Widok
Co na kolacje dla 9 miesięcznego dzieciaczka?
Mój 9 miesięczny synek nie chce jeść wieczorem kaszek... zawsze dawałam mu około godziny 19 ale od jakiegoś czasu zjada tylko parę łyżek i więcej już nie chce :(
Wcześniej zjadał porcję ze 150ml wody.
Przeważnie kupowaliśmy kaszki mleczno-ryżowe BoboVita albo BabyDream.
Co oprócz kaszki można dać maluszkowi na kolację?
Wcześniej zjadał porcję ze 150ml wody.
Przeważnie kupowaliśmy kaszki mleczno-ryżowe BoboVita albo BabyDream.
Co oprócz kaszki można dać maluszkowi na kolację?
mój też do tej pory jadł kaszki na wieczór, od kilku dni nie chce, to daję mu kaszkę na drugie śniadanie a na kolacje więcej mleczka, zjada koło 230 ml czy nawet więcej (to samo rano o 6) i spokojnie przesypia całą noc. Nie jest powiedziane, że koniecznie na kolację ma być kaszka, po prostu mój wieczorem robi się leniwy i chce possać na uspokojenie, pod koniec jedzenia zasypia i tylko przekładam go do łóżeczka.
jak nie chce jeść na kolację kaszki, to masz pecha...:( chodzi Ci zapewne o to, żeby się nie budził (a jednocześnie Ciebie) na nocne karmienie. No ale cóż, jak nie chce jeść to jednak musisz to przetrwać, bo takiemu maluszkowi nie daje się nic innego na kolację, jak napisała Agatha, albo mleko albo kaszka.
to musisz karmić w nocy, podono nocne karmienia naturalne nie są tak szkodliwe na zęby jak mm, ale możesz spróbować, jak się obudzi w nocy dać wodę. Dawałam najpierw z kubeczka ale potem skubany jak już zobaczył kubeczek to ryk był nieziemski,rozkręcił kilka razy potężną awanturę, potem dałam z butelki wodę, dwie nieprzespane noce i się odzwyczaił..