Widok

Co na kaszel 9-miesięcznemu dziecku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę napiszcie czy mogę dziecku dac jakiś syrop.Mam w domu mucosolvan i herbabect.Mały zaczął pokasływać,ja z mężem jesteśmy chorzy,noi nie chciałabym żeby synek nie spał w nocy przez kaszel.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
na noc nie daje się syropu wykrztuśnego,właśnie po to aby dziecko spało,a nie kaszlało. Syropy podaje się do godziny 17. Chyba,że jest to syrop przeciwkaszlowy(diphergan,albo cos na codeinie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale jego męczy suchy kaszel i nie może zasnąć bo kaszle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
difergan- ale tylko po konsultacji z lekarzem
mozesz zrobic inhalacje z samej soli fizjologicznej, nawilzyc powietrze, wywietrzyc pomieszczenie ale uwazaj aby nie wychlodzic maluszka.
Podac wit. C ( cebion ) i wapno w syropie choc jest nie wskazane przy suchym kaszlu.
Polecam ci jednak wezwac lekarza, np. Dr Sikorska-Wisniewska aby go osluchala, bo z kaszlu szybko robi sie zapalenie oskrzeli i pluc.
Flegamina w kroplach do 17
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
akurat w piatek bylam u lekarza i na kaszel mamy syrop PULNEO,ale jest na recepte...
image
acha plus do tego wapno i wit.C
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy na kaszel SINECOD, jest bez recepty, 10 kropelek na noc, jest przeciwkaszlowy. Ale oczywiście polecam jak najszybciej udać się do lekarza. U nas zaczęło się niewinnym katarem, a obecnie mamy zapalenie oskrzeli i przepisany antybiotyk. Wszzystko potoczyło się w ciągu kilku godzin. U takich maluszków od infekcji do poważnej choroby jest tylko chwila. Radzę trzymac rękę na pulsie i życzę dużo zdrówka.
zgadzam sie z kolezanką powyzej zdecydowanie.ja polecialam z mala do lekarza jak tylko pojawil sie kaszel i katar i na szczescie obyło sie bez antybiotyku.pare dni dluzej i napewno by był.
image
Właśnie czekamy na lekarza,zobaczę co nam przepiszę.
Ania - daj pozniej znac kogo udalo Ci sie "sciagna" i jakie wrazenia.
image
image
Była u nas Pani Dr.Katarzyna Plata,dość rzeczowa,najważniejsze że jestem już spokojniejsza,Mati ma zapalenie gardła,na szczęście z dolnymi drogami oddechowymi jest wszystko w porządku,dostał syropek homeopatyczny Stodal.Na zbicie gorączki przyjmuje nurofen dla dzieci,ale dzielnie znosi infekcje,ma apetyt,jest żywotny prawie jak zawsze,tylko bardziej marudny i ospały.Cały dzień kima po pół godziny,teraz śpi już godzinę.
Moj maly ma kaszel i katar i dajr mu ibum czy dobrze
Lepiej robić inhalacje bo ibum to nie leczy tylko działa przeciwzapalnie a skoro nie gorączkuje to nie ma sensu.
popieram przedmowczynie- jak najmniej przeciwgoraczkowych skoro nawet nie ma goraczki...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry