Widok

Co na szorstkie dłonie?

Dziewczyny, pomóżcie, bo nie mam pojęcia czego używać.
Wszystko mnie zaczyna uczulać (nigdy nie miałam takich problemów), zaraz mam takie czerwone place między palcami, a skóra pęka. Na dzień dzisiejszy jedyne czym mogę myć do biały jeleń.
Nawet zauwazyłam, że oilatum dolewane małej do kąpieli uczula mnie.
Od kilku dni stosuję krem barierowy emolium i jest troszke lepiej.

Polecicie coś? Najlepiej jakiś krem, bo zimno i trzeba ręce czymś smarować...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Neutrogena mi najbardziej pomaga...
A może spróbować zaleczyć maścią witaminową?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam to samo... tez musialam zmienic plyn do naczyn, ale genralnie jak przychodzi jesien skora na dloniach zaczyna mi pekac i jest strasznie szorstka. No nie mam innego wysjcia ciagle smaruje rece kremami i to pomaga. Teraz uzywam kremu do rąk firmy Dax cosmetics i jest dobry. Przynamniej mi pomaga
idź do apteki i kup jakiś krem z najwyższą zawartością mocznika, najlepiej byłoby robić sobie z niego gruby kompres w rekawiczkach na noc
ja polecam tylko i wyłącznie NEUTROGENA, tylko to musi być ten z wazeliną przezroczysty, a nie kremowy, z czerwona zakrętką, jest drogi i jest go niewiele w tubie, ale absolutnie nic innego mi nie pomaga
odkąd zaczęłam używać krem do rąkz tej serii, to moje problemy z pękającą i suchą skórą zniknęły. kupowałam chyba wszystkie dostępne kremy, balsamy i maseczki do skóry dłoni i nic. ten krem jest dla mnie rewelacyjny
http://bielenda.pl/beauty-milky/
ja mam tak tylko zimą jak mi dłonie marzną np. rano , jak zimą przyjdę z dworu i zaraz np. naczynia zmywam w ciepłej wodzie potem ręce mam suche i popękane na bank. Czasem trzeba zmmienic płyn do mycia naczyń ...Genaralnie uzywam wtedy balsamów syna do skóry atopowej i kremów natłuszczających do rąk.
Ja też niczego nowego nie używam, ale widzę, że uczulają rzeczy, które nidgy nie uczulały...
Od kilku dni mam to samo ;/
pęka mi skóra na dłoniach
pomaga mi bepanthen i kąpiel w siemieniu lnianym
nie wiem od czego to, ale u mnie na bank nie uczulenie bo nic nowego nie używam
do góry