Widok

Co na kolacje dla 9 miesięcznego dzieciaczka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój 9 miesięczny synek nie chce jeść wieczorem kaszek... zawsze dawałam mu około godziny 19 ale od jakiegoś czasu zjada tylko parę łyżek i więcej już nie chce :(
Wcześniej zjadał porcję ze 150ml wody.
Przeważnie kupowaliśmy kaszki mleczno-ryżowe BoboVita albo BabyDream.

Co oprócz kaszki można dać maluszkowi na kolację?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podlanczam sie pod pytanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój też do tej pory jadł kaszki na wieczór, od kilku dni nie chce, to daję mu kaszkę na drugie śniadanie a na kolacje więcej mleczka, zjada koło 230 ml czy nawet więcej (to samo rano o 6) i spokojnie przesypia całą noc. Nie jest powiedziane, że koniecznie na kolację ma być kaszka, po prostu mój wieczorem robi się leniwy i chce possać na uspokojenie, pod koniec jedzenia zasypia i tylko przekładam go do łóżeczka.
Ja synka jeszcze karmie piersia i jednak walabym mu cos jeszcze dac przed snem aby nie mial pustego brzuszka... tylko nie wiem co
image
Mój synek zaczął jeść kolacje, jak miał mocno ponad dwa lata. Do tej poty dostawał tylko butlę z zagęszczonym mlekiem do łóżka (a jest z tych dużych dzieci, nie chucherko)

Jak maluch nie jest wyraźnie głodny, to bym nie przekombinowywała.
pory, nie "poty" ;)
jak nie chce jeść na kolację kaszki, to masz pecha...:( chodzi Ci zapewne o to, żeby się nie budził (a jednocześnie Ciebie) na nocne karmienie. No ale cóż, jak nie chce jeść to jednak musisz to przetrwać, bo takiemu maluszkowi nie daje się nic innego na kolację, jak napisała Agatha, albo mleko albo kaszka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko że on mi się strasznie często budzi w nocy po około 4 razy i pediatra mówiła że on pewnie jest głodny i abym dawała mu kaszkę przed spaniem ... ale on już nie chce jeść tych kaszek :(
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to musisz karmić w nocy, podono nocne karmienia naturalne nie są tak szkodliwe na zęby jak mm, ale możesz spróbować, jak się obudzi w nocy dać wodę. Dawałam najpierw z kubeczka ale potem skubany jak już zobaczył kubeczek to ryk był nieziemski,rozkręcił kilka razy potężną awanturę, potem dałam z butelki wodę, dwie nieprzespane noce i się odzwyczaił..
a próbowałaś dawać sinlac? podobno dzieci bardzo lubią tę kaszkę, może i Twojemu zasmakuje. Mój wcina, z butli, dodaję do niej owoce (deserek ze słoiczka)
mój mały czy zje mleko z kaszką czy bez to i tak się budzi kilka razy w nocy. I juz mnie wkurza jak wszyscy mówią że może się w dzien nie najada. Przeciez nie będę mu na siłę wciskac :/
image image
Słyszałam, że dzieciaczki czasem budzą się w nocy bo chcą poprzytulać się do mamy i tak se myśle, że mój synek chyba tak ma bo jak budzi się w nocy to on tylko pare razy pociumka cycula i dalej sobie śpi
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry