Widok

Co pod suknię?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, wiem jedno że chce pończochy samonośne, ale zaczęłam się zastanawiać w jakim kolorze powinny być: czy w kolorze sukni czyli jakiś delikatny odcień białego, czy może w kolorze naturalnym skóry?
Co Wy kupujecie, zaznacze że w trakcie wesela chcę zmienić buty na czerwone z lekko odsłoniętym palcem( są wycięte), więc chyba w kolorze naturalnym byłyby lepsze, co wy zakładacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no cóż...pudło

wymądrzanie się nie wyszło Tobie zdecydowanie :)
złośliwość także...

chodnikowy język to nie tylko słowa a także intencja wypowiadanych słów, myślę ze znacznie bardziej chodnikowa jest bezinteresowna próba bycia złośliwym... zwłaszcza że temat wątku tyczy rajstop w upale.

pozostaje mi życzyć miłego dnia koleżance polonistce, gdybyś zajęła się czymś konstruktywnym, a nie cenzurowaniem słów na forum i czepianiem się czegokolwiek w celu zabłyśnięcia, może świat by na tym jakoś skorzystał :)

gdybyś musiała więcej mówic a nie kleic materiał- to nie mialabys ani jednej.

wulgaryzm wulgaryzmem, ale jak dla mnie --wypowiedz dno. po raz kolejny.

nikt nie udaje arystkoratki- tylko w pewnym wieku chodnikowy jezyk zaczyna przeszkadzac.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
1. utraty klientów nie zauważam, może dlatego ze jak już niejednokrotnie pisałam weselnik nie jest jedynym ich źródłem :))

2. może dlatego ze większość moich klientek przychodzi do mnie po dobry towar a nie egzaltowane gadki :)))

3. "ukiszona dupa" nie jest wulgaryzmem, podejrzewam ze wydźwięk podobny będzie do "usmarkanego nosa" i "spoconych nóg"

generalnie jak ktoś nie wie jak się czepić to udaje arystokratę typu "bułkę przez bibułkę a ...cała paszczą - resztę sobie dopowiedz o delikatna, z domu Francuski Piesek, a słoma z butów wystaje hehe

.. no i ten spocony tyłek

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kolejna wypowiedz na poziomie chaberku- "ukiszona dupa" Brawo !
to juz zrezsta nie pierwsza. nie dziw się ze tracisz klientów, troche kultury i rozeznania w temacie.
;) ja też zamierzam wystąpić na gołe nogi i nie widze w tym nic złego.
super napisane i podpisuję się pod tym :)

zwłaszcza pod ukiszoną dupą :D:D
"ukiszona i spocona w rajstopach dupa przy 35*C to sama klasa i elegancja :)"

pięknie napisane ;)
brawo !!! ;)
a odpowiadając na opinie AgiB...

faktycznie ukiszona i spocona w rajstopach dupa przy 35*C to sama klasa i elegancja :)

a jeszcze i te poty w końcu na twarz wystąpią w postaci nieszczególnej miny... sam szał,

i całe wesele myśleć ze się umrze jako berlinka w gumowatym ubranku - po prostu rewelka,

byłam na wielu weselach i widziałam wiele gołych nóg i sandałków, przypominam ze klasa to nie tyle cecha ubioru co charakteru

a wybitnym bezguściem i brakiem wyczucia jest sztywne trzymanie się wytycznych, bez zastanowienia nad ogólnym kontekstem i samopoczuciem....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ma siły która by mnie zmusiłą do załozenia rajstop latem :)))

jakbym miała długą suknie i wiedziała ,że nie będzie okazji do zdejmowania butów - na 1000% miałabym gołe nogi, nie widze w tym nic niestosownego.

inaczej sprawa się ma jak się idzie w gości i trzeba zdjąć sandałki , wtedy bosa noga na czyimś dywanie faktycznie może wyglądać nieelegancko , ale tu ratują nas pończochy...

ale na ślubie chyba się w kościele nie ściąga butów z tego co wiem :))
chociaż ludzie są różni...

Huanita, a jak ktoś ma pieniądze to nie może oszczędzać??????????? co ma jedno do drugiego????????????
ładnie tak jechać na kogoś z niezalogowanego nicku hmm?

jak zwykle ostola- królowa szyku i elegancji - he he :)
twoje opiewane stroje, amkijaze dopradzaja mnie do smiechu.
opowiadasz o tym jak duzo masz pieniedzy, potem by zaoszczedzic to kupujesz tanio pieluchy.

btw. niedawno szukałas litosci u forumek, ktore najpierw objechałaś- opowiadałas ze nie mozesz miec dzieci... ty jestes chora, dziewczyno.

a jak się sprawdzają właśnie te rajstopy w sprayu?
Pytam bo ja nigdy nie testowałam ;)
ok, to Twoje zdanie

ja uważam, że totalnym brakiem klasy jest zakładanie sandałków oraz nie ubieranie niczego na nogi (czyli bycie na gołe nogi) do sukni ślubnej lub wieczorowej...
po prostu gryzie się to z elegancją...

nie wyobrażam sobie np. królowej czy p. prezydentowej bez rajstop/pończoch a już na pewno w sandałkach na oficjalnych wyjściach
bez względu na to czy jest 5 czy 35 stopni

Hmmmmmmmmmm. a np gale Oskarowe, gdzie wszystkie gwiazdy mają eleganckie suknie wieczorowe i sandałki na gołe nogi?
Osoła
polceam stronę http://www.savoir-vivre.com.pl/?niewybaczalne-bledy-w-ubiorze-kobiecym,484

i właśnie - nie dyskutujemy o guście

mnie zmierziło, gdy osoba, która dookoła opowiadała, jak wielką KLASĄ I ELEGANCJĄ jest jej ślub i wesele oraz obrażała inne dziewczyny, które na swoje wesele wybierały mnie eksponowane miejsca, uważa, że sandałki do sukni ślubnej sa super eleganckie

nie neguję, jak ktoś chce założy suknię bez rajstop/pończoch - temat wątku jest, co kto założy; nie mówię, że będzie źle wyglądać

ale prosze nie nazywać czegoś klasą, co jest sprzeczne z zasadami Savoir-Vivre

a nie trzeba być wiktoriańską królową, by stosować współczesne zasady Savoir-Vivre...
to i ja się dopisuję do szlachty z XIX wieku ;) nie no jak pisałam wyżej, ja akurat nie patrzę na względy kościoła. bolerko będę miała w zanadrzu w razie niepogody. a pończochy ubiorę z troski o stopy. jeśli będzie wiocha to trudno, chcę się czuć swobodnie.
co prawda miałam gołe ramiona w kościele, ale bez rajstop/pończoch bym nie wyszła. miałam buty typu open toe i do tego rajstopy! bez szwu, jak mgiełka.

no to chyba też jestem z wiktoriańskiej Anglii :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Ale to nie o guscie jest dyskusja, tylko co jest ogolnie uznane za "klase". Kolezanka Aga ma podejscie iscie z wiktorianskiej Anglii... Nie wiem czy zauwazylas ze mamy 21 wiek!!!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
dziewczyny każda ma swój gust, uszanujmy to :)
do góry