Odpowiadasz na:

Re: Co dziś na obiad? cz.34. Wakacyjna:-)

Emilia ja jagnięcinę i baraninę uwielbiam :). Mieszkam w Irlandii i tutaj jest w każdym sklepie baranina. Kroje mięsko na kawałki i marynuję całą noc, do marynaty cebula, czosnek, olej, bulion taki... rozwiń

Emilia ja jagnięcinę i baraninę uwielbiam :). Mieszkam w Irlandii i tutaj jest w każdym sklepie baranina. Kroje mięsko na kawałki i marynuję całą noc, do marynaty cebula, czosnek, olej, bulion taki w proszku, ziele angielskie, liście laurowe i pieprz, a i przed włożeniem w marynatę moczę mięso ok 30 min w wodzie z octem. Następnego dnia podsmażam mięso i cebulę, i duszę w garnku do miękkości z grzybkami suszonymi. Z kości robię rosół.

zobacz wątek
11 lat temu
~dorcia

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry