Widok
Co dziś na obiad? cz.30 - wiosenna:-)
http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-czesc-29-zimowo-wiosenna-t526081,1,310.htm
Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
Dziewczyny, oto kolejny wątek kulinarny, poprzedni był już za długi:-)
Witam w wiosennym wątku ;)
Wczoraj jedliśmy zupę jarzynową, gołąbki wyciągnięte z zamrażarki i ziemniaczki :)
Dzisiaj siedzę w szkole, reszta familii na działce. Jadę do nich za 2godz :) przyjeżdżają znajomi i grillujemy(+nakładamy folię na tunel) :) ale bez zbędnego wymyślania ;) dwa rodzaje kiełbasy, sos bbq i tzatziki :)
Na cudowanie będzie jeszcze czas ;)
Wczoraj jedliśmy zupę jarzynową, gołąbki wyciągnięte z zamrażarki i ziemniaczki :)
Dzisiaj siedzę w szkole, reszta familii na działce. Jadę do nich za 2godz :) przyjeżdżają znajomi i grillujemy(+nakładamy folię na tunel) :) ale bez zbędnego wymyślania ;) dwa rodzaje kiełbasy, sos bbq i tzatziki :)
Na cudowanie będzie jeszcze czas ;)
Witam wiosennie ;-)
wczoraj cały dzień spędziliśmy ze znajomymi na działce, był juz tez grill kiełbasy, ziemniaki pieczone (kupne) ,a także gotowe placki ziemniaczane .Uhhh własnie te pierwsze grille są najlepsze ;-) obiadu nie było, syn namówił nas wieczorem na kebaby z Adany na Morenie .
Dzisiaj ziemniaki pure i kotlety mielone z wołowiny ogórek kiszony ;-))
wczoraj cały dzień spędziliśmy ze znajomymi na działce, był juz tez grill kiełbasy, ziemniaki pieczone (kupne) ,a także gotowe placki ziemniaczane .Uhhh własnie te pierwsze grille są najlepsze ;-) obiadu nie było, syn namówił nas wieczorem na kebaby z Adany na Morenie .
Dzisiaj ziemniaki pure i kotlety mielone z wołowiny ogórek kiszony ;-))
Witam poweekendowo:))
Super Graszko, ze założyłas nowy wątek.
U mnie w piątek była rybka, w sobotę zamówilismy sobie pizze z Telepizzy na obiado-kolacje. Dobra była. Bylam z mężem w oceanarium i jakoś nie chcialo sie nam potem gotowac. Mamy tak, ze co roku łazimy oglądać te ryby:))
W niedziele mieliśmy szaszłyki drobiowe.
Na dzisiaj gulasz z mięsa indyczego mieszanego pierś+udziec. Dodałąm troche grzybów do sosu. Pewnie wystarczy do środy, bo zrobiłam z 1,5 kgmięsa. A, że w srody/czwartki mam wychodne to specjalnie robie więcej, by nikt mi nie mruczał, ze obiadu niet:P
Super Graszko, ze założyłas nowy wątek.
U mnie w piątek była rybka, w sobotę zamówilismy sobie pizze z Telepizzy na obiado-kolacje. Dobra była. Bylam z mężem w oceanarium i jakoś nie chcialo sie nam potem gotowac. Mamy tak, ze co roku łazimy oglądać te ryby:))
W niedziele mieliśmy szaszłyki drobiowe.
Na dzisiaj gulasz z mięsa indyczego mieszanego pierś+udziec. Dodałąm troche grzybów do sosu. Pewnie wystarczy do środy, bo zrobiłam z 1,5 kgmięsa. A, że w srody/czwartki mam wychodne to specjalnie robie więcej, by nikt mi nie mruczał, ze obiadu niet:P
Witam dziewczyny :) dzisiaj wiosna pełną gębą, ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam w samym sweterku bez kurtki i było super... tak lekko bez kurtki, szkoda że nie na wadze...:(:( no i kolejny atrybut wiosny w warzywniaku znalazłam pierwszą botwinkę:) już ją miałam porwac i wlec do gara ale niestety została jedna taka maleńka ze na zupkę za mała:( ale jutro rano będe polowała bo naszła mnie ochota nieodparta na botwinkową zupkę:) a wy jak gotujecie botwinkę? bo są różne przrepisy, macie swoje ulubione?/??
U nas dzisiaj ryż z sosem słodko kwaśnym UNCLE BENS z kurczakiem, młoda ma ryż po chińsku.
U nas dzisiaj ryż z sosem słodko kwaśnym UNCLE BENS z kurczakiem, młoda ma ryż po chińsku.
Witam dziewczyny:) niewiem czy to kwestia przesilenia wiosennego, hormonow czy drobnych zmartwien, ale ciagle chodze przygnebiona, nic mi sie nie chce, najlepiej bym usiadla na kanapie i gapila na telewizor albo poszla spac. Na obiad zrobie bigos z ziemniakami:-)
Moze upieke jakies ciasto, nie mam pomyslu narazie.
Moze upieke jakies ciasto, nie mam pomyslu narazie.
Witam .
Graszka ja mam podobnie od paru dni i nie wiem z jakiego powodu ,po prostu nic mi się nie chce i zmuszam się, ale ty masz prawo z tego pamiętam to za miesiąc rozwiązanie i być może dlatego tak się czujesz ja miałam tak samo z pierwszym synem też wiosennym z drugim zimowym nie miałam takiego nastroju .
Dzisiaj robię cukinie faszerowaną mięsem z pieczarkami z sosie pomidorowym i z fetą .
Pozdrawiam .
Graszka ja mam podobnie od paru dni i nie wiem z jakiego powodu ,po prostu nic mi się nie chce i zmuszam się, ale ty masz prawo z tego pamiętam to za miesiąc rozwiązanie i być może dlatego tak się czujesz ja miałam tak samo z pierwszym synem też wiosennym z drugim zimowym nie miałam takiego nastroju .
Dzisiaj robię cukinie faszerowaną mięsem z pieczarkami z sosie pomidorowym i z fetą .
Pozdrawiam .
Witajcie słonecznie:)
U mnie dziś to co wczoraj tylko z ryzem i buraczkami.
Ja mam tylko problemy z porannym wstawaniem, potem sie rozkręcam i mogłabym siedzieć do oporu...no i kładę sie ok północy, pobudka o 6 no i wstawać sie nie chce:p
Graszka leń sie do woli i na zapas(jesli tak wogole można). Za miesiąc jak Dzidziuś przyjdzie na świat, to nie będzie jak. Ja tak nie mialam pod koniec ciąży tylko na początku. Przespałam trzy miesiące hehehehe.
U mnie dziś to co wczoraj tylko z ryzem i buraczkami.
Ja mam tylko problemy z porannym wstawaniem, potem sie rozkręcam i mogłabym siedzieć do oporu...no i kładę sie ok północy, pobudka o 6 no i wstawać sie nie chce:p
Graszka leń sie do woli i na zapas(jesli tak wogole można). Za miesiąc jak Dzidziuś przyjdzie na świat, to nie będzie jak. Ja tak nie mialam pod koniec ciąży tylko na początku. Przespałam trzy miesiące hehehehe.
U nas dzisiaj wszyscy w domu, tzn. starszy synek ma angine i od wczoraj na antybiotyku, modle sie by mlodszy nie zalapal. Mąż tez ma dzisiaj wolne. Obiad więc robie pod nich- ulubiona pomidorowka z ryzem i placki ziemniaczane. Przed chwilą upieklam rogaliki. Pyszne, kruchutkie i z powidlami :) Przepsi banalny, wykonanie rowniez.