Widok

Co na pierwsze zmarszczki mimiczne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam 27 lat,dość dobrze widoczne zmarszczki na czole,szczególnie jedna wyryta krecha i dwie pionowe między brwiami.Co zacząć stosować,jakie kremy?Czy naprawdę są skuteczne,czy szkoda na nie kasy,bo wiadomo że jakieś dobej jakości trzeba kupować,a może jakiś zabieg u kosmetyczki.Poradzcie coś,spędzają mi one sen z powiek.Z góry wielkie dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam CLARINS Multi-Active Nuit Youth recovery cream, dość drogi :-((, ale według mnie działa, zmarszczki mniejsze, szczególnie wokół oczu. Właśnie kończę słoiczek :-(
I na ile Ci to starcza,cena gruba,nie lepiej zainwestować w jakiś zabieg kosmetyczny,nie wiem może botox taniej wychodzi?
Botox to za wcześnie :-)) a i tak działa na kilka miesięcy. Jestem po pierwszym zabiegu pillingu migdałowym, zobaczymy, czy będą efekty (jeszcze 4-3 zabiegi).
Krem jest do stosowania wieczorem, jest dość wydajny, na mnie działa. W Wlk. Brytanii w sklepie internetowym znalazłam go za 40 funtów.
Niestety, trzeba się pogodzić z wiekiem, a zmarszczki mimiczne nie są takie złe :-)- dodają charakteru :-)
aaaaa -krem jest do stosowania po 30-tce!
moja internistka mówiła mi że najlepszym kremem jest Oliwka Bambino:)

Zamów http://www.activeholidays.pl/najlepsze-wypelniacze-z-lidokaina/ efekty zobaczysz naprawdę szybko.
Ja polecam Yves Rocher Inositol Vegetal -dla mnie jest super uzywam od kilku lat. Osobny na dzien i na noc. Inne ich kosmetyki przeciwzmarszczkowe tez sie sprawdzaja-maja serie dla roznych grup wiekowych-moja mama tez od wielu lat zadowolona. Warto miec karte stalego klienta albo zarejestowac sie w necie (to dwie osobne sprawy w tej akurat firmie) dostajesz wowczas ciekawe oferty promocyjne i wtedy warto kupic "na zapas" ;)
Ja też miałąm bruzdę na czole miedzy brwiami i az żałuje że nie zrobiłam zdjecia przed i po...

W kazdym razie polecam serum Estee Lauder- Idealist
a ja ci polecam botox. nie prawda, że za wczesnie. wystarcza na rok i ładnie wyprostuje ci lwią między brwiami u krechę na czole. ja nie wierzyłam, że moja się wyprostuje , a jednak;) a miałam ją przynajmniej od 10 lat (taka nasza uroda rodzinna) po to podaje się botox, żeby kolejne się nie pogłębiały. w tej chwili wszycy najlepsi dermatolodzy podają różne wypełniacze i nie mają nic przeciwko. tylko kwestia ceny
image image
a ja polecam piguły - Relastan - zawiera kwa hialuronowy (czy jak on tam sie nazywa..) u mnie efekty były naprawde widoczne. kremy jakos mnie nie ruszały..
Dziewczyny, tak z ciekawości :) Jaki jest koszt botoxu ?
image
image
średnio 400 za jedną okolicę - czoło lub, między brwiami lub oczy... albo 1000 za całą twarz.
image image
Ja tez mam taką kreskę a nawet 2 male miedzy brwiami. U mnie tez to rodzinne. Do tego nosze okulary a czasem nie i mruże oczy. No i narwaniec ze mnie więc bogata mimikę mam. Powiedz proszę w jakim gabinecie robilas ten botox i jaka cena. Szukam tez info w Gdańsku, gdzie dobrze i bezpiecznie robią kontur ust.Pozdrawiam
acha, mam 29 lat czyli w sumie juz czas na botox. Generalnie nie wygladam na tyle, tylko ze te 2 krechy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
już czas na botox.........

