Re: Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)
Mamo b do duszenia wlewam tylko tyle wody żeby tylko zakryła mięso, potem jeszcze się odparuje i wtedy nie będzie za dużo. Jak zaklepuję mąką to w kubeczku wsypuję mąkę i śmietanę, dodaję troszkę...
rozwiń
Mamo b do duszenia wlewam tylko tyle wody żeby tylko zakryła mięso, potem jeszcze się odparuje i wtedy nie będzie za dużo. Jak zaklepuję mąką to w kubeczku wsypuję mąkę i śmietanę, dodaję troszkę wody od duszenia i koniecznie roztrzepuje taką małą rózgą bo inaczej grudki murowane:) dla wzmocnienia smaku dodaję troszkę sosu MAGGI i ewntualnie ZIARENKA SMAKU ale niewiele bo jest dość słona. W ogóle ziarenka smaku to moja ulubiona przyprawa do zup i sosów.. wiem wiem że troszkę niezdrowe ale ja ją lubię i nie muszę już kombinować z innymi przyprawami żeby dosmaczyć:)
zobacz wątek