Widok

Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-czesc-29-zimowo-wiosenna-t526081,1,310.htm

Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas dziś ogórkowa a na deser sałatka owocowa ze śnieżką ;)
Witam w wiosennym wątku ;)

Wczoraj jedliśmy zupę jarzynową, gołąbki wyciągnięte z zamrażarki i ziemniaczki :)

Dzisiaj siedzę w szkole, reszta familii na działce. Jadę do nich za 2godz :) przyjeżdżają znajomi i grillujemy(+nakładamy folię na tunel) :) ale bez zbędnego wymyślania ;) dwa rodzaje kiełbasy, sos bbq i tzatziki :)
Na cudowanie będzie jeszcze czas ;)
Agusia, nawet najzwyklejsza kielbase z grilla bym zjadla, byle w fajnej atmosferze i towarzystwie. Juz niedlugo i u mnie trzeba bedzie o grillowaniu pomyslec.
Na obiad zrobilam dzis zrazy ze schabu, ziemniaki i sorowka z kiszonej kapusty:-)
Witam wiosennie ;-)

wczoraj cały dzień spędziliśmy ze znajomymi na działce, był juz tez grill kiełbasy, ziemniaki pieczone (kupne) ,a także gotowe placki ziemniaczane .Uhhh własnie te pierwsze grille są najlepsze ;-) obiadu nie było, syn namówił nas wieczorem na kebaby z Adany na Morenie .

Dzisiaj ziemniaki pure i kotlety mielone z wołowiny ogórek kiszony ;-))
Witam was slonecznie w ten niedzielny poranek:-)
Trzeba dzisiaj ten dzien dobrze wykorzystac. Dobrze ze zrazow ze schabu zrobilam duzo, to beda na dzisiaj+ ziemniaki i ogorek kiszony.
Witam niedzielnie :)
Jestem w szkole, rodzinka na działce. Nie mam planów obiadowych. Może wieczorem wyciagnę Męża do Sopotu, na weekend za pół ceny.
Witam poweekendowo:))
Super Graszko, ze założyłas nowy wątek.

U mnie w piątek była rybka, w sobotę zamówilismy sobie pizze z Telepizzy na obiado-kolacje. Dobra była. Bylam z mężem w oceanarium i jakoś nie chcialo sie nam potem gotowac. Mamy tak, ze co roku łazimy oglądać te ryby:))

W niedziele mieliśmy szaszłyki drobiowe.
Na dzisiaj gulasz z mięsa indyczego mieszanego pierś+udziec. Dodałąm troche grzybów do sosu. Pewnie wystarczy do środy, bo zrobiłam z 1,5 kgmięsa. A, że w srody/czwartki mam wychodne to specjalnie robie więcej, by nikt mi nie mruczał, ze obiadu niet:P
Witam w ten sloneczny poniedzialek:-) ciagle czuje sie taka zmeczona, najmilej bym sobie pospala, ale przy moim synku to raczej niemozliwe. Na obiad zrazy ze schabu c.d+ kasza jeczmienna i buraczki z chrzanem:-)
Witam dziewczyny :) dzisiaj wiosna pełną gębą, ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam w samym sweterku bez kurtki i było super... tak lekko bez kurtki, szkoda że nie na wadze...:(:( no i kolejny atrybut wiosny w warzywniaku znalazłam pierwszą botwinkę:) już ją miałam porwac i wlec do gara ale niestety została jedna taka maleńka ze na zupkę za mała:( ale jutro rano będe polowała bo naszła mnie ochota nieodparta na botwinkową zupkę:) a wy jak gotujecie botwinkę? bo są różne przrepisy, macie swoje ulubione?/??
U nas dzisiaj ryż z sosem słodko kwaśnym UNCLE BENS z kurczakiem, młoda ma ryż po chińsku.
U nas dzisiaj sznycle z szynki(smażone na maśle klarowanym), domowe frytki i surówki :) dla Młodego mizeria :) dla nas sałata lodowa, ogórek, szczypior i rzodkiewki ze śmietaną :)
Ania - ja to już od dłuższego czasu chodzę bez kurtki:-) Zakładam jedynie cieplejszy sweter i szalik.
U nas dziś mielone, ziemniaki, mizeria dla córki a dla nas zasmażana kapusta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam dziewczyny:) niewiem czy to kwestia przesilenia wiosennego, hormonow czy drobnych zmartwien, ale ciagle chodze przygnebiona, nic mi sie nie chce, najlepiej bym usiadla na kanapie i gapila na telewizor albo poszla spac. Na obiad zrobie bigos z ziemniakami:-)
Moze upieke jakies ciasto, nie mam pomyslu narazie.
dzis u nas fasolka po bretońsku, niestety ze słoika więc mało ambitnie.

za to mam fajny przepis na groszek po francusku wiec bedzie jutro a do tego peiczony kurczak i ryż.
Witam .

Graszka ja mam podobnie od paru dni i nie wiem z jakiego powodu ,po prostu nic mi się nie chce i zmuszam się, ale ty masz prawo z tego pamiętam to za miesiąc rozwiązanie i być może dlatego tak się czujesz ja miałam tak samo z pierwszym synem też wiosennym z drugim zimowym nie miałam takiego nastroju .

Dzisiaj robię cukinie faszerowaną mięsem z pieczarkami z sosie pomidorowym i z fetą .

Pozdrawiam .
Lunaa - co to za groszek po francusku?

U nas dzisiaj będą smażone filety z limandy ;] ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty :]

Dzieć od dzisiaj zostaje w przedszkolu do 16 :) tak Mu się marzą przedszkolne podwieczorki ;P
Witajcie słonecznie:)

U mnie dziś to co wczoraj tylko z ryzem i buraczkami.

Ja mam tylko problemy z porannym wstawaniem, potem sie rozkręcam i mogłabym siedzieć do oporu...no i kładę sie ok północy, pobudka o 6 no i wstawać sie nie chce:p

Graszka leń sie do woli i na zapas(jesli tak wogole można). Za miesiąc jak Dzidziuś przyjdzie na świat, to nie będzie jak. Ja tak nie mialam pod koniec ciąży tylko na początku. Przespałam trzy miesiące hehehehe.
Agusia jutro zrobie to wstawie przepis, wczesniej nie bo jak nie wyjdzie i bedzie niezbyt smaczny to będzie moja wina ;)
U nas dzisiaj wszyscy w domu, tzn. starszy synek ma angine i od wczoraj na antybiotyku, modle sie by mlodszy nie zalapal. Mąż tez ma dzisiaj wolne. Obiad więc robie pod nich- ulubiona pomidorowka z ryzem i placki ziemniaczane. Przed chwilą upieklam rogaliki. Pyszne, kruchutkie i z powidlami :) Przepsi banalny, wykonanie rowniez.
Hokasia, dawaj przepis na rogaliki:-)
do góry