Widok

Co na parapetówkę ...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
gdy ludzie mają już wyposażenie z poprzedniego mieszkania :(
do 150zł

bubububbb

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w tej chwili sama bym się ucieszyła z http://www.tesco.pl/produkty/wyjatkowe-oferty-agd-rtv/maszynka-do-miesa-zelmer-886.5 :)

http://www.tesco.pl/produkty/agd

a może zrób jakiś fajny kosz smakołyków, ładnie zapakowany? :P winko, czekoladki, kawa i co tam jeszcze :]

może w tym wątku znajdziesz jakąś inspirację? http://forum.trojmiasto.pl/Maly-prezent-z-okazji-slubu-t264295,1,16.html

niby było do 50zł ale zawsze możesz wybrać bardziej wypasioną wersję "czegoś" :]
no cóż skoro wszytko mają to można kupić t co już mają ale ładniejsze ;)
ja bym się ucieszyla z ładnego kompletu do wina np

image

Uploaded with ImageShack.us

albo karafka?
Jeśli z poczuciem humoru to pomyślalabym nad tortem z papieru toaletowego ;) http://euphoriahandmade.blogspot.com/2011/11/tort-z-papieru-toaletowego-rozowy.html my dostalismy i to chyba był najbardziej oryginalny prezent ;)

Jeszcze dostalismy taki duzy szklany wazon,ramke na zdjęcie, pościel, patelnie, ręczniki, wino i kieliszki i nie pamietam..... ale jeszcze dwie parapetówki przed nami wiec sie okaze ;)
a może szkło, szklane wazony, kieliszki, jakiś fajny gadget do kuchni - otwieracze do butelek - generalnie neutralne rzeczy. A może duży koc?

Ręczniki - nie ! Każdy ma inny gust i może mają jakąś wizję(ja tak mam , każdy domownik inny kolor-równa seria)

Bon - zawsze mile widziany
CIezko trafic z czyms, zeby wlasnie nie wyladowalo w szafie...
dla mnie najlepszy prezent to chyba bon na zakupy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam bon do jakiegoś sklepu chyba że naprawde znasz gust tych ludzi.

największym niewypałem dla mnie są duże kwiaty doniczkowe. Tak jak dostałam tak samo je oddałam dalej każdy ma swój gust i poprostu mi nie pasowały
Jak dla mnie karta podarunkowa w Ikea, Home&you, Duka! Marzenie jak dla mnie :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja osobiście ucieszyłabym się z ładnego wazonu albo stojaka na wino
ale jeżeli znajomi wszystko mają to karta podarunkowa jest dobrym pomysłem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My idąc do przyjaciół na parapetówkę kupiliśmy Im ceramiczne kubki z podgrzewaczami do grzańca, bo wiemy że lubią :P no i butelkę grzańca ;) a dodatkowo na Ich parapetówę zrobiłam trochę jedzenia :D
a może podpytasz? albo jeśli znasz kolorystykę pomieszczeń to:
- ręczniki (tego nigdy nie za dużo)
- fajny wazon/donica (ostatnio kupiłam piękną w Castoramie taką dużą stojącą glinianą - idealnie do wnętrz)
- może ładna kapa na łóżko
- komplet ładnych kieliszków to też super pomysł
- roślinki w donicach - coś co lubią (jeśli lubią)
- książka o winach + grawerowana szkrzynka z winem i kieliszkami
komplet żarówek energooszczędnych...;p
Gdybym ja miała wybierać, to wybrałabym propozycję Agusi, czyli taki kosz z fajnym żarciem. Kumpela kiedyś dostała coś takiego, z różnymi makaronami, oliwami, oliwkami, pomidorami w różnych postaciach, winami i książką o kuchni włoskiej - wszystko zapakowane w gustowny wiklinowy kuferek.

Ręczniki, pościele i ściereczki kuchenne pooddawałam potrzebującym, bo ani w moim guście, ani się w szafie nie mieściły.
Durnostojki łapiące kurz stoją w jakimś kartonie schowane. Głupio mi wywalić, a nie lubię trzymać takich rzeczy na wierzchu.

Bon na zakupy fajna rzecz, ale jak to ktoś już sugerował, jest to pójście na łatwiznę i mało osobisty prezent.

Ja akurat lubię świece i ucieszyłabym się z dużej ilości grubych świec i np. szklanych podstawek pod nie - jak najprostszych. Taki prezent można od razu na parapetówce wykorzystać ;)
image
albo większa podstawka z kilkoma świecami
{img]http://www.ikea.com/pl/pl/images/ssc/seria-florera__0104426_XXXXXXXX_SA.JPG
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie wkleiło się
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
taka karta podarunkowa jak np.do Ikea to super pomysl. najbardziej bym sie z tego ucieszyla i kupila co naprawde potrzebne, a nie kolejny drobiazg do postawienia...ciezko trafic na gust
Ja proponowałabym jednak zestaw np. wypasionych szmatek najwyższej jakości z kilkoma środkami czyszczącymi, np. takimi ekologicznymi i to wszystko w super zabawny i ciekawy sposób opakowane, z odpowiednim napisem.
Będzie praktyczne, przydatne, w gust nietrudno trafić, bo sprzątać każdy musi i jeśli opakowanie fajowe, to beka będzie na pewno :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Żadne prezenty....bezsensowne wydawanie kasy...każdy ma swój gust, swój pomysł na własne mieszkanie...osobiście nienawidzę, jak ktoś bez konsultacji kupuje coś do wnętrza..../takim sposobem mam pochwane w szafach obrazy, filizanki i inne d*perele/....a już o zgrozo jakieś figurki!

MOje typy to: karta podarunkowa, lub po konsultacji pościel, sztućce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ps. i co by nia pisać, to na parapetówę to zawsze flaszka:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
My dostaliśmy od jednych znajomych dużą drewnianą tacę ze stojakiem do podawania śniadań do łóżka :) prezent w 100% udany chociaż najczęściej stosowany niezgodnie z przeznaczeniem - do korzystania z laptopa w łóżku czy na kanapie.
A może taki zestaw do kąpieli

http://www.groupon.pl/deals/cala-polska/Pachnidlapl/4653597?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_95&a=1661

a znasz wystroj mieszkania?
jesli tak, to dopasuj dwie super lampki nocne do sypialni, takie glamour ;) zawsze beda ok! a nawet jesli maja jakies, to przestawia do innych pokoi!
mi osobiscie aktualnie podobaja sie lampki ze srebrna noga, albo srebrnym kloszem, do nabycia nawet w Ikea, widzialam dzis nawet swietne kloszyki w Leroyu, takie jakby misiowe :) byly czarne, srebrne i taki ciemny turkus. bomba do srebrnej nogi! i moze w tym samym kolorze jakies dwie poduszki na lozko! albo same powloczki na poduszki, takie dekoracyjne (wczoraj nawet podawalam, kupilam w Pepco sliczne w kolorze ciemnego turkusu wlasnie z wzorkami, super)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry