Widok

Co na wypadające włosy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie wszędzie. A przy myciu, to już w ogóle.
Karmię piersią, więc nie wiem czy jakieś suplementy mogę stosować :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"efekt jest widoczny dopiero po 3 miesiacacha "

To prawda na efekty regularnego stosowania trzeba poczekac.
wlosy przestaly mi wypadac jakis miesiac po zakonczeniu karmienia piersia, tj, po 11 miesiacach.
I nie martw sie - ja nie wylysialam!
wlosy owszem byly wszedzie, ale nosilam w domu opaske i wiazalam je w kitke, dzieki temu musialam je tylko zbierac z poduszki.
Teraz zakupilam dobry szampon i staram sie jesc tylko zdrowe i pozywne rzeczy aby wzmocnic caly organizm. Suplement diety w postaci witamin w tabletce do mnie nie przemawia, efekt jest widoczny dopiero po 3 miesiacacha koszt znaczny. Lepiej wcinac musli, szpinak i brokuly :)
Niestety po porodzie jak piszą dziewczyny to norma.

Nie bój się nie wypadną wszystkie chociaż czasami ma się takie wrażenie.

Ja stosowałam Capivit piękne włosy i trochę pomogło ale to co miało wypaśc to i tak wypadło.

norma.u mnie sie zaczelo jakies pol roku po porodzie.masakra doslownie.
od 4 miesiecy biorę BELISSĘ (do kupienia w aptece) dwie tabletki dziennie,rano jedna,wieczorem jedna.szczerze to nie wierzylam w efekty,ale to DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wlosów wypada o polowe mniej!
norma, norma..to co nie wypadało w ciąży teraz musi wypaść ;)
moje włosy były po prostu wszędzie i w takich ilościach, że masakra.. jak je złapałam na głowie to wyciągałam garściami.. po ok. miesiącu się skończyło, ale mówią, że to może trwać tak długo, jak karmi się piersią.. podobno nie można brać żadnych tabletek na wypadanie itp. ewentualnie jakieś szampony, odżywki, ale to i tak raczej niewiele prawdopodobnie zmieni ;)
aha, nie wiedziałam, że to norma...
witaminy biorę, a raczej staram się brać (czasem zapominam)
a bierzesz te witaminy co się w ciązy bierze ???
wypadanie włosów po porodzie to normalna rzecz niestety mi przeszło po ok. pół roku dopiero

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry