Widok

Co pod suknię?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, wiem jedno że chce pończochy samonośne, ale zaczęłam się zastanawiać w jakim kolorze powinny być: czy w kolorze sukni czyli jakiś delikatny odcień białego, czy może w kolorze naturalnym skóry?
Co Wy kupujecie, zaznacze że w trakcie wesela chcę zmienić buty na czerwone z lekko odsłoniętym palcem( są wycięte), więc chyba w kolorze naturalnym byłyby lepsze, co wy zakładacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
idąc takim rozumowaniem, że gołe nogi i sandały to brak klasy to 80% dziewczyn na weselach nie ma klasy :) jejku jak można łączyć jedno z drugim? to przepraszam, dziewczyna, która na weselu jest pijana jak bela, modli się co drugi dzień, i bzyka się gdzie popadnie ( :P),ale ma długą suknię, zakryte buty i pończochy ma klasę??? nie można tak ludzi kategoryzować!! ja paracuję w poważnej firmie, gdzie strój elegancki jest wymagany... i wszystkie dziewczyny są " z klasą" ( aż się sama z tego śmieję :D) i latem wszystkie !! chodzą bez rajstop i w odkrytych butach.... i nikt nigdy nie powiedział, że któraś z nas nie ma klasy... a wręcz przeciwnie :)
bez przesady z tym kościołem , ja mam krótką suknię i nie będę miała rajstop i w dodatku mam w sukni całe plecy odkryte :P ale wiadomo każdy ma swoje zasady :)
AgaB, cale szczescie ani krolowa ani prezydentowa nie jestem hihihihihi.
A to ze nie mialam rajstop uwazam nie ma nic wspolnego z klasa...

Za to czulam sie fantastycznie i wygodnie cala noc do 5 nad ranem!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
A ja kupiłam buty z zakrytymi palcami i piętą nie dlatego, że sa przesądy, ale dlatego że dla mnie to jest wygodniejsza opcja i bardziej mi się podoba takei rozwiązanie do pończoch. Nie noszę pończoch do sandałów bo mi się to nie podoba. Poza tym nie chciałabym by wujkowie czy też inni goście zdeptali me biedne paluszki.
Ale moje Drogie - wszystko kwestia gustu i wygody!!!! Niech każda robi tak by jej było dobrze!!!!!!!
ok, to Twoje zdanie

ja uważam, że totalnym brakiem klasy jest zakładanie sandałków oraz nie ubieranie niczego na nogi (czyli bycie na gołe nogi) do sukni ślubnej lub wieczorowej...
po prostu gryzie się to z elegancją...

nie wyobrażam sobie np. królowej czy p. prezydentowej bez rajstop/pończoch a już na pewno w sandałkach na oficjalnych wyjściach
bez względu na to czy jest 5 czy 35 stopni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie zgadzam sie ze kazdy powinien ubierac co chce i w czym mu wygodnie, a nie tylko dlatego ze TAK WYPADA. Dla mnie to zupelnie bezsensowne podejscie.
Ja sobie nie wyobrazam slubu w lato w pelnych, badi pol pelnych butach - to by dla moich stop byla mordega. Dla mnie TYLKO sandalki. A mialam na swoim slubie najpiekniejsze sandalki na swiecie. Eh! Niestety dzien po odpadl mi obcas i musialam zwrocic :-( Ale piekne byly!
ja to podchodzę do tego tak, że każdy ubierze to co chce :) uważam, że dziewczyny które naprawdę dobrze czują się w bosych stopach ( mam na myśli odciski i inne) to faktycznie, zgrabne opalone nogi ładnie wyglądają :) ja niestety....boję się obtarć. a jak jakieś się pojawią to do końca wesele mam już zapewniony ból, więc muszę mieć pończochy. ale koniecznie naturalne :)
No ja wlasnie stawialam na wygode i suknie mialam wprawdzie dluga ale lekka, przewiewna, bez zadnych usztywnien czy kol itp... I wlasnie sandalki i gole nogi. I wcale nie uwazam ze bylam w kosciele ubrana niestosownie. Bylo elegancko i z klasa.
a ja ubieram pończochy samonośne, nie dla kościoła, nie dla rodziców czy innych tylko dla siebie i z troski o swoje stopy, jak szminka :)
Ja bym nie wczuwała się tak w ten kościół... że to nie wypada czy tamto.

Ale jak buty są dobre i ze skóry (która oddycha) to na lajcie można ubrać w lato.
Tak też i ja zrobię pewnie... bo tak jakoś mi ładniej wygląda noga wystająca spod sukni w królewskim stylu w zakrytym bucie.
Ja wiem :( I dlatego - chociaż seksu w tym żadnego - wciągnę na siebie bardzo cienkie cieliste rajstopki.
ostoła - a czemu wybiera się na ślub i wesele raczej długie suknie a nie plażowe sukieneczki? przecież w tych drugich i wygodniej, eleganckie też da się znaleźć/uszyć, a i chłodniej (między nogami;))

bo pewne rzeczy wypada a inne nie...

i dlatego ja sobie nie wyobrażam mieć w kościele odsłoniętych ramion, sandałków ani być bez rajstop/pończoch

bo czy ślub czy nie, do kościoła tak się ubieram
Ja planuję mieć buty z odkrytymi palcami, ale... w moim przypadku muszę mieć coś na nogach (obojętnie, czy to będą pończochy czy rajstopy), bo inaczej przez miesiąc walczyć będę z pęcherzami, otarciami i nie wiadomo czym jeszcze ;)
Już to przerabiałam...
Wygoda to podstawa dlatego zastanawiam sie dlaczego wybralas pelne buty na wesele w lipcu?!!
O kurczaki! Nie przypuszczałam, że młode kobiety mogą nosić rajstopę czy pończochę do buta z odkrytymi palcami.
Przyznam, że jestem troszkę zszokowana tym pomysłem, bo:
1 to raczej moher-style
2 jak w banku że zrobi się dziura na takim paluchu co wystaje z rajstopą
3 jest przesąd że panna młoda powinna mieć zakryte buty
4 jest też tradycja że panna młoda w bucie musi mieć kasę, a jak będzie dziura to wyleci :)

a ja idę chyba w ogóle bez rajstop bo i tak będzie mi gorąco w kiecy, nikt nawet się nie skapnie, a nawet gdyby... to mam ładne nogi i wstydzić się nie ma czego :)
wygoda powinna być na 1 miejscu :)
dość dużo za nie kasy dałam datego chciałabym zostać już przy nich:)mimo, ze buty są bardzo wygodne to jedyne co to na ew.zmiane coś planuje kupić.
nie dajmy się zwariować :) jeżeli buty cisną i boli noga to nie ma co się zastanawiać, jeżeli pończoszki pomagają :) to ma być wielki dzień bez stresu i bólu, więc w tym wypadku gołe nogi przegrywają :)
chciaż ja bym spróbowała jeszcze z innymi butami :)

pozdrawiam
wczoraj z ciekawosci przymierzyłam buty(pełne)na gołą noge no i....nie ma opcji zebym nie miala czegos na nogach-rajstopy badz ponczochy.Buty strasznie cisneły i wydawały sie conajmniej za małe o 2 rozm. założyłam podkolanówke i nie czułam ze mam buty na sobie;)
ja byłam ostatnio na 3 weselach i na wszystkich miałam gołe nogi, ale w torebce awaryjnie miałam kilka takich żelowych " plastrów". Ciężko to nazwać plastrem ale działa tej samej zasadzie tylko, że go w ogóle nie widać!! bo jest w kolorze ciała i jest pokryty takim niby silikonem czy czymś :) nic się nie odkleja, nie brudzi itp. a do tego jest kilka rodzajów: na otarcia, na pęcherze, różnej wielkości itp. pod koniec jednego wesela obtarłam sobie nowymi butami piętę :( ale przykleiłam plaster i potem w tych butach bawiłam się całe poprawiny :D i absulutnie nic nie widać i przestaje boleć!! jakgdyby nigdy nic się nie stało :)

przesyłam link do strony z plastrami :

http://pl.compeed.com/bgdisplay.jhtml?itemname=blisters

polecam bo naprawdę warto!!

pozdrawiam :)
taka malutka a już imprezuje to co befdzie pozniej :)
ahh te dzieci w tych czasach tak szybko dorastaja:))
do góry