Widok

Co pod suknię?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, wiem jedno że chce pończochy samonośne, ale zaczęłam się zastanawiać w jakim kolorze powinny być: czy w kolorze sukni czyli jakiś delikatny odcień białego, czy może w kolorze naturalnym skóry?
Co Wy kupujecie, zaznacze że w trakcie wesela chcę zmienić buty na czerwone z lekko odsłoniętym palcem( są wycięte), więc chyba w kolorze naturalnym byłyby lepsze, co wy zakładacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze cos - nie wiem czy zauwazylyscie ale wszystkie gwiazdy na wielkich galach do szpilek (nawet zakrytych) maja gole nogi zamiast "opalonych" rajstop czy ponczoch. a do butow typu open toe nosi sie ewentualnie grube rajstopy bezszwowe takie 80 den :) ale w sumie to kazdy ma swoje poczucie etetyki i "klasy" :)
dla mnie tez :)
ej... no dziewczyny.. poważnie nie wierzę... idziecie ulicą w szpilkach sandałkach i rajstopach (nawet tak na "co dzień")?

a jak wam się podobają faceci noszący skarpetki i sandały?
bo dla mnie to dokładnie to samo
Kasieńka ,dokładnie to miałam na myśli, zadając Fryci to prowokacyjne pytanie. Pozdrawiam !!
wesele to nie jest elegancka impreza. wystarczy popatrzec na miejsca w ktorych sa robione wiec bez sensu jest dyskusja czy trzeba miec rajstopy itd. wieksza ilosc wesel robiona jest w gorszej klasy restauracjach, na zadupiach, salach na wsi itd. wiec nie piszcie ze trzeba sie tam ubrac jak na bal z krolowa.
Jezeli ktos robi wesele w grandzie gdzie bedzie mu kwartet smyczkowy przygrywal to ok stroj elegancki jest wymagany ale jezeli ktos robi wesele w restauracji lub sali ozodboinej tandeta z dosco polo do kotleta to niech nie wymaga od siebie salonowego ubioru.
a ja sie zgadzam w 100% z AgaB ..
ale to wynika z tego jak kto jest z domu nauczony ...
i chyba nie powinien byc tematem dyskusji ...
bo to cos w styly jaki powinien byc rosol tlusty czy nie i odpowiedz tez zalezy od tego co nam Mama podawalaa :)
albo czyja mama jest najlepsza i oczywiscie wiekszosc odpowiedzi bedzie brzmiec - moja :)
zycze powodzenia w wyborach ja przesadna nie jestem wiec buty mam z zakryta pieta i palcami ale odkryte z boku a do tego ponczochy nie wiem jeszcze jakie ale vhyba biale bo bedzie ladniej wygladac jak sie rozbiore wieczorkiem... :) albo nad ranem :)
oj nie zagłębiajmy się aż tak
nie używam (ani tym bardziej nie szufladkuję) hasła "moher"
ale "moher style" bardzo mi się podoba i stwierdzam że bardzo jest obrazowe :P

wiadomo że nie chodzi o sam szczegół (np materia; sama posiadam czapeczkę z daszkiem z niego wykonaną, z którą swego czasu się nie rozstawałam) ale właśnie o "skojarzenia" jak sama napisałaś: dewotka, osoba o zaściankowych, ograniczonych poglądach, nie modna, źle wyglądająca
mohairowy beret nikogo "moherem" nie czyni, jeśli jako "mohera" rozumiesz dewotkę, osobę o zaściankowych, ograniczonych poglądach. Nie modny strój także. W moim odczuciu niemądrze jest sądzić, że ktoś, kto nosi ten symboliczny mohairowy beret reprezentuje właśnie zaściankowe takie poglądy. Powiedziałabym, że takie właśnie podejście - wyłapanie jednego, albo nawet (pal to licho) kilku szczegółów wyglądu i na tej podstawie wyrobienie sobie zdania o czyichś poglądach i człowieku, jako takim, hołdowanie stereotypom świadczy o pewnym ograniczeniu. Fryciu - może kiedyś się przekonasz, że ktoś, kto ubiera się tak, że jednoznacznie byś go zaszufladkowała może być bardziej wartościowym człowiekiem niż niejedna paniusia "z klasą". Nie wszystko złoto, co się świeci, a diamenty po wydobyciu często wcale nie błyszczą.
o kurczaki :)
nie spodziewałam się takiego pytania...
chyba każdy wie co to jest "moher" i kto je nosi
..idąc dalej - kto potocznie nazywany jest "moherem"
Pytanie... Jakie u diabła ma znaczenie czy inni pomyślą, że ktoś ma klasę, czy nie? co to w ogóle znaczy? Kolejna zagadka - co mówi o nas przesadny strach, że ktoś pomyśli o nas, że nie mamy klasy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
frycia ,co to jest moher-style?
ale tylko jeśli chodzi o Ostolę
huanita,podzielam Twoje zdanie
Nie no ja mysle ze kolezanka "polinistka" nawet specjalnie o nic nie walczy, ot jeszcze jednak z moich "fanek", ktora nie moze sobie podarowac zlosliwosci pod zdresem mojej jakiejkolwiek wypowiedzi... szkoda ze zupelnie niepotrzebnie (i bezzasadnie) naszemu kochanemu chaberkowi sie oberwalo... A propos "ukiszona dupa" - sformuowanie idealnie pasujace do sytuacji! ;-)
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja również rozważam gołe nogi bo trochę będzie za ciepło ale zobaczę jeszcze jaki będzi komfort bucików ale plasty Compeed kupię:))
powiedzcie miedzy czym a czym ten bój?
pończochy vs rajstopy czy
gołe nogi vs rajstopy i pończochy
bo sie juz zawinełam.
wg mnie różnica pomiedzy pończochami a rajstopami żadna!
jedyne to 20cm odkrytego uda i pośladków(zalezy też co zakładamy na 4 litery)

nie przypominam sobie, zeby mi się cokolwiek "ukisiło".

co do "barwnego języka" i postów z brawami się nię wypowiadam.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
rajstopy w sprayu sa super rozwiazaniem, trzeba oczywiscie to rownomiernie rozprowadzic, noga ma wyrownany kolor, skora jest taka lekko napieta, wyglada to super - jestem wielka fanka tego typu rozwiazania

co do rajstop , golych nog , sandalkow itp, trzeba tez wziac pod uwage to ze do niektorych sukien slubnych pelne buty poprostu nie pasuja i sandalki sa jedynym rozwiazaniem , moja suknia jest tak lekka i zwiewna a do tego krotka, ze w pelnych butach wygladalabym poprostu smiesznie i to dopiero wylby brak klasy, ladna opalona noga, zadbana stopa zawsze wyglada z klasa w eleganckich sandalkach na obcasie

litości... z tą polonistyką to była ironia....

ale nic to, tak czy siak nie zauważam u siebie jakiegoś porażającego braku kultury, może trochę barwniejsze słownictwo, wynikające zapewne z fakty iż zajmuję się sztuką, a ona potrzebuje rozmaitych, mocno działających na wyobraźnię środków wyrazu...

nadal uważam że "ukiszona dupa" oddaje najlepiej to co miałam w tym momencie na myśli, słowa które niemalże dają poczuć specyfikę tego zjawiska,

chociaż jakby się przyjrzeć słowa typu "spocone pośladki", "zaparzone krocze" niby kulturalniejsze, ale jakby bardziej obsceniczne, no i nie brzmią już tak zabawnie i zrozumiale... ach te dylematy poety...

pozostaje mi tylko pogratulować kultury Tobie, zarówno tej w zakresie słów jak i intencji, faktycznie ponad poziomy się wznoszą....

aż mi się łezka zakręciła
pudło !

z "polonistyką" mam tyle wspolnego co ty z kulturalnym wypowiadaniem sie.

pozdrawiam !
do góry