mnie plany obiadowe zrealizowane:)
narobiłam chyba z 20 kotletow mielonych tak,że będzie i na obiad i do chleba.
plany zakupowe-świąteczne też:)

Martwie sie tylko czy kamieniarz zdąrzy do świat naprawić grob, bo jeszcze nie zaczął prac. a jak będzie padać deszcz to tez nic nie zrobi....

Hokasia---------zazdraszczam zdolności pieczenia koszyczkow drożdżowych:).No i takich babeczek:)

Graszka trzymaj sie dzielnie dalej:)
Mamo b, do tych koszyczkow to naprawde nie sa potrzebne jakies wyjatkowe zdolnosci :) Jakos dzisiaj nie mam pomyslu na obiad, zostalo troche rosolu to bedzie da męża i chyba białą kielbaske mu zagrzeje a sama dojem weekendowe pulpeciki. Starszy synek po dwutygodniowej nieobecnosci poszedl dzis do zlobka wiec zje tam, a mlodszemu musze ugotowac po prostu marchewke z ziemniakiem i zoltkiem bo na wszystko inne ma odruch wymiotny.
Dzisiaj zupa pomidorowa z makaronem ;-))
Witajcie dziewczyny:) u mnie wczoraj zapiekanka z warzyw z pomysłu mojej córki:) dzisiaj wstawiam gar rosołu to mamy na 2 lub 3 dni, dla młodej będą placuszki z cukinii:)
oj Hokasia dla mnie nawet upieczenie ciasta z paczki to nie lada wyczyn:p a co dopiero koszyczek drożdżowy....

ps. chce mi sie wolnego, urlopu jakiegoś.....
Witam poniedzialkowo dziewczyny:-) dzisiaj na obiad golabki, ktore jakis czas temu ugotowalam, zawekowalam i na dzis, jak znalazl do tego wczorajsza marchewka z groszkiem i ziemniaki:-)
He he, ja tez nie umiem piec ciast. Za to moj maz umie, czesto mu pomagam przy tym, najczesciej od strony dekoracyjnej:-)
Swieta spedzimy skromnie w trojke no moze we czworke ( ja - w dwupaku hi hi)
Pewnie zrobimy zurek, dwie salatki, maz uwedzi jakas rybke, upieczemy chleb, upieke jakas szynke, ciasto kupimy:-)
Graszka to prawie tak spedzicie Święta jak my(ja bez dzidzi w brzuszku).
Biały barszcz z biala kielbaska, jajka, salatka jarzynowa, jakieś szynki, kiełbasa sucha, zrazy z szynki na obiad. ciasta kupimy:)

Skromnie ale mam nadzieje, ze fajnie spędzimy ten czas w trojkę.
do góry