Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)

Mamo b, w mojej kuchni w ogole nie uzywam roslolkow w kostkach.
mieso kroje na kawaly grubosci ok 5 cm, dodaje troche sosu sojowego, musztardy, soli, tymianku, ziol prowansalskich suszonych,... rozwiń

Mamo b, w mojej kuchni w ogole nie uzywam roslolkow w kostkach.
mieso kroje na kawaly grubosci ok 5 cm, dodaje troche sosu sojowego, musztardy, soli, tymianku, ziol prowansalskich suszonych, oleju i obtaczam w mace.
Nastepnie smaze wszystko w garnku, do uzyskania zloto- brazowego koloru.
Potem dolewam wody, tk aby mieso bylo przykryte woda.
Dodaje ziele angielskie, listek laurowy a takze wloszczyzne pokrojaona w kostke.
Gotuje do miekkosci.Jezeli sos jest zbyt lejacy- dodaje odrobine rozrobionej wody z maka.

zobacz wątek
11 lat temu
Graszka

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry