Widok

Co na szorstkie dłonie?

Dziewczyny, pomóżcie, bo nie mam pojęcia czego używać.
Wszystko mnie zaczyna uczulać (nigdy nie miałam takich problemów), zaraz mam takie czerwone place między palcami, a skóra pęka. Na dzień dzisiejszy jedyne czym mogę myć do biały jeleń.
Nawet zauwazyłam, że oilatum dolewane małej do kąpieli uczula mnie.
Od kilku dni stosuję krem barierowy emolium i jest troszke lepiej.

Polecicie coś? Najlepiej jakiś krem, bo zimno i trzeba ręce czymś smarować...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja używam czerwonego kremu z Garniera i w moim przypadku sprawdza się super. Czasami zastępuje go kremami z Ziai tymi z proteinami jedwabiu. Też są całkiem fajne, a dużo tańsze. A moja babcia na przesuszoną skórę smarowała na noc dłonie czy stopy smalcem, wkładała rękawiczki i skarpetki i rano wszystko było gładziutkie. Ja nie testowałam, jakoś nie mogę się przełamać, ale widziałam że efekty są naprawdę super po takiej kuracji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam zwykły krem z witaminą A;) kosztuje grosze, a jest świetny.
The woods are lovely, dark and deep...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki.
Polecam zwykły, najtańszy rossmanowy krem http://extraprodukt.pl/img/2013/08/Isana-Med-krem-do-r%C4%85k-do-piel%C4%99gnacji-suchej-i-szorstkiej-sk%C3%B3ry-212x300.jpg
Mam odwieczne problemy z suchą skórą rąk w okresie jesienno-zimowym.
Zawsze swędzi, piecze i szczypie.
Próbowałam już chyba wszystkich kremów do rąk z różnych półek cenowych i ten jest najlepszy, ma tez bardzo dobry skład. Jest rewelacyjny!

Bardzo dobra jest też maść linomag i olej ze słodkich migdałów, ale ten rossmanowy krem łatwiej się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustych rąk.

Do mycia (nie tylko rąk) polecam naturalne mydło marsylskie - oliwkowe, jak tu http://krainamydla.com/pl_PL/p/Mydlo-Marsylskie-OLIWA-Z-OLIWEK-300G/585?gclid=Cj0KEQiAu_GmBRDhtK-kzqKcuJwBEiQAJvB8n3zaGVXw-jL_kElaGfknExVDHGNkNX1rLogiLqYjtzQaAj3t8P8HAQ (na allegro można je kupić taniej) :)
niezawodny i pomaga w mig :) krem do rąk z Body Shopu - coś zielonego na tubce, nie jest tani, ale bardzo wydajny i dla rak - częste mycie, gotowanie, zmywanie + zimno na dworzu rewelacyjny a testowałam dużo różnych
z aptecznych La Roche Possay - Lipikar - mój mąż lata temu odmroził sobie dłonie co roku miał problem z zimą, odkąd używa tego kremu jest o niebo lepiej, w końcu mu nie pękają dłonie.
Kremy z mocznikiem dość mocno go szczypały, miał po nich czerwone ręce.

Z naturalnych - ja nie mam jakiś większych problemów, smaruję sobie dłonie olejem kokosowym i jest super.
tylko krem z mocznikiem. polecam Cerkoderm. są ste żenia 15 i 30% w zależości od stopnia zniszczenia dłoni.
Podbijam,napiszcie co aktualnie warto w drogerii czy aptece kupic do suchych,zniszczonych dłoni.
parafiniarka. mozna kupic na allegro za ok 80 zl+ parafina za ok 7-10zł. przed kazdym zabiegiem myjemy rece i nakladamy krem lub maske. wygladza skórę rąk :)
bardzo dobra i super na popękane dłonie jest też maść propylisowa. Oczywiście pod warunkiem,że nie jest się uczulonym na miód i produkty pochodzenia pszczelego.

Można ją kupić w aptece i chyba też w sklepach zielarskich. Trzeba jednak uważać, bo jest to maść brudząca, więc raczej do stosowania na noc i najlepiej z rękawiczkami. Ale efekty praktycznie natychmiastowe :)

Przy moich szorstkich i pękających do krwi dłoniach, ze skłonnością do uczuleń na większość nawet najlepszych kremów to prawdziwe wybawienie :)
ja mam super serum z farmona professional z olejkiem arganowym do suchych dłoni

http://farmona-sklep.pl/produkt/71352-intensive-lipid-system-serum-do-dloni-i-paznokci-50-g.html
Dodam że cały koszt to ok 20,00zł. Maść kosztuje ok 3 zł.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Miałam ten sam problem, skóra pękała mi do krwi. Próbowałam różne kremy aż mi ktoś polecił najprostszy sposób... w aptece kupiłam maść ochronną z witaminą A. Posmarowałam grubą warstwę i nałozyłam bawełniane rekawiczki na noc, nastepnego dnia dłonie prawie zdrowe...trzy dni i po kłopocie. Stosuję to regularnie - w szczególnosci zimą...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
A ja jestem na bierzaco z problemem suchych pekajacych do ran rak i potwierdzam skutecznosc Neutrogeny z czerwona nakretka. Kupilam wczoraj, uzylam dopiero 3 razy a juz jest poprawa. Swietny krem! Polecam!
Przy takich problemach skórnych polecam linomag :D
Sprawdzona mascia jest tez dernilan Herbapolu. do wyboru masc i krem. Masc bardzo tlusta, najlepiej na noc.
Szybko pomaga, można tez stosować na stopy.
Nie aż tak potężnie, ale można upolować czasem jakieś fajne promocje ;) warto śledzić więc!
polecam maslo shea na spróbowanie. jest niedrogie, mi pomoglo a przetestowałam mnóstwo kremów.
problemem może być zapach ale on znika bez sladu po 15 min
Czy ceny w internecie bardzo różnią się od tych w aptece?
z tego co ja wiem, to tego typu kremy znajdziesz wyłącznie w aptekach, lub aptkach internetowych, ale może Ekspert będzie wiedział coś więcej na ten temat
do góry