dżisas
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobrze robi dr Pernak w sopocie , znajdziesz jego stronę w necie. na czole miałam naprawdę mega głębokie kreski.
image image
a robią całe czoło za te 400 czy jedną super zmarszczkę,jak to jest?Noi jak często trzeba powtarzać,raz na pół roku czy częściej?I najważniejsza sprawa skutki uboczne po latach,są jakieś?
MamaMarty a powiedz jaki jest koszt tego serum?Nie wiem czy mam wydawać kasę na kremy,które trzeba szukać metodą próbowania aż sie dobierze któryś,a tak jeden zabieg i po zmarszczce,przecież to o wiele mniejszy koszt,tyle ze trzeba wyłożyć od razu w gotówce.
za 400 masz całe czoło. ja miałam trzy poprzeczne krechy głębokie i było to moją zmorą. miałam już je jak miałam 23 lata;( od tegpo czasu mineło ponad 10 lat i się pogłębiały. a teraz nie ma ponich śladu;) taki niewielki, ale te między brwiami wyprostowały się zupełnie. ja jestem zadowolona. ale jest tyle zwolenniczek co przeciwniczek. koleżanki robią raz w roku przed wakacjami. bo tak wystarcza. i też są zadowolone. mówią, że żałują, że tak późno się zdecytowały. a ja namówiłam jeszcze moją mamę, bo schudła 8 kg (robiła inplanty i jeść za bardzo nie mogła) i ta buzia jakby zapadnięta była. a teraz ma ładną pełną i wygląda na 10 lat młodszą. i jest bardzo zadowolona. nie ma efektu naciągniętej buzi, jak w telewizji, tylko po prostu zdrowszej. ale wyboru każdy musi dokonać sam;)
image image
ok. 300 zł
masakra z tą ceną,i starcza na miesiąc,co?
mi na więcej
LidiaM a w jakim wieku najwcześniej można,ja mam dość młodą,delikatną cerę,nie wiem czy mi nie odradzą,a gdzie robiłaś?Starcza na rok?Lwia zmarszczaka osobno,czy też zalicza się do czoła?
Siostra moja zafundowała sobie botox, ale w okolice oczu, wiek siostry 26 lat. W czoło ponoc nie wstrzykuje się, bo czoło podtrzymuje mięśnie twarzy i można później maskę mieć na twarzy. Płaciła w Gdyni 500 zł, zabieg widoczny po 14 dniach, utrzymuje się do 6mc.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
forumka, napisz do mnie maila, nie chę tak się tu rozpisywać. ale lwia jest osobno płacona.
image image
Dziewczyny podajcie dobra klinike na zabiegi z Botoxu:)
Mamamarty- ten o ?:

http://allegro.pl/estee-lauder-idealist-orginalny-75ml-najtaniej-i1194411724.html

Muszę mojej mamie dać cynka, bo ona się usilnie "botoxuje", a to też uzależnia, bo jak tu nie kontynuować bycia Pamelą Anderson :)Przecież nie może być widac zmarszczek w wieku 60 lat!!!!!!!!!!!

heheh
image

image

Kremy są słabe. Kwasy to potęga w walce ze zmarszczkami. Najlepszy migdałowy albo hialuronowy (o ile tak się to pisze). Raz w miesiącu i skóra gładka.
Aniu tak. Ale to tak na naszą cerę.

Mamie polecam "Prefectionist" też EL

Też działa :)

No i do dojrzałej cery to wypróbowane przez moją teściową kremy z serii "Precision" Chanel.

No to to już wogóle petarda. Ja wspomagałam sobie własnie tym kremem ta bruzdę między brwiami :) Miałam wrażenie że po tygodniu była mniejsza :p
Lidia, opowiedz jeszcze o tym botoxie....ja już od dawna się nad tym zastanawiałam. Tyle, że czoło to ja mam piękne...ale pod oczami....masakra.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
tinker napisz do mnie na maila, pytaj o co chcesz;)
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry